Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś jest dobry, wręcz rewelacyjnie dobry dzień!

Jest wniosek o uchylenie immunitetu i areszt dla najobrzydliwszego propagandysty pisowców -  Mateckiego :D 

Od razu jest wesoło i przyjemnie. Szeroko się uśmiecham :D i zdecydowanie trzeba dziś zjeść pizzę ;)

Opublikowano
4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Wskaż mi miejsce w materiale, w którym jest na mównicy jako jakiś ważny członek partii.

A czy ja pisałem o ważnych osobach? Sam fakt takich ludzi w obrębie partii jest dla mnie wykluczający.

4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

w wyniku choroby

Dwójka z lewej? Z pewnością.

3 godziny temu, jagular napisał(a):

Czy bycie wiecznie sfrustrowanym, wiecznie na nie, wiecznie w poczuciu zagrożenia to jest 'osiągnięcie' warte zazdrości? :)

To Ty mi powiedz czy bycie na tak wobec każdej, nawet największej głupoty i zbywanie problemów z powodu hipisowskiego podejścia do życia to "osiągnięcie" warte zazdrości.

Taki "pierd...zielnięty, zawsze uśmiechnięty". :)

Opublikowano
10 minut temu, crush napisał(a):

Sam fakt takich ludzi w obrębie partii jest dla mnie wykluczający.

Yhm, ale powtarzasz za wieloma mediami ten sam obrazek, zatem niepełnosprawnych na wózkach, też byś wyeliminował z życia publicznego i próby osiągnięcia czegokolwiek więcej niż życie na socjalu lub jakieś proste prace? Bo tak to w tym momencie rozumiem, po tym co przedstawiłeś.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, LeBomB napisał(a):

Yhm, ale powtarzasz za wieloma mediami ten sam obrazek, zatem niepełnosprawnych na wózkach, też byś wyeliminował z życia publicznego i próby osiągnięcia czegokolwiek więcej niż życie na socjalu lub jakieś proste prace? Bo tak to w tym momencie rozumiem, po tym co przedstawiłeś.

Niepełnosprawni do tego stopnia powinni mieć socjal i lekką pracę. Oraz ludzi z głową którzy będą ich reprezentować w rządzie.

Bo w tej formie to jest czysto performatywne.

Dlaczego uczepiłeś się tylko gościa na wózku? Tam na zdjęciu jest 4 dziwnych panów. I wiesz dlaczego to zdjęcie jest zabawne? Bo je słychać bez żadnego dźwięku.

"SPRZECIW PRZECIWKO NAPŁYWOWI ZDZICZAŁYCH BANDYTÓW TO RASIZM"

"EAT THE RICH!"

"TRANSSEKSUALNE KOBIETY TO KOBIETY!"

"WIĘCEJ PODATKÓW I POMOC DLA NIEROBÓW!"

"ZAORAĆ GOSPODARKĘ, ZLIKWIDOWAĆ ATOM!"

O czymś zapomniałem?

Opublikowano
12 minut temu, crush napisał(a):

Dlaczego uczepiłeś się tylko gościa na wózku? Tam na zdjęciu jest 4 dziwnych panów. I wiesz dlaczego to zdjęcie jest zabawne? Bo je słychać bez żadnego dźwięku.

Tam na zdjęciu jest dwóch facetów na wózkach i Ty dając zdjęcie wszystkich czterech i podpisując je 

Cytat

To zgarnęło ponad 4 000 000 głosów. 🙃

sam się czepiłeś tych ludzi. Zatem po prostu dopytuję, co ci przeszkadzają ludzie na wózkach i czy wiesz o nich cokolwiek więcej niż to co widzisz na zdjęciu.

• Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Zatem po prostu dopytuję, co ci przeszkadzają ludzie na wózkach i czy wiesz o nich cokolwiek więcej niż to co widzisz na zdjęciu.

Chyba nie z tego eventu ale słyszałem wypowiedzi tego czarnego pana. 

Ponownie - czysto performatywne.

Opublikowano

Po prostu ten użytkownik nienawidzi wszystkich i wszystkiego. Nikogo nie oszczędza ;) Ludzi na wózkach również.

Matrix który stworzył w swojej głowie i w którym jest przekonany że żyje, jest przerażającym i przygnębiającym miejscem.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Po prostu ten użytkownik nienawidzi wszystkich i wszystkiego. Nikogo nie oszczędza ;) Ludzi na wózkach również.

Matrix który stworzył w swojej głowie i w którym jest przekonany że żyje, jest przerażającym i przygnębiającym miejscem.

Nienawidzę głupoty. 🤗 

Takich jak Ty wszystko przeraża... Z wyłączeniem wysyłania innych na wojnę. Gdy sam będziesz ciągnął w przeciwnym kierunku swój nieheteronormatywny odwłok krzycząc "na Moskwę!".

Edytowane przez crush
Opublikowano
53 minuty temu, crush napisał(a):

To Ty mi powiedz czy bycie na tak wobec każdej, nawet największej głupoty i zbywanie problemów z powodu hipisowskiego podejścia do życia to "osiągnięcie" warte zazdrości.

Taki "pierd...zielnięty, zawsze uśmiechnięty". :)

Kiedy jesteś wygranym to nie marudzisz :PMyślę że zdecydowana część populacji dąży raczej do bycia zadowolonym, niż do bycia w wiecznym dołku - tak więc jest tak, jak mówisz: wieczny uśmiech budzi zazdrość.

Ale wiem co próbujesz: zneutralizować efekt marudzenia i opluwania wszystkiego wokół jakaś hipotetyczną przeciwstawną postawą. Że one niby się redukują wzajemnie, niczym w jakimś równaniu matematycznym? Ale nie wszystko jest idealne, tak samo jak nie wszystko jest złe. 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, jagular napisał(a):

wieczny uśmiech budzi zazdrość.

Nie wiem czy głupota z naiwnością powinny budzić zazdrość. Prędzej politowanie.

2 minuty temu, jagular napisał(a):

Kiedy jesteś wygranym to nie marudzisz :P

Nikt na tym forum, nawet taki egotyczny mitoman tak jak Gordon, nie jest wygranym na tyle żeby być z tego cyklu wykluczonym. Oczywiście wmówić można sobie wszystko, ale to się zazwyczaj pięknie samo weryfikuje z czasem. 🤗

6 minut temu, jagular napisał(a):

Ale nie wszystko jest idealne, tak samo jak nie wszystko jest złe. 

I w Twoim mniemaniu Ty to rozumiesz, a ja nie. Co jest zabawne.

Oświecony niczym Budda... Którego przynajmniej jedną figurkę z pewnością posiadasz. 🤗

Opublikowano
Godzinę temu, crush napisał(a):

Nie wiem czy głupota z naiwnością powinny budzić zazdrość. Prędzej politowanie.

Nikt na tym forum, nawet taki egotyczny mitoman tak jak Gordon, nie jest wygranym na tyle żeby być z tego cyklu wykluczonym. Oczywiście wmówić można sobie wszystko, ale to się zazwyczaj pięknie samo weryfikuje z czasem. 🤗

I w Twoim mniemaniu Ty to rozumiesz, a ja nie. Co jest zabawne.

Oświecony niczym Budda... Którego przynajmniej jedną figurkę z pewnością posiadasz. 🤗

Tworzysz jakieś teorie pod swoje opinie :) Bardzo to wszystko kiepsko posklejane, skoro trzeba nawiązywać do jakichś figurek, czy podpierać się atakami.

Skorzystam z tego swojego oświecenia: jesteście wulgarni, zachowujecie się prymitywnie, redukujecie skomplikowane problemy do banałów, jedziecie na stereotypach i ciągle szukacie wszędzie grupowych winnych. Jestem pewien że można inaczej wyrażać swoje opinie. 

• Upvote 3
Opublikowano
36 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Słucham sobie Sikorskiego w ONZ i dalej nie mogę się nadziwić jakim cudem to Trzaskowski jest kandydatem koalicji na prezydenta. Choć w sumie wiem - BMW...

Radykalno-lewicowe skrzydlo nie zaglosowaloby na Sikorskiego, w tym problem. Oni wola teczowego Trzaska.

Opublikowano
5 minut temu, jagular napisał(a):

Tworzysz jakieś teorie pod swoje opinie :) Bardzo to wszystko kiepsko posklejane, skoro trzeba nawiązywać do jakichś figurek, czy podpierać się atakami.

Ale zaprzeczysz, że figurka Buddy, Brahmy czy innego Vishnu w domu jest?

7 minut temu, jagular napisał(a):

Skorzystam z tego swojego oświecenia: jesteście wulgarni, zachowujecie się prymitywnie, redukujecie skomplikowane problemy do banałów, jedziecie na stereotypach i ciągle szukacie wszędzie grupowych winnych. Jestem pewien że można inaczej wyrażać swoje opinie. 

A Wy towarzyszu chcecie się trzymać za ręce. I radzić nad problemami występującymi od dekad, kolejne dekady. Bez skutku. Najlepiej dolewając ocean gotówki.

Bo przecież nie można nikogo urazić, prawda?

Czy wspominanie kolonializmu i żebry o reparacje to również szukanie grupowych winnych? 🤔

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, crush napisał(a):

Ale zaprzeczysz, że figurka Buddy, Brahmy czy innego Vishnu w domu jest?

Nie mam niczego takiego, ale co by to zmieniło, gdybym miał? Masz jakiś fetysz na tym punkcie, czy to ma dowieść czegoś?

28 minut temu, crush napisał(a):

A Wy towarzyszu chcecie się trzymać za ręce. I radzić nad problemami występującymi od dekad, kolejne dekady. Bez skutku. Najlepiej dolewając ocean gotówki.

Bo przecież nie można nikogo urazić, prawda?

Czy wspominanie kolonializmu i żebry o reparacje to również szukanie grupowych winnych? 🤔

I znowu coś wmawiasz :)

Problemy istnieją, ale czy wulgarne, prostackie naśmiewanie się ze wszystkiego jest rozwiązaniem problemów...czy też tworzeniem kolejnych? Co, jak będziecie rżyć z np. niepełnosprawnych to ci nagle ozdrowieją?

Kolonializm w niektórych krajach to może być stosunkowo świeża sprawa - niektóre kraje odzyskały, lub uzyskały niepodległość np. kilkanaście lat temu. Czy wszystkie historie z tym związane mamy zredukować do jakiegoś stereotypu?

PS. Mam rzeczy z onyksu, kamienny kalendarz Majów i drewniane maski. Coś z tego się przyda do szydery?

Edytowane przez jagular
  • Upvote 4
Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Słucham sobie Sikorskiego w ONZ i dalej nie mogę się nadziwić jakim cudem to Trzaskowski jest kandydatem koalicji na prezydenta. Choć w sumie wiem - BMW...

Negatywny elektorat którego Sikorski ma więcej. Na taśmach był Sikorski a nie Trzaskowski. Przy podawaniu ręki Ławrowowi był Sikorski a nie Trzaskowski. Przy wpisie „Thank u, USA” poniekąd mając rację był Sikorski. Sikorski jest mega inteligentny, wprawny mówca, ale jest znany z ciętego języka, nieprzyzwoitych wypowiedzi i twardego podejścia którego Polacy nie lubią. Sikorski może być szanowany przez garstkę a nie przez większość. 
Elektoratu niezdecydowanego nie liczę. 

• Upvote 5
Opublikowano
12 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Słucham sobie Sikorskiego w ONZ i dalej nie mogę się nadziwić jakim cudem to Trzaskowski jest kandydatem koalicji na prezydenta.

Ja też nie mogę tego pojąć, jak w takich czasach jakie mamy, można woleć Trzaskowskiego od Sikorskiego. Niezależnie od tego, kim się jest. Podane argumenty mnie nie przekonują. No ale widocznie tak im wyszło z badań, że będzie miał większe szanse.

• Upvote 1
Opublikowano

Sikorski mógłby być kandydatem na Prezydenta, tylko pod warunkiem że wystawiłby go PiS ;)

To konserwatysta. Stąd ma duży negatywny elektorat, nawet wśród wybroców koalicji 15X.

On ma duży, większościowy, negatywny elektorat nawet w samym KO. Miał poparcie coś 25% w starciu wewnętrznym z Trzaskowskim.

Mam też od dawna wrażenie że masa Polaków nie do końca rozumie jaka jest w Polsce pozycja i rola Prezydenta.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Katrin3 napisał(a):

Ja też nie mogę tego pojąć, jak w takich czasach jakie mamy, można woleć Trzaskowskiego od Sikorskiego. Niezależnie od tego, kim się jest. Podane argumenty mnie nie przekonują. No ale widocznie tak im wyszło z badań, że będzie miał większe szanse.

Te badania nazywają się "wewnętrzne wybory".

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
52 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Sikorski mógłby być kandydatem na Prezydenta, tylko pod warunkiem że wystawiłby go PiS ;)

To konserwatysta. Stąd ma duży negatywny elektorat, nawet wśród wybroców koalicji 15X.

On ma duży, większościowy, negatywny elektorat nawet w samym KO. Miał poparcie coś 25% w starciu wewnętrznym z Trzaskowskim.

Mam też od dawna wrażenie że masa Polaków nie do końca rozumie jaka jest w Polsce pozycja i rola Prezydenta.

Dzisiaj słuchając radia odnośnie oceny działań rządu coś sobie uświadomiłem. PiS i ogólnie prawica ma wierny elektorat i kropka. Natomiast lewa strona dostaje po uszach od swojego elektoratu za puszczanie oka do wyborców prawej strony. Wynik? Na wyborców prawej strony to nie działa, a wyborcy lewej strony mają do wybranej przez siebie partii pretensje i negatywnie ocenia jej działania. 

• Upvote 5
Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

I to dlatego Trzaskowski udaje w kampanii, że nie jest lewicowcem? 🤔