Cappucino 316 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Wreszcie normalny samochód po tych chińskich ulepach, daciach. 1
SuLac0 554 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Cappucino napisał(a): Wreszcie normalny samochód po tych chińskich ulepach, daciach. o, jakis nowy chinczyk. dobrze wiedziec 1
KiloKush 786 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 10 godzin temu, Cappucino napisał(a): Wreszcie normalny samochód po tych chińskich ulepach, daciach. Ale to wnętrze marnie wypada przy Skodzie Octavia. O co w VAGU chodzi?
Kyle 353 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nad silnikiem PureTech, też różni redaktorzy się zachwycali. Tym czasem to, że to tak "cudownie jeździ" (jakby to normalny człowiek jadący z A do B jeszcze rozróżniał), ma dla klienta trzeciorzędne znaczenie. Auto wygląda na po prostu ... poprawne i przy cenie ~160 000zł (za wersję taką jak na tym filmie, lub przynajmniej zbliżoną) szału nie robi.
bleidd 768 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Moi rodzice mają T-Roca poprzedniej generacji (schodzącej) z 2024 w środkowej wersji wyposażenia. Jakość materiałów w środku jest fatalna, plastiki i to takie najgorszej jakości i twarde niemal wszędzie. Ekrany podłej jakości. Tutaj widzę progres jest bardzo widoczny. Dziwne, że kamera cofania nie jest już schowana pod uchylanym znaczkiem jak w poprzedniej generacji, tamto rozwiązanie wydawało się lepsze. Klamki w środku są kuriozalne. Ogólnie wygląda na fajny miejski Crossover tak z 20-30k za drogi. Edytowane 3 godziny temu przez bleidd
Katystopej 1 495 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, bleidd napisał(a): Moi rodzice mają T-Roca poprzedniej generacji (schodzącej) z 2024 w środkowej wersji wyposażenia... Ekrany podłej jakości. Ostatnio odbierałem Atecę do firmy, dosyć dobrze wyposażona, ekran multimediów chciał mi oczy wypalić słabą rozdzielczością, w porównaniu do służbowego Ducato z tabletem 10" to jak amiga do mac booka, w fiacie mam ekran żyleta a to auta w podobnej półce cenowej (140 ateca, 150 ducat) tylko segment nie ten
trepek 1 677 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, bleidd napisał(a): 20-30k za drogi. Podatek od nowości, z ceny za jakiś czas (albo i teraz) będzie można tyle urwać, co napisałeś.
Kyle 353 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 9 minut temu, Katystopej napisał(a): Ostatnio odbierałem Atecę do firmy, dosyć dobrze wyposażona, ekran multimediów chciał mi oczy wypalić słabą rozdzielczością W dzisiejszych czasach już sądziłem, że wszędzie dają wysokiej rozdzielczości te matryce. 2 minuty temu, trepek napisał(a): Podatek od nowości, z ceny za jakiś czas (albo i teraz) będzie można tyle urwać, co napisałeś. ... nie sądzę. 17 minut temu, bleidd napisał(a): Dziwne, że kamera cofania nie jest już schowana pod uchylanym znaczkiem jak w poprzedniej generacji, tamto rozwiązanie wydawało się lepsze. Klamki w środku są kuriozalne. Kamera cofania pod znaczkiem, to ciekawe rozwiązanie (nie powinna się tak brudzić). Natomiast te udziwnione klamki ... pewnie idzie się przyzwyczaić.
wallec 1 242 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Dziwne to auto. Skoro tester ledwo tam wszedł i ledwo się mieści, to nie wyobrażam tam sobie z tyłu fotelika z bazą obrotową a już tym bardziej dwóch. Za duże dla jednej osoby, za małe dla więcej niż dwóch. Może dla dwójki i psa będzie ok? 1
Kyle 353 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie pokazał gdzie ta jego głowa wzgl. podsufitki. Jednak wspomniał coś, że jak pochyli głowę w kierunku okna, to już dotyka - no to by oznaczało maławo miejsca z tyłu, no chyba, że ktoś dzieciak.
trepek 1 677 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Kyle Ceny już spadają W konfiguratorze cena od: Na otomoto od 111 800 (brutto!), pewnie jeszcze szło by coś urwać ew jakieś dodatki.
Kyle 353 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) No ja patrzyłem na najtańszą wersję z kamerami 360 stopni akurat (i silnikiem 150 koni czy coś takiego) - przy nawet takim SUV, nowoczesnym (mniejsze okna niż w latach '90) + polskie małe miejsca parkingowe, to przydatne narzędzie. 7 minut temu, trepek napisał(a): Na otomoto od 111 800 (brutto!), pewnie jeszcze szło by coś urwać ew jakieś dodatki. ... ale "nowy" T-roc, czy "stary" T-roc? (zamiast nadać jakiś "dodatek" do nazwy, np. II, albo cokolwiek, to mamy różne auta pod jedną nazwą - "brawo" VW) Edytowane 2 godziny temu przez Kyle
bleidd 768 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 23 minuty temu, Katystopej napisał(a): Ostatnio odbierałem Atecę do firmy, dosyć dobrze wyposażona, ekran multimediów chciał mi oczy wypalić słabą rozdzielczością, w porównaniu do służbowego Ducato z tabletem 10" to jak amiga do mac booka, w fiacie mam ekran żyleta a to auta w podobnej półce cenowej (140 ateca, 150 ducat) tylko segment nie ten Tak właśnie ma ten T-Roc. Można wręcz policzyć piksele na tych wyświetlaczach - zwłaszcza kierowcy.
Kyle 353 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Zaraz, zaraz ... zegary też niskiej rozdzielczości? (myślałem, że tylko ten ekran multimediów)
SylwesterI. 988 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu nawet 130k pln za to auto to za dużo skoro dustera 3 z pakietem parking+, zimowy+, dodatkowy kolor, full hybrid z cennika na wejście masz za 125,5k pln
Tomasz Niechaj 42 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 21 minut temu, Kyle napisał(a): (zamiast nadać jakiś "dodatek" do nazwy, np. II, albo cokolwiek, to mamy różne auta pod jedną nazwą - "brawo" VW) a to coś nowego? Któryś Golf miał w nazwie numer generacji? A może Astra? Audi A4/A6, BMW 3, Mercedes E. Dalej mam wymieniać? 2
SylwesterI. 988 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Śmiał się z prześwitu 15cm, a t-rock ma 16.1 za 135k pln na olx można nowego 2026 rok bigstera full hybrid wyrwać z lepszym wyposażeniem i dużo większe auto Edytowane 2 godziny temu przez SylwesterI.
bleidd 768 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, Tomasz Niechaj napisał(a): a to coś nowego? Któryś Golf miał w nazwie numer generacji? A może Astra? Audi A4/A6, BMW 3, Mercedes E. Dalej mam wymieniać? Zgadza się ale akurat Golf nawet jak oficjalnie nazywał się po prostu Golf to ludzie często pisali Golf V, Golf VII itp. A4 czy inne A6 miał generacje B5, B6.. 1
Tomasz Niechaj 42 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 15 minut temu, bleidd napisał(a): Zgadza się ale akurat Golf nawet jak oficjalnie nazywał się po prostu Golf to ludzie często pisali Golf V, Golf VII itp. A4 czy inne A6 miał generacje B5, B6.. Oczywiście, ludzie tak pisali, tak samo jak ludzie dziś mówią o Porsche 911 generacji 922.2, i wiedzą co oznacza E36, ale czy pamiętasz co oznacza W169, a może D4, ewentualnie F06? Bo ja niekoniecznie Musiałem szukać informacji, by sprawdzić jakie są te numerki. To nazwy kodowe, które w przypadku niektórych aut przeszły do szerszej świadomości, a w przypadku innych nie (wynika to raczej wprost z popularności danego modelu, ewentualnie z bycia w pewnej bańce informacyjnej). Z jakiegoś powodu w przypadku Golfów używa się "MK4" ew. "gen4", a nie używa się 1J albo A4? przecież to o tym samym aucie. Użytkownikiem jabłek nie jestem, ale zdaję się, że wszystkie Maci mają tylko oznaczenie dotyczące zastosowanego ekranu i tyle. Volkswagen w oficjalnej komunikacji (a o tym tutaj mówimy) generalnie nie używa określeń typu "MK8", czasem pisze o "8. generacji". W dokumentach Audi też nigdzie nie ma B10, choć jak wejdziesz na forum o tym modelu... a tam, są przecież osobne fora/grupy dla B9/B10 tylko.
Gret 803 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu nawet spoko ten T-Rock ale cena trochę wysoka, QQ można było teraz wyrwać za ~120-130k a jednak większa fura za ~150k już można było E-Powera wyrwać.
Dirian 825 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 28 minut temu, SylwesterI. napisał(a): nawet 130k pln za to auto to za dużo skoro dustera 3 z pakietem parking+, zimowy+, dodatkowy kolor, full hybrid z cennika na wejście masz za 125,5k pln Pytanie co z tego, to auta do zupełnie innego klienta docelowego
trepek 1 677 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Kyle Najnowszy T-Roc, produkcja 2026 Na otomoto jest, w opisie nie znalazlem zadnego haczyka, ze cena tylko w finansowaniu albo dla grup zawodowych.
SylwesterI. 988 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 27 minut temu, Dirian napisał(a): Pytanie co z tego, to auta do zupełnie innego klienta docelowego A jaka to grupa docelowa?
Gret 803 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a): A jaka to grupa docelowa? Starsi panowie w kaszkietach. 1
SylwesterI. 988 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Dla VW 28 minut temu, trepek napisał(a): @Kyle Najnowszy T-Roc, produkcja 2026 Na otomoto jest, w opisie nie znalazlem zadnego haczyka, ze cena tylko w finansowaniu albo dla grup zawodowych. Ale to wersje 116 konne w skromnej wersji wyposażenia
Rekomendowane odpowiedzi