Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@crush Tu chodzi wyłącznie o grupę docelową. Widząc nagranie Sikorskiego inteligentny człowiek, który wymaga  konkretnych informacji sprawdza, czy faktycznie Sikorski był w Białym Domu i z kim rozmawiał. Okazuje się że był i rozmawiał między innymi z Kevinem Hassettem doradcą Trumpa ds. ekonomicznych, zatem to nie wyłącznie "zdjęcia spod bramy". Jednakże takimi opiniami jak Twoja i wielu innych daje jedynie do zrozumienia, że grupa docelowa wśród wyborców do ludzie, którym do wyrobienia opinii wystarczy zdjęcie lub kilku sekundowy filmik, a to o inteligencji niestety nie świadczy, a o zwykłej podatności na proste manipulacje. Jeżeli taki jest większościowy profil wyborców, to nie ma się co dziwić, że będą nami rządzili manipulanci, albo ludzi o podobnych cechach co ich wyborcy...

@kubikolos nie, o faszerowaniu mięsa antybiotykami mówi się od dawna. Za to zboża i inne plony mamy znacznie zdrowsze niż zachodnia Europa, bo polscy rolnicy używają znacznie mniej nawozów. Tylko jak już pisałem kiedyś, sami sobie to oprotestowali, sprzeciwiając się regulacjom dotyczącym nawożenia :E Żaden nie doczytał, że wyższe opłaty i redukcje dotkną tych co nawożą powyżej średniej z 2015 roku, a Polscy rolnicy nawet dziś, pod tym względem są znacznie poniżej tej średniej i ich cięcia i opłaty by nie dotknęły. No ale poszli na fali protestów z Francji, Holandii i Niemiec (te kraje dużo by straciły, bo są znacznie powyżej średniej) i sami sobie strzelili w kolano realizując interes tamtych krajów :D A mieli bardzo szybką i prostą drogę, by wejść na rynki zachodnie w większym zakresie niż obecnie, bo znacznie szybciej byliby gotowi na nowe wymagania rolne...

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, LeBomB napisał(a):

Jednakże takimi opiniami jak Twoja

Ale ja doskonale rozumiem co te zdjęcia znaczą. 

Ale wyborów nie wygrywa się głosami ludzi takich jak ja.

Powtarzam. Oni nie potrafią w socjalki.

8 minut temu, LeBomB napisał(a):

Jeżeli taki jest większościowy profil wyborców, to

Trzeba się dostosować, albo sczeznąć na śmietniku historii.

C'est la vie.

Edytowane przez crush
Opublikowano

oni przede wszystkim nie maja bazy pod ktora mozna krecic socjalki, wynika to z prostego faktu ze nie chca realizowac tych obietnic ktore byly korzystne dla wyborcow, to jest ogolny problem partii ktore sa u wladzy, jak beda w opozycji to "zmienia zdanie" w tych kluczowych kwestiach

co chcesz teraz na tiktoka krecic ze 800+ dla ukraincow to gitówa i glosuj bro? kwota wolna od podatku to 30k a wiecej = hiv? XD

Opublikowano

Nie ważne za którą opcją polityczną jesteście. Czy smuci was premier Tusk, czy prezydent Nawrocki, pamiętajcie, że zawsze może być gorzej. Że gdzieś już jest gorzej.

Na przykład w kraju w którym na ważne stanowisko powołuje się muslimskiego pakola. 🤭

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, crush napisał(a):

Na przykład w kraju w którym na ważne stanowisko powołuje się muslimskiego pakola. 🤭

Ten "muslimski pakol" jest od urodzenia Brytyjką, wiedziałbyś to gdybyś choćby zerknął do wiki.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ten "muslimski pakol" jest od urodzenia Brytyjczykiem, wiedziałbyś to gdybyś choćby zerknął do wiki.

Ale ja to wiem. Świnia urodzona w stajni to wciąż świnia.

Oj. Zapomniałem, że świnia nie jest haram. 😅

Z pewnością szmatogłowa która chwali się tym, że Islam jest jej kompasem zajmie się problemami które stwarzają muslimy.

Niczym kato-prawica rozwiązująca problemy z klerem, prawda? 🤗

Edytowane przez crush
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Swoją drogą nie widziałem, żeby któryś "patriota" o tym tu wspomniał dzisiaj. Do bicia piany za to są pierwsi.

Bo pewnie jeszcze instrukcje nie przyszły z siedziby głównej. Tak samo cicho było jak LOTOS sprzedawali.  

BTW. Piękny materiał superwizjera o aferze GetBack na TVN24. O 21.00 ciąg dalszy.     śmieci z pis umoczeni. 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

To tak dla tych co się boją żywności z krajów Mercosur :E

Nie chodzi o banie sie. Chodzi o tworzenie zasad... których najwyraźniej wcale nie trzeba przestrzegać. A już wymagać ich od swoich, a od obcych nie to objaw ciężkiego wrodzonego niedoboru jodu. Albo po prostu zdrada. jedyna rzecz za którą powinna nadal obowiązywać kara śmierci. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, crush napisał(a):

Czy smuci was premier Tusk, czy prezydent Nawrocki, pamiętajcie, że zawsze może być gorzej. Że gdzieś już jest gorzej.

No ja jednak nie byłbym tak odważny, żeby zaryzykować tezę, że obecnie w UK jest gorzej niż w Polsce... Z moim wykształceniem i ścieżką zawodową w ciemno biorę UK tzn oczywiście życie za życie - od urodzenia Brytyjczyk z tym samym wykształceniem i karierą zawodową. Pomijam fakt, że w biznesie jaki prowadziłem w UK niemal bym nie płacił ZUSu i podatków.

Nawet brexit i imigrantów bym przebolał :) Co by nie mówić PKB, stopa życiowa, zarobki i poziom życia białego urodzonego w UK rodowitego Brytyjczyka z wyższym wykształceniem prawniczym jest o wiele wyższy niż analogicznie w Polsce. Myślę zresztą, że w 90% zawodów licząc 1:1 tak jest.

A to, że muzułmanka została ministrem? Naprawdę? To dla ciebie powód do negatywnej oceny? Za chwilę przyjdą po Partii Pracy populiści i kibole zostaną ministrami :) Bez znaczenia...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Swoją drogą nie widziałem, żeby któryś "patriota" o tym tu wspomniał dzisiaj. Do bicia piany za to są pierwsi.

Pomyliłeś patriotów z kretynami i patriotyzm z szukaniem ujścia dla frustracji. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
5 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Wysokie ceny nie ubiją najmu bo przez rosnące ceny nieruchomości coraz mniej ludzi będzie mieć odpowiednią zdolność kredytową. 

Dlaczego ceny mają rosnąć? Bańka powoli pęka.

5 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

W miastach w dobrych lokalizacjach zawsze będzie popyt niezależnie od demografii, to raz. Dwa, nawet przy kiepskiej demografii populacja miast się w najbliższym czasie nie zmieni

Populacja się nie zmieni, ale przybędzie nieruchomości, zarówno komercyjnych, jak i państwowych bo w przyszłorocznym budżecie są już na to jakieś środki. Gdy rośnie podaż, a nie popyt to ceny spadają, a nie rosną.

Opublikowano

Ale Ty rozumiesz, że takie informacje w ogólnym rozrachunku działają na korzyść Nawrockiego?

Kaczyński jest już powoli szykowany na wylot. I teraz zaczną te wszystkie frakcje zaczną się utwardzać.

Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

Ale Ty rozumiesz, że takie informacje w ogólnym rozrachunku działają na korzyść Nawrockiego?

Nie w "prawym" świecie, tam dalej się liczy sypanie drugiemu piasku w oczy i rzucanie foremkami.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Kris194 napisał(a):

Nie w "prawym" świecie, tam dalej się liczy sypanie drugiemu piasku w oczy i rzucanie foremkami.

Prawy świat i tak pójdzie za nim bo - "byle nie oni".

Za to będzie zgarniał co raz więcej ze środka. Coś czego koalicja nie potrafi.

Ba. Mając w szeregach takich matołków jak Giertych czy matkobijca od "szon patrol", to te starania nie tyle są nieskuteczne, co wręcz torpedowane od wewnątrz.

Duda był wysoko w rankingach poparcia społecznego. Miażdżył Tuska i Kaczora. Ten jak nic nie odwali i dalej będzie mu szło jak obecnie? Najprawdopodobniej pokona Dudę.

Intrygujące wydarzenia zachodzą w internetach. 🤔

Edytowane przez crush
  • Upvote 3
Opublikowano
7 godzin temu, hubio napisał(a):

No ja jednak nie byłbym tak odważny, żeby zaryzykować tezę, że obecnie w UK jest gorzej niż w Polsce... Z moim wykształceniem i ścieżką zawodową w ciemno biorę UK tzn oczywiście życie za życie - od urodzenia Brytyjczyk z tym samym wykształceniem i karierą zawodową. Pomijam fakt, że w biznesie jaki prowadziłem w UK niemal bym nie płacił ZUSu i podatków.

Nawet brexit i imigrantów bym przebolał :) Co by nie mówić PKB, stopa życiowa, zarobki i poziom życia białego urodzonego w UK rodowitego Brytyjczyka z wyższym wykształceniem prawniczym jest o wiele wyższy niż analogicznie w Polsce. Myślę zresztą, że w 90% zawodów licząc 1:1 tak jest.

A to, że muzułmanka została ministrem? Naprawdę? To dla ciebie powód do negatywnej oceny? Za chwilę przyjdą po Partii Pracy populiści i kibole zostaną ministrami :) Bez znaczenia...

Życie na granicy systemu - branie z niego, bez dokładania. To jest Twoja ambicja? 
Pasożytowanie na społeczeństwie? 
i jesteś rozgoryczony, bo w Polsce się tak nie da? 

Ech, hubio. 

• Upvote 1