Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, VRman napisał(a):

A jakby było jakby obecna lewica wróciła do władzy to możesz zobaczyć sobie w Niemczech, Francji i Anglii. Ubogacenie na pełnym pontonie.

PiS też świetnie wprowadził ubogacenie na pełnym pontonie, a zarazem kłamie, że nie chce w tym kraju imigrantów 8:E.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To może cofnijmy się do ostatnich wyborów prezydenckich jak to nielegalnie była opłacana kampania dudy przez państwowe spółki pod rządami pisu bo widzę, że dużo osób już o tym nie pamięta.

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

@Spl97

Pis wygrał dzięki obietnicom "stop nielegalnej imigracji"

Dwa razy.

A potem nasrał na swoich wyborców robiąc co robił.

Jednak Lewica w porównaniu to jak porównać półotwartą tamę do rozbioru tamy i wykopania mega rowów na drugą i trzecią rzekę.

Wyobraź sobie co by było jakby Lewica była u władzy gdy z Białorusi leciały prezenty od Fiutina i Łukaszenki.

Teraz zresztą też mamy lewciowe podejście do sytuacji na naszej zachodniej granicy. Do tego dochodzi (już teraz) ułatwianie przyjazdu "do pracy" ludziom z krajów islamskich, co powinno być natychmiast i całkowicie zabronione, no ale właśnie lewica by pierwsza podniosła płacze o dyskryminację, łamanie przepisów międzynarodowych, rasizm-srasizm i tak dalej. 

Ale od tego jest inny wątek, więc na tym skończę. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Z drugiej strony to przecież Prawicowi Przedsiębiorcy z wielką ochotą chcą sprowadzać do pracy imigrantów... bo nie ma jak tania siła robocza?

Pan Brzoska przecież chce imigrantów na umowę zlecenie brać.

Ja już znam takich "pseudo" Przeciwników Imigracji... na Listach Płac sama Ukraina, bo przecież nie zapłacą Polakowi 200 zł więcej.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano (edytowane)

Zresztą my już jesteśmy pozamiatani.

Ukraińców pełno i raczej nie widzę, żeby się asymilowali, tylko trzymają się w swoich grupkach.

Ale z drugiej strony to cenny towar dla Landlordów... Mieszkają po 10 osób w 3-pokojowych mieszkaniach i płacą 6k najmu... biznes się kręci.

Problem imigracji jest dużo szerszy i każda strona ma sporo za uszami.

Winni politycy i obywatele.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano
50 minut temu, Szambo napisał(a):

Zresztą my już jesteśmy pozamiatani.

Ukraińców pełno i raczej nie widzę, żeby się asymilowali, tylko trzymają się w swoich grupkach.

Ale z drugiej strony to cenny towar dla Landlordów... Mieszkają po 10 osób w 3-pokojowych mieszkaniach i płacą 6k najmu... biznes się kręci.

Problem imigracji jest dużo szerszy i każda strona ma sporo za uszami.

Winni politycy i obywatele.

A ja widzę mnóstwo asymilujący się. W parku zamiast mówić po ukraińsku miedzy sobą, mówią po polsku. Dzieci mówią po polsku, i chcą mówić a nie że są zmuszane. Jeśli wyjdą dane to można by było się sprzeczać, a tak to są przykłady anegdotyczne. I też nie spotykam się z Ukraińcami którzy chcą żyć w takich warunkach, a raczej chcą mieszkać sami. Tych mieszkających po 10 osób to najczęściej spotykam Gruzinów. 

Opublikowano
5 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie zagłosuję na trzaska choćby nie wiem co.

Ja daje ostatnią szanse, zagłosuje na niego w I i II turze, ale jesli przerznie albo wygra a koalicja nie dowiezie większości postulatów do końca kadencji mimo własnego prezydenta to mojego głosu już nie zobaczą i niech się dzieje cokolwiek. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Chłopaki, ja tylko wtrąciłem, a wykoleił się wątek. :lol2: 

Kończmy tutaj i przenieście dyskusję na ten temat do wątku o emigracji.

nie pierwszy raz robisz syf :/ 

• Haha 1
Opublikowano

@hwdp43

Nie rzucaj we mnie błotem w nadziei że się przyklei takim durnym trolowaniem. Napisałem na temat wątka i moja wina, że inni zaczęli offtop z tego? Widziałeś kogoś, kto prosiłby o nie robienie offtopu? 

"Trolować to trzeba umnić" ale czego ja oczekuję bo czlowieku z taką ksywką.

Opublikowano
9 godzin temu, kubikolos napisał(a):

czlowieku, przeciez caly ten temat o tym jest XD

a co myslisz o tego typu hipokryzji? w ogole ja zauwazasz?

3da4c64e6832ee3e1fed816847456ca82a43d691

To co dałeś to nawet nie hipokryzja tylko głupota lub skleroza, bo przecież zaledwie jedną kadencję wcześniej prezydentem był Komorowski przy rządzie Tuska/Kopacz. Taka prawda, że żaden polityk nie jest nieskalanym rycerzem na białym koniu. Nawet mój drwal faworyt na początku chciał wsadzać polityków z SLD do więzienia, a jakiś czas później startował z nimi z jednej listy.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

To może cofnijmy się do ostatnich wyborów prezydenckich jak to nielegalnie była opłacana kampania dudy przez państwowe spółki pod rządami pisu bo widzę, że dużo osób już o tym nie pamięta.

8 godzin temu, Spl97 napisał(a):

Konfiarze i tak nie uwierzą, z czego była finansowana kampania wyborcza Dudy.

Kandydatowi w Rumunii zarzucili kampanię finansowaną z obcych środków: "TAK TAK, banowac ruską onucę!"

Kandydat PO ma kampanię fiannsowaną z obcych środków nastawioną na hejt głównych kontrkandydatów: "Panieeee, za PISU to było za państwowe..., oni mogli, to nam nie można?"

Tak żałosne "tłumaczenie się" za ludzi, którzy właściwie wami gardzą... :pajac:

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)

@Pawelek6

1. Trzaskowski 68%

2. Biejat (lol) 59%

3. Szymek 59%

4. Synyszyn 59%

5. Zandberg 59%

6. Nawrocki (lol) 55%

Reszta poniżej 50%. Chyba iście centrowa ze mnie bestyjka.

@Fatality Przytłaczająca większość ludzi wierzy w to co wybiera wierzyć. Prawda jest drugorzędna. Na przykład ta sprawa Nawrockiego i miszkania. Podobno ponad 90% wyborców PiS wierzy Nawrockiemu, a ponad 90% wyborców KO nie wierzy Nawrockiemu.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Digger napisał(a):

Duża frekwencja, ciekawe co będzie za 2 tygodnie jak będzie ciepło, większa mniejsza?

Lewactwo wybierze plażę niż głosowanie jak bedzie ciepło, stare dziadki pojda na wybory. Róbcie screeny

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.05.2025 o 17:25, Camis napisał(a):

Ja daje ostatnią szanse, zagłosuje na niego w I i II turze, ale jesli przerznie albo wygra a koalicja nie dowiezie większości postulatów do końca kadencji mimo własnego prezydenta to mojego głosu już nie zobaczą i niech się dzieje cokolwiek. 

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi. Mam coraz większe wrażenie, że ten kraj jest nie do uratowania i to nie przez głupotę Polaków a miałkość tych, którzy mogliby go wywindować na szczyty.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2