Maciek. 49 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 26 minut temu, skunRace napisał(a): Zwłaszcza będąc w naszym położeniu i jeśli mówi to premier Polski, bo w co innego jakby padło to z Niemiec, czy Francji oni w takie czarnej dupie jak my nie są. Wyjaśnij mi to, bo nie dokońca rozumiem w jakiej czrnej dupie my niby jesteśmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_forfun_ 52 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 13 godzin temu, łukasz850 napisał(a): Tylko ,że dla amerykanów ukraina jest daleko. W USA mało kto przejmuje się ukrainą. W USA bardzo jest dużo nielegalnych imigrantów, bardzo poszły ceny paliwa do góry, jest inflacja. Dlaczego amerykanie mają się przejmowac cudzym podwórkiem? Czy ty jako polak przejmowalbyś się tajwanem? Znaczy o co Ci chodzi, bo nie bardzo rozumiem? Napisalem Ci dlaczego zaden Polak i patriota nie moze popierac Trumpa, i wymienilem szereg powodow. Nie bardzo rozumiem w jakim celu Ty mi piszesz o obywatelach amerykanskich, skoro ja pisze o polityce zagranicznej USA i tego co jest dobre dla nas, a nie sa to prorosyjscy Republikanie, ktorzy chetnie by te czesc Europy oddali Rosji. Oczywiscie nie wszyscy, bo wiadomo ze jest spora grupa powaznych Republikanow, ktorzy miazdza Trumpa w roznych mediach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterBlaster 55 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Fajnie by było jakby USA przeniosło wojska z Niemiec do Polski. Ktoś z otoczenia Trumpa kiedyś o tym wspominał. Nie ma sensu udawać, że reszta europy tak samo jak my podchodzi do bezpieczenstwa. Oni nie płaca 2% a my nawet więcej więc niech spadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_forfun_ 52 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 30 minut temu, skunRace napisał(a): oni w takie czarnej dupie jak my nie są. Co to za bzdura? Od poczatku kadencji obecnego rzadu caly korpus dyplomatyczny pracuje nad relacjami z Republikanami, które sa obecnie dobre/bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterBlaster 55 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Rudy chyba nigdy się nie nauczy "Nie wykluczone, że Trump został zwerbowany przez rosyjskie służby już 30 lat temu" Szur szur szuraj Fajnie to zaczyna wyglądać. Premier i minister spraw zagranicznych cisnęli po Trumpie ostro. Tyle było gadania, że pisowcy są głupi stawiając na jednego konia w poprzednich wyborach, a słońce peru z ekipą robią to samo. Edytowane 2 godziny temu przez MasterBlaster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spl97 84 Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, TheMr. napisał(a): Ale przy okazji, będzie spięcie w mózgu wyborców u nas bo wpływ nie tyko RUS i Niemiec będą widoczne ale również USA, Vance już napisał przedsmak co będzie w polityce się działo. Tam gdzie prawica i szury będą chciały zwyciężyć tam USA im pomoże. A w Europie jest bardzo blisko do przestawienia wajchy na nacjonalizm w wielu państwach. Dlatego jest istotne, żeby nie dać w najbliższych miesiącach się ogłupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asag 15 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, TheMr. napisał(a): Nie wiem, nie spotkałem się jeszcze z osobą z lewicy która miałaby problem z tym co wymieniłeś. Z prawą strona wielokrotnie. Lewica ma w poglądach - rób sobie co chcesz. Prawica - jesteś konserwatywny albo w ciulu mam twoje zdanie A to że prawacy sobie wymyślają jakieś zakazy, tolerancje i zamachy które urządza lewica, no cóż. Urojenia też się leczy. Rób sobie co chcesz o ile jest to zgodne z naszymi przekonaniami, bo jak nie to jesteś faszystą, nazistą, homofobem i rasistą a twoje wypowiedzi to mowa nienawiści. Lewacy tak samo nie tolerują odmiennych poglądów jak i prawacy więc już tak nie przerzucaj winy na jedną stronę. Wystarczy sobie przypomnieć wypowiedzi Ursuli przy okazji wyborów we Włoszech, taka to lewacka interpretacja wolności i demokracji. 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubio 34 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 9 godzin temu, TheMr. napisał(a): @Isharoth 80% dziewczyn i kobiet w PL nie chce mieć nic wspólnego z mężczyzną popierającym PiS/Konfe. A to były jakieś badania tego typu ? Można prosić o link? 9 godzin temu, TheMr. napisał(a): I tutaj się kompletnie im nie dziwię A ja się bardzo dziwię... Jak można pozycjonować ludzi ze względu na poglądy polityczne? Z tego co wiem nie mamy okupacji, a Konfederacja nie jest partią prohitlerowską. Nie jest też zdelegalizowana. Jak nie zachodzą żadne z tych przesłanek to jak można odrzucić drugą osobę z uwagi na coś tak nieistotnego w naszym życiu jak sympatie polityczne??? Rozumiem, że chłop może być niepijący, kochający dzieci, nie zdradzający, opiekuńczy i przystojny, ale UWAGA: jak lubi konfę to laska go skreśla??? WTF... Mam poglądy liberalne, ale jak któraś by mi powiedziała, że skreśliła faceta tylko dlatego, że był sympatykiem konfy to sam bym jej powiedział, że również jestem Edytowane 2 godziny temu przez hubio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digger 32 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Pis i inne prawaki od wczoraj: 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek. 49 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, hubio napisał(a): A ja się bardzo dziwię... Jak można pozycjonować ludzi ze względu na poglądy polityczne? Z tego co wiem nie mamy okupacji, a Konfederacja nie jest partią prohitlerowską. Nie jest też zdelegalizowana. Jak nie zachodzą żadne z tych przesłanek to jak można odrzucić drugą osobę z uwagi na coś tak nieistotnego w naszym życiu jak sympatie polityczne??? Rozumiem, że chłop może być niepijący, kochający dzieci, nie zdradzający, opiekuńczy i przystojny, ale UWAGA: jak lubi konfę to laska go skreśla??? WTF... Mam poglądy liberalne, ale jak któraś by mi powiedziała, że skreśliła faceta tylko dlatego, że był sympatykiem konfy to sam bym jej powiedział, że również jestem Cóż znak czasów, w internetach influencerka powiedziała że tak trzeba to tak robi, a tak na poważnie to jakoś mi to nie pasuje, przecież to jest tak tragicznie głupie . Nie przypominam sobie nawet w czasach gdy poznałem już moją małżonkę czyli druga połowa pierwszej dekady XXI wieku, aby mnie pytała jaką partię popieram, i nie przypominam sobie takich akcji wśród znajomych, ale może świat już faktycznie zwariował i teraz tak się zaczyna związki na początek ankieta polityczna 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris194 82 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 7 godzin temu, KiloKush napisał(a): I to jest właśnie problem lewicy. Prosty podział ludzi na lewaków i prawaków. 335 milionów amerykanów ale jak ktoś głosował na Trumpa to od razu prawak. Chwila, nie, tego akurat na myśli nie miałem. Nie mylmy prawaków i lewaków z wyborcami prawicy, lewicy czy centrum. Prawaki i lewaki to w mojej opinii osoby małostkowe, czerpiące radość z tego, że druga strona będzie miała gorzej, zapatrzeni w siebie i swoją bańkę. Wyborcy prawicy, lewicy czy centrum to osoby o różnych poglądach ale jednocześnie zdający sobie sprawę z tego, że finalnie jadą na jednym wózku no i Ci, którzy w sytuacji podbramkowej będą wieszać psy na prawakach i lewakach gdy zdadzą sobie sprawę, że to wina skrajności. 8 godzin temu, Maciek. napisał(a): Trump wygrał i tyle, demokraci przegrali dziękuje następne wybory za cztery lata taka była decyzja obywateli USA i oni będą zbierać plony tej decyzji, a demokraci mają cztery lata na zrozumienie czemu dali Trumpowi prezydenture na złotej tacy. Tego nikt nie kwestionuje, na tym właśnie polega demokracja. Nie kwestionuje też chociażby tego, że korekta była potrzebna bo USA odleciało za mocno w lewo. To czego bym sobie jednak życzył to to, żeby to była korekta a nie zwrot steru o 180 stopni i skierowanie statku wprost na górę lodową. Nie mam nic przeciwko republikanom ani ich wyborcom ale chciałbym aby to był ktoś racjonalny a nie ruski pachołek, któremu szef sztabu podbierał dokumenty żeby czasem nie podjął jakiejś bezgranicznie głupiej decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiyanx 20 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 31 minut temu, Asag napisał(a): Rób sobie co chcesz o ile jest to zgodne z naszymi przekonaniami, bo jak nie to jesteś faszystą, nazistą, homofobem i rasistą a twoje wypowiedzi to mowa nienawiści. Lewacy tak samo nie tolerują odmiennych poglądów jak i prawacy więc już tak nie przerzucaj winy na jedną stronę. Wystarczy sobie przypomnieć wypowiedzi Ursuli przy okazji wyborów we Włoszech, taka to lewacka interpretacja wolności i demokracji. Czyli klasyczne "nie mam nic do gejów, ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE" W ogóle to zabawne, że najwięcej skandalów gejowskich mają na koncie akurat politycy prawicy XD Edytowane 1 godzinę temu przez Kamiyanx 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepek 86 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Winter napisał(a): Ale Putin wojnę przegrywa! A co to ma wspolnego z wojna? Troche sie zagalopowales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asag 15 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Czyli klasyczne "nie mam nic do gejów, ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE" Jeżeli tak odczytujesz ten post to nawet nie ma o czym mówić. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klakier1984 33 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Spl97 napisał(a): Kurde faja, jeszcze wczoraj dolar wzrósł do poziomu powyżej 4 zł, dziś na ten moment wrócił do poziomu poniżej 4 zł . Czyli wczoraj wzrósł znacznie by następnego dnia spaść o tyle samo. Haa i coś chciałeś tym postem przekazać ?? :> Kurs wzrósł potem spadł-samo życie ale chętnie poczytam jakaś teorię do tego konkretnego czasookresu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copyname 7 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 3 godziny temu, voltq napisał(a): @TheMr. Widocznie prawicowe kobiety nie siedzą na aplikacjach randkowych , moja żona nie używała czegoś takiego , może dlatego już tak długo ze sobą jesteśmy https://wiadomosci.wp.pl/warto-bylo-wygrac-tusk-reaguje-na-slowa-blaszczaka-7090038102452992a Czekaj, że co? Nie rozumiem powiązania wygranej Trumpa z propozycją Błaszczaka idioty, aby rząd Tuska poddał się do dymisji. Te dzbany z pisu to chyba totalnie odpłynęli albo marzą o tym, aby w końcu do nich nie dobrano się za te bezczelne przekręty. Kuźwa, ja wiedziałem że Błaszczak jest jednym z wielu idiotów... ale nie wiedziałem, że zaczął przodować w tym fachu w tej partii. Edytowane 1 godzinę temu przez copyname 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris194 82 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 10 godzin temu, Isharoth napisał(a): Współczesny feminizm i identity politics są równie toksyczne i niezbezpieczne w swoim zidioceniu co najbardziej radykalne prawicowe odloty. Czy Trump temu zaradzi? Szczerze w to wątpię. Zresztą nie wiem jeszcze czy się cieszyć z tego że wygrał. Zobaczymy. Wierzysz w to, że Trump pójdzie pod prąd takim funduszom jak Blackrock? Ja też nie 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crush 159 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 34 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): Czyli klasyczne "nie mam nic do gejów, ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE" W ogóle to zabawne, że najwięcej skandalów gejowskich mają na koncie akurat politycy prawicy XD Oczywiście, że jest jakieś ale. Zawsze jest jakieś ale. W domu żona może do Ciebie mówić per książę. I fajno. Ja nie zamierzam do Ciebie mówić książę. W domu możesz latać z fujarą na wierzchu. I fajno. Nie zamierzam tolerować Twojej fujary na paradzie w miejscu publicznym. I zanim mi napiszesz, że to odosobnione przypadki to przypominam, że według prawaków na ich marszach są same rodziny z dziećmi. Brzmi znajomo? Wiesz która grupa per capita ma najwięcej przestępców seksualnych? Transseksualiści. Także tak. Przy tak dużym amalgamacie jakim jest LGBTQQICAPF2K+ jest bardzo dużo ALE. Edytowane 1 godzinę temu przez crush 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badalamann 20 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Co do tego w ogóle miałby mieć i móc Trump? Warto nieco ogarnąć jakie są kompetencje Prezydenta i w ogóle rządu federalnego w USA a jakie mają same stany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klakier1984 33 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @Badalamann hehe wygrał nie mój kandydat więc przechodzimy do narracji "prezydent stanów nic nie może" Może też kiedyś odnajdziesz boga tak jak @hubio od zmiany forum go czytam i wam mówię- nie ten chłop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek. 49 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 32 minuty temu, Kris194 napisał(a): To czego bym sobie jednak życzył to to, żeby to była korekta a nie zwrot steru o 180 stopni i skierowanie statku wprost na górę lodową. Nie mam nic przeciwko republikanom ani ich wyborcom ale chciałbym aby to był ktoś racjonalny a nie ruski pachołek, któremu szef sztabu podbierał dokumenty żeby czasem nie podjął jakiejś bezgranicznie głupiej decyzj Ale co się dziwisz, polityka pro-państwowa to już opowieść z kategorii "dawno, dawno temu", teraz kto się nie dorwie do władzy to nawet gdyby chciał to musi obrocić okrętem o 180 stopni bo tego oczekują jego współplemieńcy tfuuu wyborcy , więc żeby zachować wiarygodność trzeba, że tak pojade konfederacją "wywrócić stolik". Dlatego własnie szanuję Tuska, nie zrobił zwrotu łajby o 180 stopni, część rozwiązań po PiS-e zostało,chodziaż na pokładzie jest trzech sterników i każdy chce płynąć gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klakier1984 33 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @Kamiyanx z ciebie też jest dobry ancymon. Co chwila posty, że lgbthqsdfsdfds to temat zastępczy i w ogóle wpływu na politykę nie mają. Jednocześnie cały czas stara się odloty tego marginesu racjonalizować i wszystko piecze jak ktoś na kolegów choćby źle spojrzy. Edytowane 1 godzinę temu przez Klakier1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crush 159 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Maciek. napisał(a): Dlatego własnie szanuję Tuska, nie zrobił zwrotu łajby o 180 stopni, część rozwiązań po PiS-e zostało,chodziaż na pokładzie jest trzech sterników i każdy chce płynąć gdzie indziej. W dzisiejszych czasach to jest najgorsze co możesz zrobić. Masz fanatyków KO którzy krzyczą, że robi tak jak PiS i fanatyków PiS drących mordy, że kradnie nieudolnie pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badalamann 20 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a): @Badalamann hehe wygrał nie mój kandydat więc przechodzimy do narracji "prezydent stanów nic nie może" Może też kiedyś odnajdziesz boga tak jak @hubio od zmiany forum go czytam i wam mówię- nie ten chłop Niczego podobnego nie pisałem. Prezydent USA wraz z rządem federalnym może niesamowicie dużo. Odpowiada za politykę międzynarodową i wojsko. Natomiast wyżej ktoś pisał o Prezydencie apropo jakichś spraw światopoglądowych, które są w kompetencji poszczególnych stanów. Trzeba się kompletnie nie interesować USA by tego nie wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copyname 7 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Cytat 15:38 Posłowie PiS zaapelowali do premiera Donalda Tuska, by podał się do dymisji. Motywują to "szokującymi i skandalicznymi wypowiedziami", jakie miały paść z ust polityków koalicji rządzącej pod adresem Donalda Trumpa; one Donald is more than enough - mówią, nawiązując do dawnego tweeta szefa rządu. Głupi to za mało powiedziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi