Qrdello 1 255 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja No pewnie, tylko musiałbyś powtarzalność wyczuć - np. w konkretnym scenariuszu się coś dzieje. Jak miałem lichego 3900X i mi restartował system to po 2ch dniach bez pudła potrafiłem go zreplikować
caleb59 2 337 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Skoro masz odpowiedź od serwisu, że nie stwierdzono problemu to nawet jak im dostarczysz drugi raz kartę + nagranie problemu to mogą to kompletnie pominąć i co gorsza zaczną wmawiać Ci winę Twojej konfiguracji PC a nie karty bo przecież "już raz była w serwisie i nie stwierdzono usterki".
userKAMIL 1 256 Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja Napisali mi, że karta była dociskana przez 90h. 1 1
sideband 3 101 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja I tu jest błąd gdyby to było cyklicznie grzane i schładzane prędzej by wyłapali poza tym kolejna kwesta to sposób montażu karty do testu.
caleb59 2 337 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Ja pieprzę, 90h Furmarka antyludzkiego. Karta na śmietnik z samej zasady po takiej chorej akcji. Powinno się spacyfikować cały serwis Gigabajtla, współczuję koledze podwójnie w tym momencie. 1
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Właśnie specjalizowany serwis producenta zasuszył koledze chipa na beton.
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Po 36 godzinach Furmarka nie brakuje wiele, aby karta padła na amen. Wyślij ją na serwis jeszcze raz.
sideband 3 101 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Furman to takie sobie obciążenie jak każde inne po pojawieniu się limitów mocy na kartach. Ale nadaje się do sprawdzania chłodzenia, a nie stabilności. Istotne też by zapychać całą pamięć na karcie. To może czas podesłać im odpowiedni program do testowania
Kadajo 9 968 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Piękny serwis TDP 84%, 61 stopni ta karta nawet się nie nagrzała ... @userKAMIL niestety będziesz chyba musiał doprowadzić do całkowitej awarii aby coś wskórać. Swoja droga jaki był dla nich problem zrobić reball rdzenia i pamięci?
Doamdor 2 947 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 2 godziny temu, userKAMIL napisał(a): Napisali mi, że karta była dociskana przez 90h. Odpalili furmark na 90h i nie stwierdzili usterki. Pozostaje ci nagrać kamerą problem, który u ciebie występuje, oraz przy jakich czynnościach na komputerze on występuje.
sideband 3 101 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): TDP 84%, 61 stopni ta karta nawet się nie nagrzała ... To akurat przy robieniu zrzutu spadła wydajność i spadło obciążenie.
ODIN85 4 926 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja W dniu 27.04.2026 o 05:24, ODIN85 napisał(a): Lepiej się dowiedz od forumowych ekspertöw jak uwalić kartę bez podejrzeń bo serwis nic nie znajdzie a do typa czeka się miesiącami. Dostaniesz kasę albo nową kartę i każdy happy. Trzeba było posłuchać
Sidr 266 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Ładnie skatowali tą 4090-tkę. Z drugiej strony jak zralizować taką reklamacje? W serwisie nikt nie będzie siedział i godzinami testoweał takiego GPU w różnych warunkach, żeby wyłapać teoretyczną usterkę. Trochę patowa sytuacja.
userKAMIL 1 256 Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja Myślicie, że po tym wszystkim jest opcja, że to jednak nie jest karta?
caleb59 2 337 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Przecież sam wcześniej pisałeś, że RTX 2060 działał ok i nic złego się nie działo tak więc sam sobie odpowiedziałeś wcześniej. 1
sideband 3 101 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Karta, a jak Ci wróci to testuj tym programem https://github.com/GpuZelenograd/memtest_vulkan/releases/tag/v0.5.0 Ten program pokaże Ci nawet błędy nawet gdy gry działają i sterownik nie sypie. Przynajmniej będziesz miał co pokazać bo durny serwis nie wie jak się sprawdza sprzęt. 1 1 1
userKAMIL 1 256 Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja 15 minut temu, sideband napisał(a): Karta, a jak Ci wróci to testuj tym programem https://github.com/GpuZelenograd/memtest_vulkan/releases/tag/v0.5.0 Ten program pokaże Ci nawet błędy nawet gdy gry działają i sterownik nie sypie. Przynajmniej będziesz miał co pokazać bo durny serwis nie wie jak się sprawdza sprzęt. Pobieram to odpalam w tle i tyle? Coś tam musze ustawiać aby gdzieś dane zapisywało?
sideband 3 101 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Odpalasz i zostawiasz. Może sobie w tle obok włączyć GPU-Z ewentualnie 1
maxmaster027 1 342 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 20 minut temu, sideband napisał(a): Odpalasz i zostawiasz. Może sobie w tle obok włączyć GPU-Z ewentualnie To ma prawie 0we obciazenie na GPU, co ten test daje?
sideband 3 101 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Nic nie daje Może czas sprawdzić nazwę programu. Poza tym sprawdź użycie pamięci i temp pamięci.
maxmaster027 1 342 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 3 minuty temu, sideband napisał(a): Poza tym sprawdź użycie pamięci i temp pamięci. TY rzeczywiscie ładnie dociska pamiec 72C , kurde rdzen 43C a pamiątki wesołe i gorące
sideband 3 101 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Tym programem szybciej wychodzą problemy z lutami bo katuje całą pamięć i odpowiednio mocno. Możesz podkręcić pamięci i może się okazać, że jednak już sypią błędami pomimo braku artów w grach/testach
maxmaster027 1 342 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja No ja mialem ten programik, tylko wydawalo mi sie ze jest lajtowy. Ale teraz jak spojrzalem na pamiątki to ładnie je dociska. Niby GPU nic a bierze 180W
userKAMIL 1 256 Opublikowano 1 Czerwca Autor Opublikowano 1 Czerwca Gigabyte odpisał mi jeszcze tak. Zostaje mi chyba faktycznie nagrać to telefonem i cisnąć ich dalej.
wamak 372 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca (edytowane) Nawet jeśli nagrasz telefonem, mogą w serwisie twierdzić, że to wina innego podzespołu w PC, ale próbuj, nie masz nic do stracenia. Edytowane 1 Czerwca przez wamak 1
Rekomendowane odpowiedzi