skunRace 905 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Kupowałem coś z kodem w życiu przynajmniej kilkanaście razy. Xkom, Morele, MM, Komputronik, Sferis, Proline wszystkie wysyłają kod jak minie 14 dni na zwrot. Więc nie wiem jakim cudem to może być często stosowana praktyka. Pewnie mniej znane i mniejsze sklepy tym bardziej się przed tym zabezpieczają.
AndrzejTrg Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Ja się nie chcę kłócić i ten cytat który dałem jest sprzed kilku dni, kiedyś tutaj jak wspomniałem wcześniej już takie coś się odbywało nawet pytałem xkoma jak się do tego ustosunkuje. Nawet spytałem czata aby odnalazł mój taki post ale nie był w stanie przelecieć wszystkich jakoś 1/3 tylko, a nie chce mi się przeszukiwać 190 stron moich postów 🙂 aby to znaleźć. Na labie też tak było. I dalej ten proceder działa, a kody dostają : "Kody promocyjne (np. na darmowe gry lub pakiety oprogramowania) dołączane do kart graficznych i procesorów wysyłają oficjalni partnerzy handlowi producentów (NVIDIA, AMD, Intel), tacy jak x-kom, Morele.net, Media Expert, Komputronik czy RTV EURO AGD." więc to sklepy krzaki nie są. Może teraz bardziej zważają na czas wysyłki nie wiem, ale po tamtym poście raczej nie 🙂Także z mojej strony tyle na ten temat.
LeBomB Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca @nozownikzberlina no i właśnie o to chodzi, że to co można pobrać w przypadku gier, tak jak niektórzy sugerują, może nie nadawać się kompletnie do niczego. Dlatego uważam, że twierdzenie "zwykły Kowalski musi kupić grę, a korpo w ramach trenowania AI może sobie ją ukraść" nie jest do końca właściwe, bo to po prostu może nic nie dać. AI samo w grę też nie zagra, żeby wydobyć z gry tekst, fabułę i wszystko inne.
oldfashioned Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca (edytowane) 17 godzin temu, skunRace napisał(a): Kupowałem coś z kodem w życiu przynajmniej kilkanaście razy. Xkom, Morele, MM, Komputronik, Sferis, Proline wszystkie wysyłają kod jak minie 14 dni na zwrot. Więc nie wiem jakim cudem to może być często stosowana praktyka. Pewnie mniej znane i mniejsze sklepy tym bardziej się przed tym zabezpieczają. alza - miales kod od reki rok temu Zalezy od sklepu, niektorym nie chce sie bawic w obsluge tego po prostu. Weryfikacja promocji dla end-userow to jest niewdzieczna praca wracajac do tematu, calkiem swiezy i ciekawy case z DE https://petapixel.com/2026/07/22/dog-photographer-loses-copyright-case-over-ai-generated-comic-version-of-her-image/ Edytowane 30 Lipca przez oldfashioned
AndrzejTrg Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca A tutaj też ciekawie, chłop zrobił zdjęcie i wysłał na konkurs AI i ... wygrał ale później go zdyskwalifikowali https://spidersweb.pl/2024/06/zrobil-prawdziwe-zdjecie-wygral-konkurs-dla-robotow-zaraz-co.html
Kabor Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 23 godziny temu, skunRace napisał(a): Kupowałem coś z kodem w życiu przynajmniej kilkanaście razy. Xkom, Morele, MM, Komputronik, Sferis, Proline wszystkie wysyłają kod jak minie 14 dni na zwrot. Więc nie wiem jakim cudem to może być często stosowana praktyka. Pewnie mniej znane i mniejsze sklepy tym bardziej się przed tym zabezpieczają. Jak była promocja dla kart nvidia gdzie dawali Warhammer 40,000: Space Marine 2 (oraz jeszcze dwie gry). Kupon z kodem (w postaci papierowej) przyszedł od razu w paczce z całym kompem. Sklep Xkom.
skunRace Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 8 godzin temu, oldfashioned napisał(a): alza - miales kod od reki rok temu Zalezy od sklepu, niektorym nie chce sie bawic w obsluge tego po prostu. Weryfikacja promocji dla end-userow to jest niewdzieczna praca wracajac do tematu, calkiem swiezy i ciekawy case z DE https://petapixel.com/2026/07/22/dog-photographer-loses-copyright-case-over-ai-generated-comic-version-of-her-image/ 14 minut temu, Kabor napisał(a): Jak była promocja dla kart nvidia gdzie dawali Warhammer 40,000: Space Marine 2 (oraz jeszcze dwie gry). Kupon z kodem (w postaci papierowej) przyszedł od razu w paczce z całym kompem. Sklep Xkom. Mnie się jeszcze nie trafiło w tych sklepach, które wymieniłem, a było to kilkanaście zakupów prze lata dla siebie, czy jak znajomym składałem PC. Zawsze kod po 14 dniach, nawet jak się upomniałeś wcześniej, ale jak widać zdarza się inaczej.
Ryszawy Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Z ciekawostek: https://www.gry-online.pl/newsroom/sztuczna-inteligencja-niszczy-rzadkie-ksiazki-na-skale-przemyslow/z331645
Radio Tirana Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca W dniu 29.07.2026 o 05:23, AndrzejTrg napisał(a): Po jakim czasie wysyłaj to nie mam pojecia, ale w dziale z grami nie raz pojawiają się komentarze typu "Capcom lubi dodawać swoje gry do procesorów i kart graficznych, kto sprytny to ogarnie sobie tego Residenta Veronika za darmo i będzie miał legalną kopię na Steamie. " i tak jest dość często z tymi grami dodawanymi do kart/procesorów i sądzę że to jest w PL . Brzydzę się takim zachowaniem więc szczegółów nie znam. Ale cię capnąłem Wszedłem w ten wątek z ciekawości, ponieważ wyświetlił się w bocznej ramce "Popularne tematy", a tu się okazało, że moje wypowiedzi są cytowane
AndrzejTrg Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca @Radio Tirana jeden kolega nie wierzył że tak można robić, a dlatego Cię nie wywoływałem tylko wrzuciłem cytat bez autora abyś komuś nie musiał tłumaczyć jak to działa
Radio Tirana Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca @AndrzejTrgja tam uważam, że by ci się to spodobało, tylko musisz przełamać opory przed pierwszym razem. Zobacz, w tym roku już za darmo można było na premierę mieć: - Crimson Desert - Resident Evil Requiem - Pragmata - 007 First Light Teraz mamy wakacje, to i gry nie wychodzą, ale do końca roku liczę jeszcze na nowego Controla (Remedy już dawało swoje gry do kart graficznych) i może tę Onimushę (gra Capcomu).
AndrzejTrg Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca @Radio Tirana wiesz może kiedyś bym inaczej patrzył, a teraz gram tylko w soulslike i to nie wszystkie, zazwyczaj gry już mają obniżoną cenę, a też nie mam zbyt dużo czasu, więc tak sobie kupię te 2 czy 3 gry ma rok, ale jakbym grał więcej i w nowości to też nie wiem czy bym takiego systemu nie stosował, ale jak mówię gram już mało co jak widać sklepy mają wywalone jajca, więc z drugiej strony czemu nie korzystać, choć mam na to zdanie jakie mam oczwywiscie jak uraziłem słowami to przepraszam.
Fatality Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca nawet nie tak dawno było, że OpenAI(?) trenowało modele na pdostawie książek z tej największej pirackiej biblioteki gdzie dosłownie jest praktycznie każda książka świata. Przyłapali ich na tym i nei wiem ostatecznie czy zapłacili jakąś symboliczną karę czy nie, ale wartość samych zasobów to była kwota astronomiczna.
huudyy Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca (edytowane) 3 godziny temu, Radio Tirana napisał(a): @AndrzejTrgja tam uważam, że by ci się to spodobało, tylko musisz przełamać opory przed pierwszym razem. Zobacz, w tym roku już za darmo można było na premierę mieć: - Crimson Desert - Resident Evil Requiem - Pragmata - 007 First Light Chcesz powiedzieć, że wysępiłeś* gierek za kilkaset złotych i jeszcze się tym chełpisz? *ukradłeś 1 godzinę temu, Fatality napisał(a): nawet nie tak dawno było, że OpenAI(?) trenowało modele na pdostawie książek z tej największej pirackiej biblioteki gdzie dosłownie jest praktycznie każda książka świata. Przyłapali ich na tym i nei wiem ostatecznie czy zapłacili jakąś symboliczną karę czy nie, ale wartość samych zasobów to była kwota astronomiczna. dostali linijką po łapach, a brali z anna's archive i z-library bodajże. Ciekawe czy drenowali już naszego chomika Edytowane 31 Lipca przez huudyy
Radio Tirana Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 3 minuty temu, huudyy napisał(a): Chcesz powiedzieć, że wysępiłeś* gierek za kilkaset złotych i jeszcze się tym chełpisz? *ukradłeś 1 godzinę temu, Fatality napisał(a): nawet nie tak dawno było, że OpenAI(?) trenowało modele Być może OpenAI również sięgał po pirackie książki, ale tydzień temu amerykański sąd przyklepał ugodę Anthropica (twórców tego słynnego Mythosa, Fable oraz Opusa) z wydawcami książek. Mają do zapłaty 1,5 mld USD własnie za korzystanie z książek bez zezwolenia. https://www.reuters.com/world/us-judge-approves-anthropics-15-billion-settlement-copyright-lawsuit-2026-07-20/
huudyy Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca japierniczę, XXI wiek, latamy w kosmos, mamy 5G, ładowanie bezprzewodowe, a ten się chwali, że za**bał kilka gierek wartych kilkaset złotych z jakiejś kampani promocyjnej. Idiokracja.
oldfashioned Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Mnie to juz nawet nie dziwi. Zyjemy w czasach gdzie moralnosc i etyka praktycznie wyginely Do tego ludzie maja ogromne parcie zeby sie chwalic swoim 'poziomem'.
nozownikzberlina Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca gry mamy jedne z najdroższych na świecie, a wy gadacie o moralności i się sracie do typa
oldfashioned Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Zlodziej sobie zawsze uargumentuje. Spozywke tez kradniesz?
piwakk Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 2 minuty temu, Bono_UG napisał(a): A to jakiś obowiązek grania? Ktoś zmusza? Nie wysilają się na DEMO, to trzeba sobie radzić Chcesz kupić nowe auto? Jazda testowa? Proszę bardzo. Chcesz zagrać w nową grę, której nie ma na steam, więc nie możesz zwrócić? Co? Demo? Jakie demo?
nozownikzberlina Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 9 minut temu, oldfashioned napisał(a): Zlodziej sobie zawsze uargumentuje. Spozywke tez kradniesz? przecież on nic nie ukradł? dostał kod w gratisie
Bono_UG Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca (edytowane) 9 minut temu, piwakk napisał(a): Chcesz kupić nowe auto? Jazda testowa? Proszę bardzo. Chcesz zagrać w nową grę, której nie ma na steam, więc nie możesz zwrócić? Co? Demo? Jakie demo? Chcę kupić nowe siodełko do roweru. Nie ma możliwości sprawdzenia (potrzeba minimum 4-5h jazdy) - nie kupuję, szukam gdzie indziej gdzie dadzą taką możliwość. To jest aż tak proste. A jeżeli ktoś bez gier nie może się obejść, to terapie odwykowe są dostępne. Edytowane 31 Lipca przez Bono_UG
piwakk Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 4 minuty temu, Bono_UG napisał(a): Chcę kupić nowe siodełko do roweru. Nie ma możliwości sprawdzenia (potrzeba minimum 4-5h jazdy) - nie kupuję, szukam gdzie indziej gdzie dadzą taką możliwość. To jest aż tak proste. A jeżeli ktoś bez gier nie może się obejść, to terapie odwykowe są dostępne. Ale jak danej gry nie można w żaden sposób przetestować? Nie ma jej na steam czy coś, nie ma opcji zwrotu. Można się obejść, ale skoro można pobrać, przetestować i potem kupić? Życie. Producenci lecą w kulki, więc trzeba sobie radzić.
Rekomendowane odpowiedzi