Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Nie ma znaczenie czy wierzysz, ani w co konkretnie, czy nie wierzysz, żadne boskie byty nie istnieją.

No dobra - ja to wiem, a nie wierzę :) I bez dalszego wgłębiania się. Niech wierzy kto chce. Zresztą szatan też jak najbardziej istnieje i nawet częściej, niestety miesza w naszym ziemskim życiu.

54 minuty temu, Badalamann napisał(a):

I patrząc na najnowsze podane dane z KK to coraz więcej Polaków, przynajmniej młodych, już to wie.

Wiara w Boga a przynależność do KK zarówno deklaratywna jak i pozorna to zupełnie dwie różne rzeczy :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Święta, świętami, ale i w polityce źle się dzieje:

https://wiadomosci.wp.pl/jestesmy-gotowi-bosak-komentuje-sensacyjny-sondaz-z-braunem-na-podium-7233418912315904a

Niech ta "warszafka" w końcu ogarnie sprawę tych Ukraińców w Polsce i byt robotników w magazynach i biedronkach czyli ludzi zarabiających najniższą krajową, ludzi z komornikami i alimentami, ludzi przekredytowanych bo inaczej za 2 lata będziemy mieli zniszczenie całego dorobku RP po 1989 jak wejdą radykałowie od brauna i kaczyńskiego. Nie może być tak, że Ukrainiec, który nawet nie ma obywatelstwa UE zarabia tyle samo co Polak i nie może być tak aby dostawał 800+ w pełnej wysokości! Ukraińców przepisy o minimalnej krajowej nie powinny dotyczyć. Po prostu. Jeden ruch i odbierze się braunowi paliwo.

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Dimazz napisał(a):

Ta sondażowania to jakiś nowy stworek. 
Ale spadki KO nie powinny dziwić. Dużo mówili o zamykaniu, zarzutach dla Ziobry. I co? I nic.
Przyjechał sobie, posiedział, kawkę wypił i wrócił do Budapesztu. 
Dużo gadają a nic nie robią. Oni myślą że zabawą w showmanów coś ugrają. Na krótką metę.

A z tego sondażu to już chyba będzie konstytucyjna dla prawicy.

PiS nie pójdzie z Braunem. PiS z Konfa ma mniej niż KO z koalicją :) A w najlepszym scenariuszu masz KO konstytucyjna bo PiS nie pójdzie z nikim :) 

W 2 lata ogarnęli całkiem sporo, końcówkę mają o wiele lepsza niż początek. A zabawa w kotkę i myszkę z PiSowcami to najlepszy ubaw od całkiem dawna, tylko pokazuje że KO ma rację a ukrywanie się w Budapeszcie obnaża PiS bardziej niż zatrzymania w więzieniu. 

Opublikowano
8 minut temu, hubio napisał(a):

Nie może być tak, że Ukrainiec, który nawet nie ma obywatelstwa UE zarabia tyle samo co Polak i nie może być tak aby dostawał 800+ w pełnej wysokości! Ukraińców przepisy o minimalnej krajowej nie powinny dotyczyć. Po prostu. Jeden ruch i odbierze się braunowi paliwo.

ruch ktory nie wchodzi w gre dla kazdej duzej partii

a w zasadzie to dlaczego tak byc nie moze?

murzyna wezmiemy do obozu utrzymywac a ukrainiec ma zarabiac mniej niz Polak? XD

z 800+ pelna zgoda i...znowu nie wchodzi w gre dla duzych partii

Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Każdego kto nie ma obywatelstwa polskiego/UE nie powinny obowiązywać przepisy o minimalnej krajowej. Jeśli obcokrajowiec nabędzie obywatelstwo polskie lub unijne wtedy tak.

I wszyscy Polacy na bruk bo hindusi itp będa dupić za 2500/msc. Brawo ty...

Opublikowano (edytowane)

Nie na bruk, tylko na niski socjal, jeśli nie będzie dla nich pracy. Makroekonomicznie to będzie korzystne. Do tego niektórych zmotywuje do podniesienia kwalifikacji powyżej ciapactfa.

Edytowane przez adashi
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, bergercs napisał(a):

I wszyscy Polacy na bruk bo hindusi itp będa dupić za 2500/msc. Brawo ty...

obowiązkowe parytety np zakład musiałby obowiązkowo zatrudniać co najmniej 60% Polaków lub 70% Polaków. Co do szczegółów i liczb można dyskutować.

Powiem więcej - jeśli obywatele UE znacząco nie zaczną być lepiej traktowani niż obcokrajowcy populiści wszędzie wygrają, a UE się rozpadnie co będzie złe dla wszystkich. Z kolei wyjście z UE pokazało już brexit, że to droga do nikąd.

Nie może być tak, że obywatel UE, którego rodziny budowały dobrobyt UE, a nowi członkowie budują od 20 lat był tak samo traktowany jak ktoś kto przyjeżdża na gotowe! Ani Ukraińcy ani hindusi nie zbudowali dobrobytu UE.

Edytowane przez hubio
  • Haha 2
Opublikowano

Płaczecie, że Ukraińcy zarabiają tyle co Polacy,a po waszych zaj.tych zmianach Mentzen i spółka sprowadziliby ze trzy miliony "ciapatych"., żeby im przybyło milionów.

1 minutę temu, hubio napisał(a):

obowiązkowe parytety np zakład musiałby obowiązkowo zatrudniać co najmniej 60% Polaków lub 70% Polaków. Co do szczegółów i liczb można dyskutować.

Tzn, że 30-40% Polaków dotychczas pracujących mogą sobie koncerny wypi..lić na bruk? I to pisze jęczący jak to źle w tym kraju.  JPRDL...

To, że obcokrajowców obowiązuje minimalna krajowa to jednocześnie ochrona dla Polaków. Nawet tego nie potraficie ogarnąć.

• Upvote 1
Opublikowano

A może trochę mniej agresji słownej w stosunku do mnie @bergercs? Może mniej wycieczek personalnych? Nie te 30-40% może zajmować stanowiska kierownicze. Choć rzeczywiście argument o tym, że pazerne korpo by wzięły tańszą siłę roboczą jest uzasadniony. Ale nie mnie za to płacą gruby hajs żebym nad tym myślał. Jak Tusk i spółka tego nie ogarną mamy za 2 lata brauna, czarnka i kaczyńskiego... Nie wiem - niech dadzą może jakiś dodatek obywatelski dla Polaków - cokolwiek co pozwoli, styranemu przy taśmie Polakowi poczuć się lepiej niż Ukrainiec?

• Haha 2
Opublikowano

Hubio dowiaduje się co to migracja zarobkowa. WOSu może jeszcze nie zda, ale idziemy w dobrym kierunku :E 

Nie może być tak, że Polak przyjeżdża na gotowe do Kataru, i zarabia tyle ile rodowity Arab, przecież nie zbudował dobrobytu z petrodolarów!?!?!? 

Opublikowano
7 minut temu, hubio napisał(a):

? Nie te 30-40% może zajmować stanowiska kierownicze. 

E tam kierownicze. Te 6 milionów Polaków od razu awansujmy na prezesów. Oczywiści zlikwidujmy podatki, zusy itp dla Polaków. tych prawdziwych.

Dziwić się, że konforusja ma tyle poparcia...

• Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, hubio napisał(a):

A może trochę mniej agresji słownej w stosunku do mnie @bergercs? Może mniej wycieczek personalnych? Nie te 30-40% może zajmować stanowiska kierownicze. Choć rzeczywiście argument o tym, że pazerne korpo by wzięły tańszą siłę roboczą jest uzasadniony. Ale nie mnie za to płacą gruby hajs żebym nad tym myślał. Jak Tusk i spółka tego nie ogarną mamy za 2 lata brauna, czarnka i kaczyńskiego... Nie wiem - niech dadzą może jakiś dodatek obywatelski dla Polaków - cokolwiek co pozwoli, styranemu przy taśmie Polakowi poczuć się lepiej niż Ukrainiec?

Dodatki, regulacje, kartki,  limity. Nie chcesz przypadkiem PZPR wskrzesić?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bergercs napisał(a):

Tak, z pewnością. Już widzę jak wszyscy fizyczni itp idą na studia. Otworzymy sobie w Sosonowcu filię MIcrososftu i zatrudnimy kilkanaście milionów programistów.

A po co studia? Studia to nie bezpośrednie podnoszenie kwalifikacji. Dla fizycznych pracowników wystarczą jakieś kursy czy coś podobnego. Nabycie jakichś uprawnień, typu spawacz, pracownik wysokościowy, wysokie napięcia itp. 

A jeśli nie wytrzymają konkurencji na rynku z ciapatym po podstawówce z polskim A1, no to sorry.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Dodatki, regulacje, kartki,  limity. Nie chcesz przypadkiem PZPR wskrzesić?

Ale co wy z tym, że ja czegoś chcę albo nie? Ja nie mam nic do Ukraińców. Nie pracuję przy taśmie, a nawet jakbym, to nie jestem małym, zakompleksionym Polaczkiem - oo bo ten ma więcej..... Dlaczego ciągle i ciągle dyskusja się przenosi na wymiar osobisty? Nie mnie to przeszkadza, ale braun ma 11% i za moment przegoni Mentzena. Szykują się nad Polskę ciemne chmury, a jak nam zniszczą kraj to jeden z drugim będzie się ze mnie wyśmiewał, że nie wiem co to imigracja zarobkowa? 

Ale mam wrażenie, że jaka partia taki elektorat. Macie wyje....e co się stanie z Polską. Zresztą część z was nawet tu nie mieszka... Stronie liberalnej jak i jej elektoratowi tak naprawdę nie zależy... Smutne... Dlatego też przegrał Trzaskowski... Natomiast z 2 strony są mocno zdeterminowani ludzie...

Te odniesienie w moim poście mimo, że ciebie zacytowałem to nie do ciebie Gordon tylko generalnie do całej opcji liberalnej w tym wątku typu: camisy, themr i bergerscy :) 

Edytowane przez hubio
  • Haha 1