Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba się tylko zastanowić nad tym czy jak nie wygra konfa+konfa brauna+PiS to nie będziemy mieli powtórki z Berezy Kartuskiej i służby pisowskie nie wsadzą ludzi do jakiegoś obozu. Bo skoro Tusk i cała formacja liberalna to "efekt obcej interwencji" to wg tej logiki to oni dopuścili się ciężkich przewin. Celowo nie używam słowa - "przestępstwa". Pytanie na ile to wciąż gra wyborcza, a na ile oni tak naprawdę myślą. Już za czasów PiSu z okresu Szydło było bicie kobiet, zastraszanie Frasyniuka i ja sam bałem się nawet pisać otwarcie na forach. Do tego Pegasus, inwigilacja opozycji. Już wtedy były naruszane standardy demokracji. Więc co może być teraz?

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ten  słaby rząd jak rozumiem jak zwykle nic nie może?.

Cytat

"Neoni" przejmują Sąd Najwyższy. "W ten sposób buduje się reżim"

Zaledwie jeden legalny na trzech tzw. neosędziów — tak wygląda dziś sytuacja w Sądzie Najwyższym, najważniejszym sądzie w Polsce, gdzie na 91 osób aż 60 proc. to osoby powołane w sposób wadliwy, niebędące sędziami, czyli nominaci upolitycznionej Krajowej Rady Sądownictwa. I takie osoby — za decyzje których Polska zapłaciła już około 5 mln zł odszkodowań, a szykują się kolejne — przejęły właśnie pełnię władzy w SN. — Doświadczenie 30 lat właśnie wyrzucono do kosza — mówi Onetowi były prezes Izby Pracy SN prof. Piotr Prusinowski.

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/neoni-przejmuja-sad-najwyzszy-domyka-sie-ciag-technologiczny/dcfqtc5

• Upvote 1
Opublikowano

Nic już nie można. Jeżeli chodzi o najważniejsze instytucje pis za swojej kadencji skutecznie domknął system. Wygrana koalicji w ostatnich wyborach to najwyraźniej podrygiwania koguta, któremu już odcięto głowę. 

Ciekawe czy Nawrocki będzie próbował przeciągnąć nominacje do TK do następnych wyborów. 

Opublikowano (edytowane)

ale zloto XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Cytat

MON potwierdza: nie zawiadomiono organów o "agenturze" ws. Grzegorza Brauna

Ministerstwo Obrony Narodowej nie przygotowywało zawiadomienia do Prokuratury, ABW, SKW lub innych organów o podejrzeniu działalności agenturalnej lub innej działalności na szkodę bezpieczeństwa państwa posła do PE Grzegorza Brauna.

https://piotrsterkowski.pl/mon-nie-zawiadomil-organow-braun-agentura/

kazdy forumowicz wie ze Braun to ruski agent XD

MON Kosiniak na oficjalnym kanale MON mmowi ze Braun jest agentura

Cytat

Grzegorz Braun jest agenturą. To jest działanie na szkodę Polski. To jest ewidentne.

wiec sprawa na pewno trafila do sluzb?

Cytat

Na oficjalnym kanale YouTube Ministerstwa Obrony Narodowej zamieszczane są materiały o charakterze informacyjno-promocyjnym, związane z funkcjonowaniem Sił Zbrojnych RP oraz z działalnością MON.

Cytat

Należy podkreślić, że była to wypowiedź o charakterze politycznym. Minister zabrał głos jako polityk, a nie jako szef resortu obrony

panie on to tak tylko prywatnie komentowal XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez kubikolos
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Camis napisał(a):

608191568_1424496822580047_6596308831927

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

Oni chyba mocno pod sobą dołki kopią. PSL walczy z lewicą. 
Zniszczyli dobry pomysł skróconego czasu pracy. Z pilotażowego programu zrobili karakana który pokazuje że lewica i rząd to idioci.

Zrobili program który obejmuje praktycznie tylko urzędy bo urzędnicy się przepracowują. 
Nie wiem jak trzeba być tępym żeby coś takiego wprowadzić.

Opublikowano
W dniu 5.01.2026 o 15:43, Camis napisał(a):

Zastanawiam się dlaczego ktokolwiek przyjął to co przygotowała skoro Manowska jest nielegalna. Jeśli było w formie papierowej należałoby to podrzeć na jej oczach. Wyroki wydawane przez nielegalnych sędziów nie powinny być publikowane.

Zacząłem ostatnio brać pod uwagę emigrację, jeśli wyszlibyśmy z UE. Nie zamierzam się znaleźć w rosyjskiej strefie wpływów, ani między młotem i kowadłem jako mieszkaniec "suwerennego" państwa.

Opublikowano

boze co teraz bedzie, co z pieniedzmi z KPO?!!!!!!!!

Cytat

Dość powiedzieć, że jeszcze cztery dni temu marszałek sejmu Włodzimierz Czarzasty podkreślał w Polsat News, że niespełnienie kamienia milowego z Krajowego Planu Odbudowy, dotyczącego Państwowej Inspekcji Pracy, może oznaczać dla Polski 11 mld zł kary.

przeciez wybralismy KO zeby premier wlasnymi recoma odblokowal te pieniadze na odbudowe kraju!

zna ktos dobrego specjaliste od kacikow ust? musze operowac prywatnie NA WCZORAJ

TO OD TEGO USMIECHANIA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano
21 godzin temu, Dimazz napisał(a):

Oni chyba mocno pod sobą dołki kopią. PSL walczy z lewicą. 
Zniszczyli dobry pomysł skróconego czasu pracy. Z pilotażowego programu zrobili karakana który pokazuje że lewica i rząd to idioci.

Zrobili program który obejmuje praktycznie tylko urzędy bo urzędnicy się przepracowują. 
Nie wiem jak trzeba być tępym żeby coś takiego wprowadzić.

może nawet nie lobbysta a któryś z ambasadorów, wszak niejedne zachodnie korpo korzysta z agencji pracy i traktuje pracowników niczym niewolników, co do skracania czasu pracy to w mojej opinii durny pomysł ogólnie dobrobyt nie bierze się z siedzenia w domu a lifebalance skończy się jak jeszcze trochę firm padnie, pracowników będzie nadmiar i wróci to co w latach 90, praca za najniższą i do tego nadgodziny za free

3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

boze co teraz bedzie, co z pieniedzmi z KPO?!!!!!!!!

przeciez wybralismy KO zeby premier wlasnymi recoma odblokowal te pieniadze na odbudowe kraju!

zna ktos dobrego specjaliste od kacikow ust? musze operowac prywatnie NA WCZORAJ

TO OD TEGO USMIECHANIA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

mnie już dawno popękały jak zobaczyłem wyniki, uwczesnych wyborów parlamentarnych, wiadome było że z PISem niek nie będzie chciał spółkować i tfusk będzie zmuszony do współpracy z polityczną prostytutką czyli PSL-em i uchachaną lewicą, jak słyszałem moich znajomych "teraz to ale będzie dobrze środki z KPO odblokują, pójdą inwestycje, tfusk odchudzi państwo, w odpowiedzi mówiłem że pieniądze podą na bzdury (no i wyszły jachty i "zielona transformacja" na której najlepiej zaranbiają Niemcy, plus troche ochłapów na szpitale, kolej i szeroko rozumianą cyfryzacje) i że zamiast odchudzić będzie wiecej ministerstw bo koalicjanci muszą mieć stanowiska i zarabiać, to się śmiali i mówili że zobacze za 2-4 lata, no i własnie widze 

Opublikowano

Za reformą PIP głosował komitet rady ministrów. Reforma ma walczyć z patologią wypychania pracowników na B2B by pozbawiać ich ochrony kodeksu pracy oraz omijać wyższych progów podatkowych. Była to zmiana mająca zadbać o ok. 16mln obywateli.

Nie wiedziałem że na B2B mamy 16mln i od kiedy

Zawsze też myślałem rozmawiając z takimi osobami, że im to pasuje i etat to bee. 

Osobiście jestem za większą elastycznością kodeksu pracy, z zachowaniem płacenia podatków i składek