Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Ciekawe jest to, że tym razem w apce Ubisoftu gra waży mniej niż na Steamie co uważam za anomalię. :E Niby nic ale zawsze było na odwrót przez autorską metodę kompresji na Steamie.

A to nie zależy od wersji?

U mnie wersja Deluxe z Ubisoft Plusa pobiera właśnie 52.35GB (na launcherze Ubi oczywiście).

• Upvote 1
  • Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

obraz.thumb.png.c4c029e95ed493b6c5c1a0836fa24a8e.png

obraz.png.bbf80bd2bb40e726387362342389f028.png

edit:

Znajomy napisał, pisownia oryginalna:
"Nie to jest pojebane w cutscenkach jest 30 jak otworzysz mapę to zatrzymuje się na 60 a gra normalnie działa mi w 80 klatkach. Jaki debil to tak zaprojektował można oczo pierdolca dostać"

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

To jest pełny remake jak residenty a nie skok na kasę remaster.

pełny czy nie pełny bez znaczenia jak postacie sie swiecą jak psu jajca :hahaha:

• Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Brak słów - z okazji udanej premiery zwalniamy Was wszystkich. Coś takiego zasługuje tylko na masowe zwroty i wizytę w zatoce. 

Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść. :E Szkoda strzępić ryja, typowe korpo jest typowe. A ludzie się jeszcze łudzą, że on mają zmotywowane teamy, które w przyszłości będą w stanie robić wartościowe gry. Ale co zrobić jak wystarczy rzucić odpicowanym kotletem i preordery się sypią. 

• Upvote 2
Opublikowano
28 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Brak słów - z okazji udanej premiery zwalniamy Was wszystkich. Coś takiego zasługuje tylko na masowe zwroty i wizytę w zatoce. 

Trzeba było kupić Shadows to by dalej pracowali:E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Jakich wszystkich? Ledwie kilkadziesiąt osób :E 

Przy tej grze pracowało 15 oddzielnych studiów UBI. Studio z Barcelony było tylko jednym z nich, nawet nie wszyscy pracownicy danych oddziałów pracowali przy tej grze bo te wszystkie odziały to łącznie z 10k pracowników, albo i nawet ponad. 

UBI od dawna wprowadza restrukturyzacje i za wolno wprowadza, tam powinno polecieć jeszcze z 50% załogi :E Ale tak to działa w tym biznesie, ogólnie mało ogarniętych ludzi chce tam pracować i to też wpływa po części na jakość gier :E A UBI i ich kierownictwo dalej się nie potrafi do końca ogarnąć, że to nie ilość, a jakość najważniejsza. 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Tylko żeby mieć ogarniętych ludzi i iść w jakość, a nie ilość, trzeba mieć ogarniętych ludzi. Zmotywowanych do pracy, a nie z wiszącym nad nimi widmem zwolnienia, jak już robota zostanie wykonana. To co ma teraz Ubi, to zwykły pierdolnik bez żadnej kontroli. Takie rozdrabnianie się między różne zespoły ma pewnie spore uzasadnienie ekonomiczne dla firmy (a jakże), ale nigdy nie będzie gwarancją jednolitej wizji i końcowej jakości. 

Opublikowano
Godzinę temu, Vulc napisał(a):

Tylko żeby mieć ogarniętych ludzi i iść w jakość, a nie ilość, trzeba mieć ogarniętych ludzi. Zmotywowanych do pracy, a nie z wiszącym nad nimi widmem zwolnienia, jak już robota zostanie wykonana.

Zgadzam się ogólnie. Ale w Ubi syf jest już od lat i to grubych. Zresztą sama specyfika tego biznesu jeśli chodzi o zatrudnienie to nie jest nic pewnego, kończy się projekt czy etap i nara :E Kasa też nie jest za specjalna w stosunku do wymagań i czasu poświęcanego pracy, więc większość ogarniętych nie chce pracować w tym biznesie. Dobre dla młodych na start, aby coś w CV wpisać.

Opublikowano

@tomcug

Znalazłem coś ciekawego w kontekście wydajności.

Gram w 1440p z RT i wszystkimi detalami max. na podkręconym RTX'ie 5070Ti (+350MHz/+2500MHz).

Zrobiłem sobie save w początkowej, kompleksowej i zarazem powtarzalnej miejscówce.

I teraz tak:

- Po wejściu do gry, wczytaniu save'a i odczekaniu kilku sekund by gra sobie wszystko załadowała mam 63 fps

- Wchodzę do menu, jakość cząsteczek zmieniam na bardzo wysokie [zastosuj] i z powrotem na ultrawysokie [zastosuj].

Mimo że nic nie zmieniłem mam już 65 fps

- Ponownie wchodzę do menu- zmiana jakości cieni na bardzo wysokie podnosi mi wydajność na 72 fps, zmieniam cienie z powrotem na ultrawysokie i mam 67 fps

Czyli formalnie nic nie zmieniając w zestawie ustawień podniosłem wydajność o ponad 6% (z 63 do 67 fps).

Trudno to uznać za błąd pomiarowy, tym bardziej że sprawdzałem to kilka razy i za każdym wygląda to tak samo.

Tak samo zmiana DLSS z rozdzielczości natywnej na własną 100% (teoretycznie identyczną) potrafi niekorzystnie wpłynąć na wydajność.

Nie wiem też dlaczego w menu tryby DLSS mają takie dziwne wartości.

Np. jakość ma 44%, podczas gry normalnie powinno to być 66%.

Przy wbudowanym DLSS jakość mam 86 fps (vs 67 fps natywne), a przy własnym na 66%: 75 fps.
Plus jest taki że można dowolnie manipulować procentowym suwakiem rozdzielczości DLSS'a, z czym spotykam się chyba po raz pierwszy.

Opublikowano
8 minut temu, Paw79 napisał(a):

Trudno to uznać za błąd pomiarowy, tym bardziej że sprawdzałem to kilka razy i za każdym wygląda to tak samo.

A resetowałeś za każdym razem grę po zmianach czy tych nie zmianach/cofnięciach? i wczytywałeś z tego samego save to samo miejsce.

Opublikowano

Ja zauważyłem u siebie, że mając właczony FrameGen OSD z Afterburnera i RTSS pokazuje mi jakby klatki bez framegena, a wskaźnik z gry z FrameGen. Przykładowo RTSS pokazywał mi ok. 90-95 FPS, a w wbudowany benchmark w tym samym czasie ok 160-170. Z ciekawosci sprawdziłem AC Shadows i tam wszystko jest ok i wskazania są identyczne