huudyy 3 406 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) 2 minuty temu, Winter napisał(a): Nie mam problemu, że sobie jeżdżą dobrymi furami, Chyba jednak masz skoro o tym gardłujesz XD 2 minuty temu, Winter napisał(a): Kraj z PKB mniejszym od Mazowsza, a byle 20 latek jeździ furą lepszą niż 90% Polsków. Trzeba być naiwnym, żeby wierzyć, że to zarobione poprzez ciężką pracę. Ostatnio widziałem chlopaka może lat 20-22 w nowym Ferrari - czy to oznacza, że mogę go wyzywać od złodziei bo na pewno ukradł? XD Ojp, ale ból odwloka się ujawnia. I jak to z tobą jest, gdzie mieszkasz? Dalej UK? Edytowane 17 Lipca przez huudyy
Mar_s Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Moim zdaniem dramatyzujecie z tymi „brunatnymi” Polakami, to że facet kobietę zwyzywał to nie jest nic nadzwyczajnego, a że usłyszał akcent to dołożył element narodowościowy, zresztą błędnie. Podobnie pewnie było w tym autobusie, dziewczyny robiły trzodę a facet był kierowcą więc go to wnerwiało, później usłyszał akcent więc znowu poleciał po narodowości. Polki pewnie by tak samo wyzwał, tylko że nikogo by to nie interesowało. Nie ma sensu do zachowania frustrata dorabiać ideologii.
Winter Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Bredzisz. Polacy to też wschodni mental, przyjedź tutaj to się przekonasz bo zapomniałeś jak wygląda życie w Polsce. Ten fragment o autach to już totalny odlot. Każdy jeździ tym na co go stać a jeśli niektórzy Ukraińcy mają drogie fury to nie po to by pokazać Polakom gdzie ich miejsce. Ukraińcy wykonują najgorsze prace, których Polacy nie chcą się podejmować, często za okolice minimalnej a ty powtarzasz tutaj kremlowską propagandę na pełnej. Ogólnie bawi mnie to jak kremlowsko-naziolską część społeczeństwa piecze zad a za ~10 lat będziecie mijać na ulicach imigrantów z Afryki i opalanych, czarnych facetów w turbanach i będziecie tęsknić za tym kiedy słyszeliście na ulicach język ukraiński 😁 sami sobie to robicie, więc mi was nie żal. Teraz narzekacie na Ukraińców i idziecie za braunem czy Bosakiem, za x lat będziecie szli za tymi, co będą obiecywać koniec wpuszczania abdulów i Makumb a zawsze będzie kończyć się tak samo, władza będzie mieć was w dupie i pozostanie wam tylko narzekanie, wieczne narzekanie. Wybacz, ale jak określić dezertera, który rozbija się po Warszawie przekraczając notorycznie prędkość? Szanujmy się. Oni łamią prawo, bo im się nadal wydaje, że tutaj jest Ukraina i wystarczy dać w łapę. Dziwne, że tego nie potrafisz pojąć.
Henryk Nowak Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 6 minut temu, huudyy napisał(a): Czy ty chcesz naprawdę porównywać demokratyczny kraj, z demokratycznie wybranymi władzami DO REŻIMU? Jakie fikoly tutaj widzę. A link z panią kwiaciarką już pokazuje, że zwyczajnie bredzisz. Akty przemocy będą coraz częściej na ulicach I to już teraz widać. I tak, zgadzam się, niestety debili nie brakuje - tylko czemu w zdecydowanej większości są to prawicowe głąby? Ja nie bronię Ukraińców, tylko dobrego imienia naszego narodu na scenie geopolitycznej. Zwyczajnie brzydzi mnie rasizm i ksenofobia. Czyli po prostu tutaj Cię boli XD tak jak i większość p0laczków, że jakiś Ukrainiec się dorobił i uciekł przed wojną do bezpiecznego kraju. Bo taki uciekinier przed wojną powinien być brudny, głodny i na kolanach prosić o łaskę XDD Biedne, zakompleksione istoty. To jest chyba mój nowy ulubiony cytat jaki tu zrobiłeś, Ukraińce cię szczują Teslą czy innym BMW XDD Swoją drogą czy ty sam nie byłeś emigrantem ekonomicznym w UK? On zasuwa na Holendra, stąd ten płacz. No bo jak to? On musiał wyjechać z Polski za chlebem bo nie dał sobie rady, a teraz Ukraińcy tu mieszkają, mają dzieci, auta i sobie radzą a on już dawno po 40, dzieci brak, jak to tak? A dlaczego to w większości prawica? Zacznijmy od tego, że to nie jest prawica, tylko patoprawica wycierająca sobie mordę Bogiem, wielbiąca AK i niemająca pojęcia o historii, która uważa, że patriotyzm to lanie imigrantów. Płacenie podatków i uczciwa praca to patriotyzm? Niee, panie, patriotyzm jest wtedy, kiedy uderzę kobietę ze wschodu w mordę. A dlaczego oni? Bo debilami najłatwiej sterować, debili najłatwiej na kogoś napuścić, wmówić im, że ktoś jest wrogiem czy zdrajcą. A 40-50 letnie sfrustrowane dziady z kompleksami to idealny materiał na takiego głupiego wyznawcę. Od dawna nic im nie wychodzi, nie mają się czym pochwalić, zazdroszczą innym a tu nagle stają się częścią dużej grupy, są chwaleni (za głupotę), mają wspólny cel (tak naprawdę jedynym celem jest by dany polityk doszedł do władzy), nikt ich nie krytykuje wewnątrz grupy. A że jacyś ludzie z zewnątrz ich krytykują, ja czy ty? To są zdrajcy narodu, ruskie czy tam niemieckie trole, brukselcsyki-sprzdawczyki, tacy to by pierwsi uciekli jakby była wojna, a w ogóle to jeźdzcie wspierać banderowców w okopach blablabla. Czyli to są po prostu debile pierwszej wody.
Winter Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): Moim zdaniem dramatyzujecie z tymi „brunatnymi” Polakami, to że facet kobietę zwyzywał to nie jest nic nadzwyczajnego, a że usłyszał akcent to dołożył element narodowościowy, zresztą błędnie. Podobnie pewnie było w tym autobusie, dziewczyny robiły trzodę a facet był kierowcą więc go to wnerwiało, później usłyszał akcent więc znowu poleciał po narodowości. Polki pewnie by tak samo wyzwał, tylko że nikogo by to nie interesowało. Nie ma sensu do zachowania frustrata dorabiać ideologii.
Henryk Nowak Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) 5 minut temu, Mar_s napisał(a): Moim zdaniem dramatyzujecie z tymi „brunatnymi” Polakami, to że facet kobietę zwyzywał to nie jest nic nadzwyczajnego, a że usłyszał akcent to dołożył element narodowościowy, zresztą błędnie. Podobnie pewnie było w tym autobusie, dziewczyny robiły trzodę a facet był kierowcą więc go to wnerwiało, później usłyszał akcent więc znowu poleciał po narodowości. Polki pewnie by tak samo wyzwał, tylko że nikogo by to nie interesowało. Nie ma sensu do zachowania frustrata dorabiać ideologii. I znowu lecisz brunatną onucą. https://wiadomosci.onet.pl/slask/atak-na-mlode-ukrainki-w-bielsku-bialej-54-latek-uslyszal-zarzuty/mylsewk "Śledczy przesłuchali we wtorek także obie 11-latki. — Przedstawiły przebieg zdarzenia. Jedno, co mogę powiedzieć, to że wykluczone jest tutaj działanie prowokujące czy wulgarne z ich strony — oznajmiła." Co teraz? Napiszesz, że to manipulacja i nie można wierzyć śledczym? Da da, Sasza🤣 Polska brunatnieje, no ale spoko, jak zrobią gestapo to niektórzy z tego forum pewnie będą aplikować. W ogóle pisanie, że wyzywanie dziecka od kurew nie jest niczym nadzwyczajnym pokazuje upadek kulturalny w tym kraju. 3 minuty temu, Winter napisał(a): Przecież to jest zupełnie inna sytuacja. Edytowane 17 Lipca przez Henryk Nowak
LeBomB Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca @Mar_s yhm https://www.rmf24.pl/regiony/news-zapytali-ukrainca-o-papierosa-zarzuty-za-brutalny-atak-w-cen,nId,8087267 i takich sytuacji jest coraz więcej. Przypominają mi się lata 90. gdzie takie sytuacje miały miejsce, ale wtedy było "za kim jesteś?" w sensie pytania o preferencje kibicowskie wobec lokalnych drużyn. Jak źle się odpowiedziało, albo im się coś nie spodobało to potrafili przywalić. Jak widać nic się nie zmieniło, prócz tego, że to robi kolejne pokolenie pod innym pretekstem.
Seyren Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca U mnie jest sporo Nepalczyków i ogólnie Azjatów. Generalnie to bardzo mili, sympatyczni ludzie, którzy normalnie pracują i zajmują się swoimi sprawami. Nie ma z nimi absolutnie żadnych problemów, odnoszą się do ludzi z szacunkiem. W drugą stronę to działa tak samo. Nikt się do nich nie przyczepia, nie robi im pod górkę. ŻADNYCH zdarzeń powiązanych z tymi ludźmi. I tu jest słowo klucz - szacunek.
Winter Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): On zasuwa na Holendra, stąd ten płacz. No bo jak to? On musiał wyjechać z Polski za chlebem bo nie dał sobie rady, a teraz Ukraińcy tu mieszkają, mają dzieci, auta i sobie radzą a on już dawno po 40, dzieci brak, jak to tak? A dlaczego to w większości prawica? Zacznijmy od tego, że to nie jest prawica, tylko patoprawica wycierająca sobie mordę Bogiem, wielbiąca AK i niemająca pojęcia o historii, która uważa, że patriotyzm to lanie imigrantów. Płacenie podatków i uczciwa praca to patriotyzm? Niee, panie, patriotyzm jest wtedy, kiedy uderzę kobietę ze wschodu w mordę. A dlaczego oni? Bo debilami najłatwiej sterować, debili najłatwiej na kogoś napuścić, wmówić im, że ktoś jest wrogiem czy zdrajcą. A 40-50 letnie sfrustrowane dziady z kompleksami to idealny materiał na takiego głupiego wyznawcę. Od dawna nic im nie wychodzi, nie mają się czym pochwalić, zazdroszczą innym a tu nagle stają się częścią dużej grupy, są chwaleni (za głupotę), mają wspólny cel (tak naprawdę jedynym celem jest by dany polityk doszedł do władzy), nikt ich nie krytykuje wewnątrz grupy. A że jacyś ludzie z zewnątrz ich krytykują, ja czy ty? To są zdrajcy narodu, ruskie czy tam niemieckie trole, brukselcsyki-sprzdawczyki, tacy to by pierwsi uciekli jakby była wojna, a w ogóle to jeźdzcie wspierać banderowców w okopach blablabla. Czyli to są po prostu debile pierwszej wody. Nie znasz mnie panie szanowny, więc nie wymyślaj bzdur :-) Mnie rodzice uczyli, że w gościach trzeba się zachowywać, a nie fochy robić. I tego oczekuję od Ukraińców. Nic więcej, a będzie dobrze.
Henryk Nowak Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 2 minuty temu, Seyren napisał(a): U mnie jest sporo Nepalczyków i ogólnie Azjatów. Generalnie to bardzo mili, sympatyczni ludzie, którzy normalnie pracują i zajmują się swoimi sprawami. Nie ma z nimi absolutnie żadnych problemów, odnoszą się do ludzi z szacunkiem. W drugą stronę to działa tak samo. Nikt się do nich nie przyczepia, nie robi im pod górkę. ŻADNYCH zdarzeń powiązanych z tymi ludźmi. I tu jest słowo klucz - szacunek. Dokładnie tak. Tak samo zachowuje się większość Ukraińców, ciężko pracują, odnoszą się do wszystkich z szacunkiem, nie ma z nimi problemów. Oczywiście Ukraińców jest znacznie więcej, to jest oczywiste, że w tak ogromnej grupie trafia się jakieś czarne owce. Najważniejsze to pamiętać, że to są tylko incydenty, pozostałych traktować z szacunkiem i nie pozwalać spirali nienawiści się nakręcać. 1 minutę temu, Winter napisał(a): Nie znasz mnie panie szanowny, więc nie wymyślaj bzdur :-) Mnie rodzice uczyli, że w gościach trzeba się zachowywać, a nie fochy robić. I tego oczekuję od Ukraińców. Nic więcej, a będzie dobrze. To se oczekuj, w Holandii. Zresztą ty wczoraj pisałeś, że nie ma niczego złego w tym, ze mamy niż demograficzny i że to nawet dobrze, bo będzie więcej pracy i tanie mieszkania. Zapomniałeś o tym, że mamy armię emerytów a będzie ich jeszcze więcej, że trzeba im wypłacać emerytury i utrzymywać NFZ. Masz braki w wiedzy podstawowej, nie masz pojęcia jak funkcjonuje państwo a wypowiadasz się w tonie eksperckim. Nie jesteś partnerem do rozmowy na takie tematy, przykro mi.
huudyy Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) 23 minuty temu, Winter napisał(a): Wybacz, ale jak określić dezertera Dla ciebie dezerter, dla mnie instynkt samozachowawczy. Jak rozumiem Ty na jego miejscu poszedłbyś od razu pod Kupiańsk 22 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): On zasuwa na Holendra, stąd ten płacz. No bo jak to? On musiał wyjechać z Polski za chlebem bo nie dał sobie rady, a teraz Ukraińcy tu mieszkają, mają dzieci, auta i sobie radzą a on już dawno po 40, dzieci brak, jak to tak? Aaa na tulipanach... Wiele tłumaczy. 12 minut temu, Winter napisał(a): tego oczekuję od Ukraińców. Nic więcej, a będzie dobrze. A ja oczekuję od Polaków, że nie będą się zachowywać jak rasiści. Nic więcej, a będzie dobrze. Edytowane 17 Lipca przez huudyy
Henryk Nowak Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 29 minut temu, Winter napisał(a): Wybacz, ale jak określić dezertera, który rozbija się po Warszawie przekraczając notorycznie prędkość? Szanujmy się. Oni łamią prawo, bo im się nadal wydaje, że tutaj jest Ukraina i wystarczy dać w łapę. Dziwne, że tego nie potrafisz pojąć. Oni? Czy ty masz jakiś problem z przyswajaniem informacji? Wczoraj wkleiłem statystyki dot przestępczości, Ukraińcy popełniają bardzo mało przestępstw w Polsce. To o czym piszesz to incydenty. No i ja bym ich nie nazywał dezerterami, ich kraj jest tak gowniany, że też bym nie chciał za niego walczyć. Zresztą z ciebie taki patriota jak ze mnie los mi oczny wojownik. Mieszkasz w Holandii, pracujesz w Holandii. Wzorowy Polak 🤣 9 minut temu, huudyy napisał(a): A ja oczekuję od Polaków, że nie będą się zachowywać jak rasiści. Nic więcej, a będzie dobrze. 👍
Winter Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 12 minut temu, huudyy napisał(a): Dla ciebie dezerter, dla mnie instynkt samozachowawczy. Jak rozumiem Ty na jego miejscu poszedłbyś od razu pod Kupiańsk Aaa na tulipanach... Wiele tłumaczy. A ja oczekuję od Polaków, że nie będą się zachowywać jak rasiści. Nic więcej, a będzie dobrze. Niezłe fikołki tu odprawiacie. Jak pisalem to 3 lata temu to wyzywaliście mnie i kilku od ruskich onuc. Ale jest jakiś postęp, że wrezcie przyznajesz, że Ukraina to zdegenerowany kraj. Ty natomiast wierzysz mocno, że jak tutaj przyjadą gromadnie to nie zrobią z Polski drugiej Ukrainy.
Mar_s Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 30 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): I znowu lecisz brunatną A Ty znowu nie zrozumiałeś. Nawet matka sobie dumnie fotki na fejsa wrzuciła jak dziewczyna nogi kładzie na głowie drugiej, więc pewnie się wygłupiały i były głośne. Smarkule ogólnie są głośne, a te ze wschodu pewnie szczególnie, bo to niestety taka mocno ekspresyjna „kultura”. To miałem na myśli.
oldfashioned Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca To juz ktorys raz jak ktos Ci mowi ze piszesz nieprawde, a Ty zwinnie odpowiadasz ze nie to miales na mysli. Forum akrobatow
Henryk Nowak Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) 29 minut temu, Mar_s napisał(a): A Ty znowu nie zrozumiałeś. Nawet matka sobie dumnie fotki na fejsa wrzuciła jak dziewczyna nogi kładzie na głowie drugiej, więc pewnie się wygłupiały i były głośne. Smarkule ogólnie są głośne, a te ze wschodu pewnie szczególnie, bo to niestety taka mocno ekspresyjna „kultura”. To miałem na myśli. Nie no, to spoko, też wyzywasz takie dzieci od kurew, wykrsykujesz im, że je utrzymujesz, każesz im wypierdalać z Polski i wydsierasz się na ich matki? Czy uważasz, że dzieci, które wygłupiają się z rodzicami należy wyzywać od kurew? https://katowice.tvp.pl/94333921/dziewczynki-nie-zachowywaly-sie-prowokujaco-bielski-mzk-opisuje-wydarzenia-z-autobusu-i-ucina-spekulacje "Na nagraniu widać, że w pewnym momencie do 11-latek podszedł mężczyzna, „i – jak można domniemywać – zwrócił im uwagę, co spowodowało natychmiastowe przełożenie nóg na podłogę”. Jedna z dziewcząt przesiadła się na siedzenie obok koleżanki. Taka sytuacja trwała dłuższą chwilę. Mężczyzna przyglądał się dzieciom bez żadnych reakcji. Po dłuższej chwili widać, iż niepowodowany żadnym zachowaniem sprawca zaczyna impulsywnie reagować, używając przekleństw i okrzyków" Nie uważasz, że to co zrobił ten gość jest bardzo wychowawcze? Zwrócił im uwagę, posłuchały go a on w nagrodę je zwyzywal i kazał im wypierdalać. Nie szanuje ciebie, jesteś żenujący, skoro usprawiedliwiasz wulgarne wyzywanie dzieci. I to takich, które grzecznie reagują na zwracanie im uwagi. 21 minut temu, oldfashioned napisał(a): To juz ktorys raz jak ktos Ci mowi ze piszesz nieprawde, a Ty zwinnie odpowiadasz ze nie to miales na mysli. Forum akrobatow Typowe sztuczki korpusu polskich nazioli. Edytowałem. Jak się nie podoba to mnie zbanuj, ja mam co robić. Gorsza sprawa, że nie widzisz niczego złego w tej ruskiej propagandzie. Edytowane 17 Lipca przez Henryk Nowak edytowalem
AndrzejTrg Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) Ten gość oczywiście zachował się nie odpowiednio wręcz karygodnie, ale też do końca bym nie wierzył że dziewczynki były grzeczne w 100% i ten jej stoicki spokój. Dzieciaki potrafią dobrze odwracać kota ogonem, i proszę nie odbierać tego jako obronę tego typa. Ogólnie dzieciaki są teraz bardzo rozwydrzone i pozbawione jakiekolwiek szacunku do osób starszych i to nie zależy od narodowości... Kiedyś by dostały po wychowawczym liściu, a w domu by się nie poskarżyły bo drugi wpierdziel Chciałbym zobaczyć pełne video z monitoringu. Edytowane 17 Lipca przez AndrzejTrg
oldfashioned Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Dzieci sa jakie sa, ale nie ma na ten moment zadnego dowodu, ze robily 'trzode'. Natomiast pewna grupa uparcie powiela te domysly, co gorsza budujac na tym dalsza narracje. Logiczne harakiri, szkoda tylko ze nieswiadome.
AndrzejTrg Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Oczywiście że nie ma, jedno jest pewne że chłop nie wytrzymał i w jego wieku powinien się zupełnie inaczej zachować.
Henryk Nowak Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a): Oczywiście że nie ma, jedno jest pewne że chłop nie wytrzymał i w jego wieku powinien się zupełnie inaczej zachować. W każdym wieku. I nie wytrzymał już po tym jak zdjęła nogi. Zwykły Polski patonaziol.
AndrzejTrg Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Pewnie, już w ogóle jechanie po kimś na tle narodowościowym, tym bardziej dzieciach jest mega słabe i żałosne.
Winter Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca I będziecie o tym pisać kolejny dzień? Jedna akcja jednego grubasa i już wszędzie w Polsce faszyzm i pogromy? Litości.
Mar_s Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Fajna dyskusja, taka ślepego z głuchym. Napisałem wyraźnie że się wygłupiały, a nastolatki jak się wygłupiają to są głośne, no chyba że to wycieczka z zakładu dla głuchoniemych. A wy od razu z tą swoją mantrą że ja go usprawiedliwiam. I ja też chętnie bym zerknął na monitoring, bo wydaje mi się że to wygłupianie widać wyraźnie, i dlatego nie pokazują. Facet po prostu jest pewnie zgorzkniały i ogólnie może mieć krótki lont, tacy też bywają uczuleni na młodych i głośnych. Za to oberwało im się, a dodatkowo za akcent. Zobaczcie sobie na niesławną „babcię Kasię”, lata po sieci jak wyzywa młodych ludzi, szarpie i przykleja im coś na ubrania. I zamknęli ją? Nie, dostała pieniądze od sądu. Ludzie bywają porąbani, tylko nie każdy jest za to traktowany tak samo.
nozownikzberlina Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 55 minut temu, Winter napisał(a): I będziecie o tym pisać kolejny dzień? Jedna akcja jednego grubasa i już wszędzie w Polsce faszyzm i pogromy? Litości. zwykłe uprawianie antypolskiej propagandy przez te kilka dni już było przynajmniej kilka afer ze strony Ukraińców w tym ten co nawoływał do mordowania polaków, ale lepiej jest grzać temat autobusowy pod antypolską narrację. Czego się spodziewałeś?
Henryk Nowak Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 51 minut temu, Mar_s napisał(a): Za to oberwało im się, a dodatkowo za akcent. Nie no, jak tak to spoko, nie widzę problemu. A babcie kasię już dawno temu powinni zamknąć do psychiatryka.
Rekomendowane odpowiedzi