Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, lukadd napisał(a):

A resetowałeś za każdym razem grę po zmianach czy tych nie zmianach/cofnięciach? i wczytywałeś z tego samego save to samo miejsce.

Aż dla pewności jeszcze raz sprawdziłem.

Wejście do gry, załadowanie save przy wszystkich detalach na max.- 63 fps.

Zmiana cieni na bardzo wysokie bez przeładowywania gry- 72fps.

Powrót z cieniami na ultrawysokie bez przeładowania gry- 67fps.

Ponowne wczytanie save (ale bez wychodzenia z gry) ze wszystkim na max., łącznie z cieniami- 67fps.

17 minut temu, JohnyWol napisał(a):

Ja zauważyłem u siebie, że mając właczony FrameGen OSD z Afterburnera i RTSS pokazuje mi jakby klatki bez framegena, a wskaźnik z gry z FrameGen. Przykładowo RTSS pokazywał mi ok. 90-95 FPS, a w wbudowany benchmark w tym samym czasie ok 160-170. Z ciekawosci sprawdziłem AC Shadows i tam wszystko jest ok i wskazania są identyczne

Nie testowałem w benchmarku, ale w grze z włączonym farme-genem OSD Afterburnera pokazuje mi prawidłowo (~110-120fps z FGx2 przy ~60-70 bez włączonego FG).

• Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Paw79 napisał(a):

Ponowne wczytanie save (ale bez wychodzenia z gry) ze wszystkim na max., łącznie z cieniami- 67fps.

Jeszcze po tym mógłbyś wczytać po full restarcie gry jak się zachowa na tym nastawie. Gra po prostu może świrować i nie zmieniać odpowiednio ustawień dopóki się jej nie zrestartuje, ale też tam może być wszystko. W końcu to UBI :hihot:

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Jakieś dymy na steam? Nie śledzę tej gry, ale zerknąłem i widzę oceny mieszane ledwie ponad 55%. 

Dymy dotyczą głównie cutscenek zablokowanych na 30 FPS oraz pierdyliarda DLC w dniu premiery. Do tego nachalne promowanie AC Shadows. 

2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Jakieś dymy na steam? Nie śledzę tej gry, ale zerknąłem i widzę oceny mieszane ledwie ponad 55%. 

Dymy dotyczą głównie cutscenek zablokowanych na 30 FPS oraz pierdyliarda DLC w dniu premiery. Do tego nachalne promowanie AC Shadows. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, lukadd napisał(a):

Jeszcze po tym mógłbyś wczytać po restarcie gry jak się zachowa na tym nastawie. Gra po prostu może świrować i nie zmieniać odpowiednio ustawień dopóki się jej nie zrestartuje, ale też tam może być wszystko. W końcu to UBI :hihot:

Tyle że przy zmianie części pozostałych ustawień gra wymaga albo ponownego wczytania punktu zapisu, albo całkowitego restartu gry.

Akurat cienie tego nie wymagają.

Ale jak zrestartuję grę całkiem z cieniami na bardzo wysokie to mam w tym samym miejscu 68fps, a jak wejdę do gry z cienaim na ultra i zmienię je na bardzo wysokie to mam 72fps.

Ten sam save, to samo miejsce.

Nawet nie ruszam myszą by mieć pewność że warunki są identyczne.

W skrócie- nie ogarniam tej kuwety (a raczej Ubi jeszcze do końca nie ogarnęło i trzeba czekać na patche). :D

Najlepszym bugiem i tak jest fakt, że jak dziś odpaliłem ichni launcher po bodajże trzech latach, to mi sprzedało Ubi Plus Premium za dokładne 0zł.

Nie wiem czy załapałem się na jakąś promkę, czy u nich tak jest że płaci się z dołu (przy anulowaniu albo odnowieniu subskrypcji).

Edit: A jednak nie- zablokowało mi na koncie 75zł, mimo że sms potwierdzający transakcję miał zerową kwotę.

Edytowane przez Paw79
Opublikowano

@Paw79 Podejrzewam, że zmiana ustawień bez restartu gry powoduje, że one nie zmieniają się do końca poprawnie (w sensie, gdy się je podnosi). Wizualnie może być nawet tego nie widać, ale z powrotem wbite "ultrawysokie" może nie do końca być tym, czym powinno. To oczywiście tylko moja teoria.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A ja w oryginale włączyłem potrójne buforowanie, wyłączyłem physix i już nie było stutteru. Jednak poruszanie się mocno się zestarzało, aż się nie chce grać. Przebudowa tego w remake była dobrym posunięciem. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Jak zwykle najwięcej "ale" mają ci co grają na YouTubie...

Nie ma sie do czego zbytnio przywalic to losowy NPC za gruby, za brzydki.. jakby po świecie chodziły same modelki... ja ybie :E

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Edward śmiesznie się zglitchował podczas skoku wiary z punktu widokowego w rezydencji u szefa Templariuszy w Hawanie. Poza tym nie zauważyłem nic dziwnego a mam już około 4h gry, wczoraj 3h w jednym ciągu.

Polecam włączyć sobie w opcjach zaawansowany parkour oraz rozszerzone zbieranie lootu z trupów.

• Thanks 1