Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.04.2025 o 17:38, Camis napisał(a):

Trzasku stracił już jednego wyborcę z mojej rodziny, m.in za poparcie obniżenia składki.

Powiedz mu, że to tylko na pokaz :) Jak obliczyłem albo zyskam grosze albo nic albo jeszcze stracę. Jestem na ryczałcie. Nawet mi wszystko jedno czy PAD zawetuje. KO i tak nie dotrzymała obietnicy i bardzo "dziwne", że to uchwaliła nie wtedy kiedy Trzasku będzie Prezydentem :) To jest na pokaz.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, huudyy napisał(a):

DOSŁOWNIE O TYM PISAŁEM

a córka moich znajomych studiuje prawo. Fajnie, że macie takie możliwości, dla mnie wyjazd z miasta to jest minimum 30min autem w jedną stronę :E Wystarczy, że i tak muszę zbaczać z drogi, by dojechać na rynek i przedzierać się między tłumami starszych pań.

zapomniałem ze ty z domu nie wychodzisz :D

Opublikowano (edytowane)

Trump tak dla zabawy mówi czy peron mu odcjechał i chce wywołać wojnę handlową.

Jakieś cła 100% na Chiny.  Giełdy wariują.

Godzinę temu, hubio napisał(a):

Powiedz mu, że to tylko na pokaz :) Jak obliczyłem albo zyskam grosze albo nic albo jeszcze stracę. Jestem na ryczałcie. Nawet mi wszystko jedno czy PAD zawetuje. KO i tak nie dotrzymała obietnicy i bardzo "dziwne", że to uchwaliła nie wtedy kiedy Trzasku będzie Prezydentem :) To jest na pokaz.

Zyskasz. Będziesz mógł dłużej poczekać w kolejce do specjalisty.

Jeszcze wraca temat 1 mieszkania, ustawa będzie niedługo procedowana co podniesie ceny nieruchomości.

Oni zabrali się za spełnianie najbardziej niepotrzebnych a wręcz szkodliwych obietnic wyborczych. No nie ma szans żeby rządzili w po 2027 chyba że będzie wojna i nie będzie wyborów.

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
16 minut temu, Dimazz napisał(a):

Zyskasz. Będziesz mógł dłużej poczekać w kolejce do specjalisty.

Absolutnie nic się nie zmieniło w kwestii czekania w kolejkach na specjalistów po wejściu polskiego ładu. Od strony służby zdrowia jest tak jak było wcześniej.

Opublikowano (edytowane)

Teraz będą robiąc nagonkę na polskich taksówkarzy którzy chcą tylko zgrywać Januszów i kroić na kasę turystów wydłużając specjalnie trasę

Oczywiście nie zrobią podobnego reportażu o uberze bo wyjdzie ze na 100 taksówkarzy 5 to janusze , a w uberze na 100 kierowców 5 jest normalnych

kierowcy ubera głównie imigranci z krajów muzułmańskich są w porządku bo tylko molestują gwałcą i porywają kobiety

Obie rzeczy są złe ale lepiej żeby ukradli ci 100zł niż maja cię zgwałcic , o pierwszym zapomniesz po roku a o drugim będziesz pamiętać całe życie , ale imigranci dobrzy a Polacy źli

https://www.vogue.pl/a/molestowanie-i-gwalty-w-taksowkach-z-aplikacji-typu-uber-i-bolt

https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/napasci-i-gwalty-w-bolcie-i-uberze-wyrywasz-sie-kiedy-obcy-koles-zaczyna-cie-dotykac/zxhbz44

https://i.pl/gwalt-w-uberze-na-bialolece-mial-wykorzystac-kobiete-pod-wplywem-alkoholu-i-lekow-obywatel-gruzji-nie-przyznaje-sie-do-winy/ar/c1p2-27010813

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Jako zbity pionek leżący obok szachownicy masz na to jakiś wpływ ?

Nie wiem, może ty jesteś tym zbitym pionkiem, skoro tak się szczycisz osiągnięciem, że nie wierzysz w to że mimo iż Polski na mapie nie było, to polska tożsamość przetrwała i dało się stworzyć coś polskiego na świecie. 

Ja tam nie czuję się jako zbity pionek, a pytanie zadałem ze względu na tych, co to krzyczeli że wspólne złe, cyfrowa waluta zła (a to duży krok w jej kierunku i to takie scentralizowanej w skali UE), że UE złe itd. a teraz przyklaskują, bo "efekt Trumpa". 

Dla mnie to jest po prostu prawicowy fanatyzm, bo nie ważne czy działanie sprzeczne z wcześniejszymi poglądami, czy nie, ważne że efekt prawicowego działania...

3 minuty temu, voltq napisał(a):

Teraz będą robiąc nagonkę na polskich taksówkarzy którzy chcą tylko zgrywać Januszów i kroić na kasę turystów wydłużając specjalnie trasę i nic więcej

Nie. Takie sytuacje są znane od co najmniej kilkunastu i jak widać nic się nie zmieniło a jest tylko gorzej. Puszczają na postoje takich kierowców, a potem taksówkarze z korporacji narzekają że ludzie wolą właśnie wybrać Bolta, Ubera, FreeNow czy inną tego typu usługę.

Ale wolisz sobie tak jak do wszystkiego po prostu przypisać jakąś bzdurną teorię, bo przecież teraz nie wolno już mówić o oszustach innych niż zagraniczni. Polak Polakowi może być wilkiem bo nie imigrant i jesteś w stanie to zaakceptować. Zobacz do jak niskich standardów sam zszedłeś. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, LeBomB napisał(a):

Nie wiem, może ty jesteś tym zbitym pionkiem, skoro tak się szczycisz osiągnięciem, że nie wierzysz w to że mimo iż Polski na mapie nie było, to polska tożsamość przetrwała i dało się stworzyć coś polskiego na świecie. 

Ja tam nie czuję się jako zbity pionek, a pytanie zadałem ze względu na tych, co to krzyczeli że wspólne złe, cyfrowa waluta zła (a to duży krok w jej kierunku i to takie scentralizowanej w skali UE), że UE złe itd. a teraz przyklaskują, bo "efekt Trumpa". 

Dla mnie to jest po prostu prawicowy fanatyzm, bo nie ważne czy działanie sprzeczne z wcześniejszymi poglądami, czy nie, ważne że efekt prawicowego działania...

Nie. Takie sytuacje są znane od co najmniej kilkunastu i jak widać nic się nie zmieniło a jest tylko gorzej. Puszczają na postoje takich kierowców, a potem taksówkarze z korporacji narzekają że ludzie wolą właśnie wybrać Bolta, Ubera, FreeNow czy inną tego typu usługę.

Ale wolisz sobie tak jak do wszystkiego po prostu przypisać jakąś bzdurną teorię, bo przecież teraz nie wolno już mówić o oszustach innych niż zagraniczni. Polak Polakowi może być wilkiem bo nie imigrant i jesteś w stanie to zaakceptować. Zobacz do jak niskich standardów sam zszedłeś. 

Indianska tożsamość inków przetrwała właśnie emigrują do USA z Meksyku , taki jest twój poziom bracie , tak bardzo nienawidzisz Polski i Polaków ze wymyślisz każde kłamstwo i poprzesz każdą głupotę i jeszcze brniesz w to...

Tak takie sytuacje są znane od 150 lat jak jeszcze nie było samochodów , sytuacja z Polakami jest marginalna a w uberze gdzie są głównie imigranci z krajów muzułmańskich jest częsta , Polacy tylko okradają , muzułmanie gwałcą i porywają , ty w ogóle jesteś Polakiem ze tak nienawidzisz tego narodu ?

Z twojego postu wynika ze wolał byś żeby imigranci z ubera gwałcili polki niż żeby Janusz ukradł im 100zł

Edytowane przez voltq
Opublikowano

@Mar_s ja wziąłem, ogólnie staram się być spokojny, dlatego poleciał do ignorowanych, ale nie pozwolę by mnie publicznie nazywano kłamcą i oskarżano totalnie bezpodstawnie o antypolskość, bo to już przegięcie. Opinia opinią, ale wszystko ma granice. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Kłamanie na temat państwa i narodu Polskiego i oskarżanie go o kolonializm kiedy państwo Polskie nie istniało , wychwalanie systemów totalitarnych i komunizmu ZSRR poprzez stwierdzenie ze to oskarżony ma udowodnić swoją niewinność , a nie jak było w Europie od zawsze a wcześniej w cesarstwie Rzymskim ze to podsądnemu mieli udowodnić winę , stwierdzenie ze Polski Janusz który ukradł 100zł jest gorszy niż imigrant który zgwałcił Polkę to za mało ? , to wynika z twoich postów tylko ty nie piszesz wprost , to są posty antypolskie i kłamliwe 

Czy gdzieś skłamałem? a to ze pisząc prawdę cię obraziłem bracie to przepraszam ale nic nie poradzę ze wściekasz się na prawdę

To są Twoje urojenia. 

Czytanie tego co siebie wydalasz to udręka dla oczu i mózgu. Usunięcie ci konta to akt miłosierdzia, bo wszyscy mają cię tutaj za delikatnie odstającego od reszty :) 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

To są Twoje urojenia. 

Czytanie tego co siebie wydalasz to udręka dla oczu i mózgu. Usunięcie ci konta to akt miłosierdzia, bo wszyscy mają cię tutaj za delikatnie odstającego od reszty :) 

Dziękuje za te słowa kolejny przykład przejawu demokracji i wolności słowa jak się z kimś nie zgadzasz to od razu trzeba go usunąć i zamordować na forum poprzez usuniecie konta
I jeszcze to pisanie ze wszyscy maja? ty jeden to wszyscy? to twoje forum jest? jesteś jego właścicielem?

Opublikowano
59 minut temu, Dimazz napisał(a):

Oni zabrali się za spełnianie najbardziej niepotrzebnych a wręcz szkodliwych obietnic wyborczych. No nie ma szans żeby rządzili w po 2027 chyba że będzie wojna i nie będzie wyborów.

O kurde, to tak jak PiS. Dla ludzi nie ma znaczenia czy szkodliwe, czy nie. Obietnice mają być spełnione. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

Te pieniądze kompletnie nie zmieniają funkcjonowania NFZ czy lekarzy. 

mogli by chociaż ten system kas chorych przywrócić w którym ojciec Sośnierza zarządzał to już by bylo trochę lepiej

Opublikowano

Kiedyś był taki przykry incydent w Gdańsku co typ wysadził w powietrze dwa pietra wieżowca i ten "osiadł" na pozostałych pietrach.

Wtedy tez wymyślili ze będą ratować tych pod gruzami wysadzając resztę wieżowca, miał się przewrócić na bok ale się zawali praktycznie w pionie i nikogo nie uratowali.

Trump właśnie wysadził piętra i teraz będzie ratował amerike z pod gruzów... Sie nie uda to odleci do Rosji i dobra jest. Chyba ze go zestrzelał jak pierozyna pod Moskwa :E

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, voltq napisał(a):

Dziękuje za te słowa kolejny przykład przejawu demokracji i wolności słowa jak się z kimś nie zgadzasz to od razu trzeba go usunąć i zamordować na forum poprzez usuniecie konta
I jeszcze to pisanie ze wszyscy maja? ty jeden to wszyscy? to twoje forum jest? jesteś jego właścicielem?

“Zamordować” na forum :rotfl2:

Nie tylko wrzucasz tu tępa propagandę dla idiotow, Ale też nie rozumiesz pojęć których używasz. Poczytaj kiedyś książki zamiast oglądać filmy dla niepiśmiennych głąbów.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ubery i Bolty i tak lepsze.

1. Zgadzam się z góry na stawkę i widzę trasę.

2. Widzę, że przyjedzie po mnie Ahmed, Mohammed, Abdul czy inny Tamar albo Anjali i od razu nie zgadzam się na przejazd. 🤗

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Ubery i Bolty i tak lepsze.

1. Zgadzam się z góry na stawkę i widzę trasę.

2. Widzę, że przyjedzie po mnie Ahmed, Mohammed, Abdul czy inny Tamar albo Anjali i od razu nie zgadzam się na przejazd. 🤗

tutaj chodzi o statystykę przestępstw , imigranci częściej popełniają przestępstwa niż tacy Polacy , każde przestępstwo jest złe ale chyba lepiej żeby Janusz ci ukradł 100zł niż ahmed zgwałcił ci żonę/córke/dziewczyne/matke itd , prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa jest tez jest dużo wyższe przy takim abdulu

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

U nas per capita na chwilę obecną obcy nie popełniają więcej przestępstw.

Głównie dlatego, że mamy Ukraińców zamiast Somalijczyków czy innych pakoli.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano

Jeżeli Chiny zdecydują się w odwecie nałożyć restrykcje na eksport do USA wolframu oraz metali ziem rzadkich imo mamy wojnę kinetyczną w jakiejś formie w ciągu roku. W większości USA będzie mogła uratować Rosja i Afryka, ale nie w przypadku wszystkich pierwiastków. Nie wiem jak ta wojna kinetyczna miałaby wyglądać, ale brak importu z Chin mocno uposledzi przemysł USA w tym przemysł zbrojeniowy.

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, TheMr. napisał(a):

O kurde, to tak jak PiS. Dla ludzi nie ma znaczenia czy szkodliwe, czy nie. Obietnice mają być spełnione. 

Ale wiesz że to są obietnicy szkodliwe dla wyborców partii i wyborcy o tym wiedzą.
Straciłem całkiem szacunek do Koalicji. Życzę powodzenia w szukaniu wyborców.

• Like 1