DjXbeat 796 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Widzisz a ja zimą potrafię zrobić tyle ile Ty przez cały rok nie zrobisz pamiętając przebiegi jakie tu podawałeś. Czy taki argument ma sens? Dla mnie to nie problem, że w zimę raz się gdzieś zatrzymam na 20min bo w skali całego roku jestem i tak do przodu przez to, że auta rano zawsze jest w garażu naładowane. I rozumiem, że masz inne możliwości i potrzeby. Nikogo nie namawiam ale przedstawiam jak to wygląda faktycznie. Podałem Ci moje trasy z maja gdzie ani razu nie musiałem czekać na ładowanie a w dwóch przypadkach zrobiłem całą trasę na prądzie z domu. Naładowany samochód do pełna wystarczał by zrobić trasę 475km do i z Białegostoku, 440km do i z Kazimierza Dolnego. Trasę do Jastrzębiej Góry (440km) przejechałem max 130km/h bo zależało mi by się nigdzie nie zatrzymywać na jedzenie i ładowanie ze względu na młodego, który spał. Z domu wyjechałem o 03:30 i na miejscu byliśmy o 08:00. Jazda 4.5h bez żadnego postoju aż do Hotelu. 1 doba pobytu z wliczonym postojem, ładowaniem i powrót do domu.
SuLac0 679 Opublikowano 17 Lipca Autor Opublikowano 17 Lipca nowy Xpeng L03. nie ma sie co dziwic, ze vw kombinuje jak wpuscic chinczyka do swoich fabryk, bo w sumie co innego im pozostalo
SuLac0 679 Opublikowano 19 Lipca Autor Opublikowano 19 Lipca https://www.samar.pl/wiadomosci/pozary-elektrykow-polska-raport-bezpieczenstwa-2026-2026 Gdy samochody elektryczne zaczynały zdobywać popularność, często pojawiały się obawy, że wraz ze wzrostem ich liczby będziemy obserwować lawinowy wzrost pożarów. Dane pokazują dokładnie odwrotny trend. Zaznaczyć należy, że w II kwartale prowadziliśmy długotrwałe działania ratownicze przy pożarze pickupa BEV (trwające łącznie ponad 15 godzin) którego akumulator uległ uszkodzeniu i wymagał długotrwałego chłodzenia, a także przy pożarze hybrydy typu plug-in (trwający łącznie 19! godzin). wiec kolejne mity upadaja .
SuLac0 679 Opublikowano 19 Lipca Autor Opublikowano 19 Lipca juz niech ten vw z cala reszta europejskiego automotive sie nie meczy...tutaj nie ma nawet co zbierac...
SuLac0 679 Opublikowano 21 Lipca Autor Opublikowano 21 Lipca Od 20 Lipca Darmowe Autostrady Dla EV Klub Polska! do tego wakacyjne promocje na ladowanie u wiekszosci operatorow np. gw <1.8zl /kWh, i najnowszy raport licznik elektomobinosci 1
duniek 428 Opublikowano wczoraj o 20:20 Opublikowano wczoraj o 20:20 (edytowane) Rzadko robie takie trasy, ale pojechalem wczoraj z Buska zdroju do Szczecina - (680km w jedna strone) + jezcze powrot. Jazda górą przez Bydgoszcz. W eloctity w piatek sprawdzilem ladowarki do 2zł i pełno tego (glownie budimexy po 1,80zł) ale znalazlem blizej w BDG za 1,49zł (w nocy) w dzien 1,99 no i tam ladowalem Wracajac postawnowilem ze przez BDG nie jade bo zle sie jechalo przez ta budowe s10 i wroce jak człowiek przez poznan A2. Wchode w aplikacje elocity a tam ladowarka ktorej nie bylo wczesniej w dodatku 150kW. Klikam szczegóły a tam 0,00zl Poczatkowo myslalem ze to błąd ale okazalo sie ze w tygodniu ona jest po 2,50 (dlatego jak sprawdzalem w piatek to jej nie bylo) a tylko w sobote darmowo (te ladowarki sa pod salonem mercedesa wiec otware tylko w godzinach otwarcia salonu) Takze trase 1360km obrocilem za 80zł (glupi ma szczescie) (z domu full 70kWh - ja mam 0zł , BDG +55kWh za 80zł, na miejscu z gniazdka +4kWh (0zł), salon mercedesa + 63kWh A dodatkowo - traktorek wszedł do tesli 3 jakby rozkrecic w calosci to moze i dwa by weszly Edytowane wczoraj o 20:22 przez duniek 1 1
SuLac0 679 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu ktos zainteresowany ? https://www.autoscout24.nl/aanbod/ford-mustang-mach-e-rwd-75-kwh-soh-82-leder-camera-marge-b-elektrisch-zwart-cat_ma29mo75955-8997a3fe-e5fc-4577-81e9-4eddb5568b58?utm_source=web-share&utm_medium=copy&utm_campaign=share 10/2022 462.500 km SOH 82% w 3,5 roku >> 400 kkm.
IceMan 192 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu wow, przebieg i soh robią wrażenie a teraz coś czego chyba nie było, test na autobanie niemieckiej z prędkością 200km/h
Rekomendowane odpowiedzi