Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Nie no, z tym że nasi są ZA mądrzy to pojechałeś po bandzie :lol2:

Jakby faktycznie ktoś był tak wybitnie mądry, że go masy nie rozumieją, to mając taki intelekt, wiedziałby jak do tych mas dotrzeć.

No chyba, że się wybiera PR w stylu Korwina, choć lepiej nie być wtedy ruską onucą powtarzającą ruskie bzdury przeczące wszelkiej logice i rozumowi, bo wtedy to nie bardzo działa ;)

Pisałem ogólnie, nie konkretnie o Trzasku. Natomiast inteligencji Trzaskowi nie sposób odmówić. Czy jest to inteligencja wybitna można dyskutować, na pewno jest wysoka. To samo jest teraz z Miszalskim w Krakowie. Bardzo inteligentny gość. A najpewniej zostanie w referendum odwołany z funkcji prezydenta na podobnej zasadzie co Trzasku przegrał: bucowatość i elitaryzm w wydaniu kolesiostwowym. Nie na pewno go się odwoła, bo nie ma dobrej czytelnej, konkurencyjnej alternatywy, ale niechęć do Miszalskiego jest bardzo duża.

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Zas napisał(a):

Naprawdę, te mądrości naprutego wuja z wesela to już mi się przelewają. A przecież cały internet  to ściek zalany prawicowo-suskim torllingiem...

jak to jest że PO zawsze stoi przy jakichś przekrętach typu amber gold lub nielegalne przejmowanie mieszkań/kamienic ale ich wyborcy nigdy o tym nie pamiętają

Teraz, adashi napisał(a):

Pisałem ogólnie, nie konkretnie o Trzasku. Natomiast inteligencji Trzaskowi nie sposób odmówić. Czy jest to inteligencja wybitna można dyskutować, na pewno jest wysoka. To samo jest teraz z Miszalskim w Krakowie. Bardzo inteligentny gość. A najpewniej zostanie w referendum odwołany z funkcji prezydenta na podobnej zasadzie co Trzasku przegrał: bucowatość i elitaryzm w wydaniu kolesiostwowym. Nie na pewno go się odwoła, bo nie ma dobrej czytelnej, konkurencyjnej alternatywy, ale niechęć do Miszalskiego jest bardzo duża.

i czym się ta inteligencja Trzaskowskiego przejawia? przecież w czasach około wyborów prezydenckich to on się zachowywał jak taki przygłup z zawodówki 

foxykubapl-prince-polo.gif

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano

Trudno mi przytoczyć konkretne argumenty, ja po prostu widzę kto jest inteligentny, a kto nie. Miałem okazję ze sporą liczbą inteligentnych ludzi przebywać.

Ale jak najbardziej mogę podać mocne poszlaki świadczące o wysokiej inteligencji Trzaska: wielojęzyczność, ukończył wprawdzie raczej gównokierunki, ale zrobił doktorat i pracował jako wykładowca. No i równocześnie poradził sobie w środowisku politycznym. To wymaga rozumu, odpowiedniego podziału zasobów. Zdecydowanie nie jestem fanem Trzaska, ale nie jest to typowy tłuk z polityki, typu Suski.

Opublikowano

Ze wydarzyło się za czasów PO :E A afera wydmuchana przez PiS, bo łapali się wtedy czegokolwiek. Spin zrobiony i nawet po tylu latach jak widać klei się do mniej inteligentych jednostek. 

W czasie afery rządziła Platforma Obywatelska, a premierem był Donald Tusk. Krytyka wobec rządu dotyczyła głównie dwóch rzeczy:

Bierności instytucji państwa (np. prokuratury czy urzędów), które wcześniej miały sygnały o nieprawidłowościach.

Zatrudnienia syna premiera, Michał Tusk, w liniach lotniczych OLT Express powiązanych z Amber Gold.“

Nawet EJAJ wyjaśnia tych dzbanów.

Opublikowano
1 godzinę temu, skypan napisał(a):

Trzask na 100% ma wiedzę ale nie potrafi jej zinterpretować. Właściwie nie tylko on.

Trzaskowski może i ma bogate CV ale jest coś w nim, że stał się "niewybieralnym kandydatem". Znam osoby, które są antyPiS, a i tak nie widzieli w nim człowieka, na którego warto oddać głos. Znajomość języków to duży plus, ale Trzaskowski pochodzi z rodziny z wyższych sfer, która ma znajomości (od najmłodszych lat uczył się w USa i chyba Australii, choć to były chyba tylko epizody) . W dzisiejszych czasach tytuł magistra na humanistycznej uczelni to nic nadzwyczajnego, nawet tytuł doktora czy profesora o niczym nie świadczy (popatrzmy na Pawłowicz :D).

Dla mnie Trzaskowski to taki plastuś, ulepiony aby być kimś. Przez liczne znajomości wspinał się po szczeblach kariery. Gra trochę na "easy mode", szczególnie jak się patrzy na jego sukcesy polegające na wygrywaniu wyborów w stolicy.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

i czym się ta inteligencja Trzaskowskiego przejawia? przecież w czasach około wyborów prezydenckich to on się zachowywał jak taki przygłup z zawodówki 

A Mentzen za to jak profesór... :E 

Co do twojego poprzedniego przytyku - kto z PO brał udział w przekręcie Amber Gold? Znowu wyskoczysz z tym synem Tuska? :E Te wasze hasełka wuja z wesela są już tak zgrane i głupie, że ciężko z tym dyskutować - no i w sumie rozumiem taką metodę prowadzenia "dyskusji", gdy nie stać was na wiele więcej.

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Zas napisał(a):

Co do twojego poprzedniego przytyku - kto z PO brał udział w przekręcie Amber Gold? Znowu wyskoczysz z tym synem Tuska? :E Te wasze hasełka wuja z wesela są już tak zgrane i głupie, że ciężko z tym dyskutować - no i w sumie rozumiem taką metodę prowadzenia "dyskusji", gdy nie stać was na wiele więcej.

a nie jest synem Tuska czy nie brał? A ABW to pod czyimi rządami nie widziało problemu z ambergoldem i pionas nie miał nawet nakazu aresztowania póki nie upłynnił forsy?

ty myślisz że jakiś menel obrobił tylu ludzi i rząd nic nie wiedział, biedny Donald Tusk jeszcze jego synka w to zaangażowali! XDDDD

ale mocne wyparcie u Ciebie jest 

2 godziny temu, Digger napisał(a):

Co ma z tym wspólnego peło? :lol2:

nie no, nic nic! to wszystko to tylko przypadek, a ja jestem ruskim propagandzistą, co? x D

https://biznes.newseria.pl/news/unijna-dyrektywa-juz,p834318270

stupid-brain-dead.gif

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

a nie jest synem Tuska czy nie brał?

Ale jakie to ma znaczenie? Syn to syn, ojciec to ojciec. Ja wiem, że prawica lubi dociekać do 3-4 pokoleń wstecz, ale z tego nic nie wynika. Kompletnie nieistotne.

8 godzin temu, adashi napisał(a):

U mnie przykładowo ewidentnie zadziałały emocje. Momentem, od którego już ani razu nie wziąłem pod uwagę głosowania na Trzaska był ten worek kartofli.

A to też ciekawa psychologia, bo brzmi, jakby sam Trzask osobiście zaniósł te nieszczęsne ziemniaki XD

PiS jednak ma większych asów wywiadu typu Suski.

Ogólnie współczesna polityka to duży ściek, bo jest za dużo emocji, a za mało racjonalnego osądu sytuacji.

Tylko emocjami się solidnego państwa nie wybrukuje...

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano

Różne są typy inteligencji. Trzaskowskiemu brakuje kilku typów.

Jak można nie mieć świadomości, że to co się robi i mówi jest powodującą ból pleców żenadą? Jak można mówić, że jest się kandydatem tych myślących a traktować wyborców na wiecu jak jakichś niedorozwojów?

Jak można nie ogarniać tak wielu spraw, których nie ogarnął?

Gość może być geniuszem jakiegoś typu inteligencji. Może np. malować obrazy najlepiej na świecie. To nie znaczy, że się nada do rządzenia krajem.

Poza tym rządzący powinni być teoretycznie (co jest w dzisiejszych czasach niestety śmiesznym żartem) elitą intelektualną. 

Załóżmy, że Czaszkoski to człowiek mądrzejszy ode mnie i to 2x. Nadal powiem, że jest za głupi na prezydenta a nawet w ogóle posła. Przegrał z Nawrockim. Kibolem, który zrobił dziadka w wała na mieszkaniu i najprawdopodobniej ma dziwne powiązania ze światem przestępczym. 

Nie trzeba było być wybitnie mądrym, żeby tego nie przewalić, a przewalił.

Moim zdaniem już sam jego wybór na kandydata to był błąd. Ja gościem się nie interesowałem, bardziej mi zwisa, ale nigdy nie byłem kimś, kogo można nazwać "wyborcą PO". Tak jak i Pisu tej partii nigdy nie lubiłem. I mimo tego, że nie oglądałem żadnego pisowca czy innego konkurenta który by mi wizerunek Czaszkoskiego obrzydzał, od lat po prostu nie mogę na gościa patrzeć. Jest tym typem polityka, którego wrzucę do zbioru "wygląda jak jakiś cwaniak z liceum próbujący zostać politykiem".  Te jego teksty. To jak dał się poznać wcześniej, przed kandydaturą na prezydenta. No po prostu gość miał potężny negatywny elektorat i do dziś nie rozumiem czemu ktoś uznał, że to najlepsza szansa Koalicji. Nie pytajcie kto zamiast niego - bo nie wiem. Ale to jest jakaś niedorajda. Tak nieudolna niedorajda, że aż przegrała z Kibolem. 

Opublikowano
57 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale jakie to ma znaczenie? Syn to syn, ojciec to ojciec.

przecież to jest łączenie faktów na poziomie szkoły podstawowej myślę. Tak samo jak z Ghislaine Maxwell która jest córką agenta mossadu, sam epsztajn jest żydem, a taki Tusk i jego fanboye twierdzą, że to ruscy stoją za aferą pedofilską epsztajna. Już pomijając fakt, że izraelskie nadwpływy w USA mówią same za siebie x D

czasem się zastanawiam czy wy trollujecie czy serio każdą niespójną dla „swojego" świata myśl odrzucacie i chapiecie tylko to co wam pasuje, w którą stronę akurat wiatr zawieje. 

Opublikowano
8 minut temu, VRman napisał(a):

https://wykop.pl/link/7903359/unijna-dyrektywa-juz-wkrotce-wymusi-wzrost-udzialu-kobiet-we-wladzach-spolek

Tragedia.

Potrójna:

1) to debilny pomysł

2) daje paliwo ruskim propagandystom

3) a pewnie jakiś chińczyk przekazał walizki pod stołem, bo to już sprawdzona w stanach taktyka na rozpierdzielanie firm, co jest im oczywiście na rękę. 

nie trzeba ruskiej propagandy bo łunia europejska sama siebie wykończy x DDDDD

21 minut temu, Digger napisał(a):

Nic na Tuska i jego syna nie było, przecież Tusk rozjechał te pisowskie bzdury na przesłuchaniu.:lol2:

teatrzyk dla gojów. Przecież tam nie chodzi o to żeby kogoś wsadzić do więzienia, tylko robić szopki pod publiczke PiS<=>PO w nieskończoność. Czego nie rozumiesz?

Opublikowano

A czyli jednak to był tylko pisowski polityczny cyrk, szybko zmieniasz zdanie :lol2:

Może o pisowskich SKOK-ach coś napiszesz? Tam zniknęło 5 miliardów nowych złotych, ale o tym jakoś w prawackich internetowych bańkach informacyjnych jest cichutko :lol2:

Opublikowano
1 godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

przecież to jest łączenie faktów na poziomie szkoły podstawowej myślę. Tak samo jak z Ghislaine Maxwell która jest córką agenta mossadu, sam epsztajn jest żydem, a taki Tusk i jego fanboye twierdzą, że to ruscy stoją za aferą pedofilską epsztajna. Już pomijając fakt, że izraelskie nadwpływy w USA mówią same za siebie x D

Kolega odkrył, że syn Tuska pracował w firmie powiązanej z Amber Gold i od tego momentu jego mózg zaczął działać jak automat do skojarzeń w wesołym miasteczku – wrzucasz jedną monetę, wyskakuje spisek xD

Syn → ojciec → ABW → rząd → Epstein → Maxwell → Mossad → Żydzi.

Brawo. Właśnie w 4 skokach przeszedłeś od lokalnej afery finansowej do globalnego spisku żydowskiego. Dan Brown płacze w kącie z zazdrości.

To, co nazywasz "łączeniem faktów" – normalni ludzie nazywają "skojarzeniami wolnymi" i... zazwyczaj wykonuje się je na kozetce u psychiatry, nie na forum internetowym.

PS: Skojarzenia wolne to technika Freuda – pacjent mówi wszystko co mu przychodzi do głowy, bez logiki i bez filtra, a terapeuta słucha i diagnozuje. Freud wymyślił to żeby leczyć nerwice.

Ty robisz to samo, tylko za darmo i publicznie – i nawet nie musisz płacić za wizytę, bo diagnozę wystawi ci każdy kto przeczyta twojego posta.

2 godziny temu, VRman napisał(a):

Gość może być geniuszem jakiegoś typu inteligencji. Może np. malować obrazy najlepiej na świecie. To nie znaczy, że się nada do rządzenia krajem.

Tyle że on startował na urząd, na którym tylko można wetować xD
Śmiesznie mamy pomyślany ustrój, dość ułomnie. Bo ogólnie kompetencje prezydenta powinien mieć TK albo SN.

Opublikowano
10 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Ogólnie współczesna polityka to duży ściek, bo jest za dużo emocji, a za mało racjonalnego osądu sytuacji.

Tylko emocjami się solidnego państwa nie wybrukuje...

Bardzo ładnie to ująłeś. 

Ściek, totalny ściek. Gdzieś w ogóle zaginęła taka podstawowa kultura wypowiedzi, jest dużo grania pod publiczkę.

Jest sporo warcholstwa, a politycy używają niezbyt wyszukanego języka.

Czasami slowne starcia wydają się być nakierowane na podbicie zasięgów na "Twitterkach". 

Mamy takie czasy, że media łapią wędkę, powielają później te bzdury, oczywiście ku uciesze gawiedzi. 

Do porzygu jest ta plemienna walka i triki politykierów żerujących na prostym ludzie.