Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No pewnie, tylko musiałbyś powtarzalność wyczuć - np. w konkretnym scenariuszu się coś dzieje.

Jak miałem lichego 3900X i mi restartował system to po 2ch dniach bez pudła potrafiłem go zreplikować xD 

Opublikowano

Skoro masz odpowiedź od serwisu, że nie stwierdzono problemu to nawet jak im dostarczysz drugi raz kartę + nagranie problemu to mogą to kompletnie pominąć i co gorsza zaczną wmawiać Ci winę Twojej konfiguracji PC a nie karty bo przecież "już raz była w serwisie i nie stwierdzono usterki".

Opublikowano

Furman to takie sobie obciążenie jak każde inne po pojawieniu się limitów mocy na kartach.

Ale nadaje się do sprawdzania chłodzenia, a nie stabilności.

Istotne też by zapychać całą pamięć na karcie. To może czas podesłać im odpowiedni program do testowania :hihot:

Opublikowano
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Napisali mi, że karta była dociskana przez 90h. 

Odpalili furmark na 90h i nie stwierdzili usterki. :E 

Pozostaje ci nagrać kamerą problem, który u ciebie występuje, oraz przy jakich czynnościach na komputerze on występuje.

Opublikowano
W dniu 27.04.2026 o 05:24, ODIN85 napisał(a):

Lepiej się dowiedz od forumowych ekspertöw jak uwalić kartę bez podejrzeń bo serwis nic nie znajdzie a do typa czeka się miesiącami.

Dostaniesz kasę albo nową kartę i każdy happy.

Trzeba było posłuchać:E

Opublikowano

Ładnie skatowali tą 4090-tkę. Z drugiej strony jak zralizować taką reklamacje? W serwisie nikt nie będzie siedział i godzinami testoweał takiego GPU w różnych warunkach, żeby wyłapać teoretyczną usterkę. Trochę patowa sytuacja.

Opublikowano
15 minut temu, sideband napisał(a):

Karta, a jak Ci wróci to testuj tym programem

https://github.com/GpuZelenograd/memtest_vulkan/releases/tag/v0.5.0

Ten program pokaże Ci nawet błędy nawet gdy gry działają i sterownik nie sypie.

Przynajmniej będziesz miał co pokazać bo durny serwis nie wie jak się sprawdza sprzęt.

Pobieram to odpalam w tle i tyle? Coś tam musze ustawiać aby gdzieś dane zapisywało?

Opublikowano

Tym programem szybciej wychodzą problemy z lutami bo katuje całą pamięć i odpowiednio mocno.

Możesz podkręcić pamięci i może się okazać, że jednak już sypią błędami pomimo braku artów w grach/testach ;)

Opublikowano (edytowane)

Nawet jeśli nagrasz telefonem, mogą w serwisie twierdzić, że to wina innego podzespołu w PC, ale próbuj, nie masz nic do stracenia.

Edytowane przez wamak
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...