Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ja ukradłbym telewizor, to idę do więzienia.

Oni mogą przepierdzielić przez kilka lat niemal 10 miliardów na TVP, żeby było na propagandę i na wały przy zakupie oprogramowania itp. do pokazywania czołgu w prognozie pogody i nic.

Pewnie te 3.6mld zł na Radę Finansowego Świętego Spokoju Trumpa też przewalą.

I nic.

Jak nie wprowadzimy odpowiedzialności za rządzenie dla polityków, to skończymy szybko jako Bantustan.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, bergercs napisał(a):

Ogromne marki upadają a u nas pisowskie sny o Izerze. Nawet najlepszą stadninę zarżnęli a co dopiero coś stworzyć. "Narodowa marka" miała być kolejnym sposobem dojenia państwa przez tych złodziei od Jarka i Zera.

Tym samym też szantaż emocjonalny, bo niektórzy tzw. Prawdziwi Polacy mają manię wielkości. Uwielbiają wszelkie tego typu projekty np. przekopanie Mierzei Wiślanej. Jest o czym mówić, tworzy się tzw. Wielka Polska, prostak jest dumny a tymczasem wielka kasa idzie bokiem. Zbrodnia idealna, bo potwierdzona przez tzw. naród.

17 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Dacie to renówki w przebraniu. Skody też. Można? Można. Tylko nasza maluczkość każe na wierzyć że nic się nie da. "Murzyńskość" taka jak to kiedyś jakiś polityk określił. Albo aktor. 

Ale o czym Ty mówisz? Gdzie szukasz winy? To Polacy sami zabili Polskiego Fiata i resztę polskich marek. 

Godzinę temu, VRman napisał(a):

Jeśli ja ukradłbym telewizor, to idę do więzienia.

Jak nie wprowadzimy odpowiedzialności za rządzenie dla polityków, to skończymy szybko jako Bantustan.

Ten statek już odpłynął. Trzeba było działać kiedy była na to pora.

W dniu 23.01.2026 o 11:24, Camis napisał(a):

Jankowski to jest śmieć pisowski, który wszedł do Polsatu z pisowskiego nadania gdy Kaczyński straszył Solorza wykupieniem / odebraniem licencji (koncesji).

Edytowane przez NotQuite
Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

:rotfl2:

Tramp jest zmienny jak pogoda w marcu. Jeżeli w ogóle dojdzie do jakiegoś porozumienia i podpisania umów to będzie cud. Nawet jak do czegoś dojdzie to zaraz wtrącą się ruskie i będą straszyć że to niebezpieczne dla nich i będą straszyć rakietami, wojną i uj wie czym jeszcze i będzie po ptokach.

Opublikowano

W Polsce od lat dyskutujemy o samochodzie Izera, wywalamy na to nie małą kasę... Tymczasem w Słowenii (~ 2mil. mieszkańców) tłuką już w fabryce nowe miejskie elektryczne auto Renault Twingo 2026, na europejskiej platformie AmpR Small za ~ 85 tyś PLN 

Opublikowano
10 godzin temu, trepek napisał(a):

Widzieliscie ceny zlota i dolara?

Już od dawna, ładnie rośnie :), tylko w ostatnich dwóch tygodniach 400 dolców w górę.

9 godzin temu, trepek napisał(a):

Zyjemy w ciekawych czasach.

Najwięcej złota skupują chiny i NBP. 

9 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Czyli obecnie kasa jest tak drukowana, że warta tyle co papier toaletowy :D 

Szczególnie dolar, dlatego Chiny na potęgę skupują złoto a pomarańczowy idiota szaleje.:E

Opublikowano (edytowane)

@trepek ja mam czas mógłbym czekać aż zdrożeje :) ze złotem niezła jazda, aż człowiek żałuję, że rok temu tyle kasy w obligacje władował. Choć patrząc po tym rajdzie pewno i tak opłaciło by się je zerwać...

Tymczasem tutaj ładnie wyjaśnione jak UE z buta przepycha ten cały Mercosur i gdzie w tym wszystkim jest (a raczej dlaczego nie ma ) demokracja. 

https://www.money.pl/gospodarka/cichy-trik-brukseli-ws-mercosur-o-tym-niewiele-sie-mowi-opinia-7246676396816576a.html

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano

trochę poczytałem to nie wiem czy Trump dociągnie do końca kadencji. Już pomijam to że tacy jak on najbardziej korzystają na nielegalnych imigrantach. Ale to całe ICE to jakieś bojówki tak jakby u nas zatrudnić kiboli do ochrony granic i porządku. 
Zabili gościa który można powiedzieć był czysty i był takim wzorem amerykańskości. 

Nie wiem jak to odkręcą albo zatuszują. Muszą nową Wenezuelę znaleźć albo szybko ogarnąć pokój na Ukrainie ale nie tak jak w Gazie że na następny dzień po rozejmie znowu walki. 

Opublikowano
39 minut temu, Dimazz napisał(a):

trochę poczytałem to nie wiem czy Trump dociągnie do końca kadencji. Już pomijam to że tacy jak on najbardziej korzystają na nielegalnych imigrantach. Ale to całe ICE to jakieś bojówki tak jakby u nas zatrudnić kiboli do ochrony granic i porządku. 
Zabili gościa który można powiedzieć był czysty i był takim wzorem amerykańskości. 

Nie wiem jak to odkręcą albo zatuszują. Muszą nową Wenezuelę znaleźć albo szybko ogarnąć pokój na Ukrainie ale nie tak jak w Gazie że na następny dzień po rozejmie znowu walki. 

No jak to jak? Już nazwali go terrorystą jak poprzednią babkę i temat zamknięty. 

No i tak to jest , są to bojówkarze, w większości rasiści i specjalnego szkolenia nie przechodzą, dostają przywileje broń i na ulicę.  Zamordowali gościa z zimną krwią tuż po zabraniu mu legalnej broni paroma strzałami w plecy.