Klakier1984 836 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) Lewica hiszpańska to stan umysłu jedyny w swoim rodzaju. Powinni ten "problem" rozwiązać na szczeblu unijnym. https://www.o2.pl/informacje/wakacyjny-raj-chce-zakazac-noszenia-burek-potezna-kara-7295357373495296a Edytowane 12 Czerwca przez Klakier1984
GordonLameman Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 49 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Lewica hiszpańska to stan umysłu jedyny w swoim rodzaju. Powinni ten "problem" rozwiązać na szczeblu unijnym. https://www.o2.pl/informacje/wakacyjny-raj-chce-zakazac-noszenia-burek-potezna-kara-7295357373495296a Z jednej strony to „dbanie o porządek publiczny” jest bzdurne i to wymysł ewidentnie prawicowego umysłu, który chce wszystko kontrolować. z drugiej strony - religijne wymysły sprzed wieków powinny już dawno odejść. Obrzezanie też
nozownikzberlina Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 38 minut temu, Ludojad napisał(a): było mówione, to niee. Wszystko pójdzie dla Polski!! Polska gospodarka tylko na tym skorzysta!!! xDDDD słupy z PO naciągną kredytów, oddadzą swoim panom Ukraińcom i poznikają jak szczury
trepek Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Kilka minut temu eskadra F35 przeleciała mi nad domem. Ale k***wa hałas Mimo tego, że wysoko były. Ahh, poezja
Mar_s Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Nie wiedziałem że już tyle ich mamy! No ale 16 samolotów to faktycznie musi hałasować! Trzy sztuki to co najwyżej jest klucz samolotów, nie eskadra.
trepek Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Masz mnie ;-) Nie sprawdziłem ile to eskadra. Racja, 3 sztuki podobno latają. Piszę podobno bo nie widziałem ich na własne oczy tylko słyszałem huk
TheMr. Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 51 minut temu, trepek napisał(a): Masz mnie ;-) Nie sprawdziłem ile to eskadra. Racja, 3 sztuki podobno latają. Piszę podobno bo nie widziałem ich na własne oczy tylko słyszałem huk Czyli F-16 jako eskorta?
Bono_UG Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 2 godziny temu, trepek napisał(a): Kilka minut temu eskadra F35 przeleciała mi nad domem. Ale k***wa hałas Mimo tego, że wysoko były. Ahh, poezja Jak dla mnie to słabo polecieli. Myślałem, że zrobią kółko lub dwa nad Westerplatte, a tylko raz po prostej przelecieli. Pół godziny czekania, pół minuty imprezy. Z drugiej strony F16 obwieszone zbiornikami paliwa, to pewnie oszczędzali, żeby całą trasę zrobić 2 godziny temu, trepek napisał(a): Masz mnie ;-) Nie sprawdziłem ile to eskadra. Racja, 3 sztuki podobno latają. Piszę podobno bo nie widziałem ich na własne oczy tylko słyszałem huk 2x F-16, 2x F-35
nozownikzberlina Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 2 minuty temu, Bono_UG napisał(a): Jak dla mnie to słabo polecieli. Myślałem, że zrobią kółko lub dwa nad Westerplatte, a tylko raz po prostej przelecieli. Pół godziny czekania, pół minuty imprezy. Z drugiej strony F16 obwieszone zbiornikami paliwa, to pewnie oszczędzali, żeby całą trasę zrobić Ukraińcy nie pozwolili na więcej, przebieg byłby zbyt duży
LeBomB Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca @Bono_UG Gdańsk, Warszawa, Kraków, Łask. Trochę do przelecenia było. Do tego wszystko w około godzinę. Przestrzeń powietrzna też pewnie odpowiednio zarezerwowana bez czasu na jakieś dodatkowe przeloty.
trepek Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca No na Flightradarze był pusty tunel przelotowy dla tych samolotów
Bono_UG Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca @LeBomB zdaje się, że jeszcze na koniec Łódź zaliczyli. 20 minut temu, trepek napisał(a): No na Flightradarze był pusty tunel przelotowy dla tych samolotów Z tego co widzę, to rezerwacje były tylko nad miejscami przelotów pokazowych, reszta trasy na zasadach ogólnych. Patrząc na rejestrację FLR24 to nie widziałem jakichś odchyleń, żeby jakiś samolot ustępował przelotu. No ale nie mamy też takiego tłoku na niebie, żeby trzeba było specjalnie się odsuwać. Widać było za to stację paliw Esso. Trzeba było zadzwonić, żeby ruszyli się spod Torunia nad Ciechanów, to chłopaki by dotankowali przed stolicą
LeBomB Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca @Ludojad bo jakbyś prześledził proces zakupowy i czego PiS do tych F35 nie zamówił, to byś wiedział, czemu był przeciwny. Nie kupili amunicji, nie wynegocjowali offsetu. Obecny MON rozszerzył zamówienie o zakup amunicji, niestety nie wynegocjowali już offsetu.
kalderon Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Jak to ładnie powiedział Wolski - kupiliśmy najlepsze samoloty na świecie najgorzej jak się dało.
Fatality Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca W skrócie: mowa o patologii urzędniczej obecnie. Czy to może budzić oburzenie? Tak. Ale jeszcze gorsze jest to, że taki proceder trwa od ponad 20 lat i nic się nie zmienia. Nie ważne kto rządzi. I tak tam te opisane przypadki nie przebiją historii z przed 10-15lat gdzie w państwo w państwie był rolnik któremu komornik zabrał i zlicytował ciągnik. Okazało się, że komornik zrobił literówkę w adresie i powinien zabrać sąsiadowi oczywiście poszkodowany nie dostał żadnej rekompensaty, a sąsiad dalej miał swój ciągnik
GordonLameman Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 2 godziny temu, Fatality napisał(a): W skrócie: mowa o patologii urzędniczej obecnie. Czy to może budzić oburzenie? Tak. Ale jeszcze gorsze jest to, że taki proceder trwa od ponad 20 lat i nic się nie zmienia. Nie ważne kto rządzi. I tak tam te opisane przypadki nie przebiją historii z przed 10-15lat gdzie w państwo w państwie był rolnik któremu komornik zabrał i zlicytował ciągnik. Okazało się, że komornik zrobił literówkę w adresie i powinien zabrać sąsiadowi oczywiście poszkodowany nie dostał żadnej rekompensaty, a sąsiad dalej miał swój ciągnik Czemu jak ktoś jest prawakiem to musi kłamać? Wyjaśnisz mi fenomen tego że wy zawsze musicie coś nakłamać? przeczytaj artykuł: https://www.farmer.pl/finanse/wyrok-ws-rolnika-ktoremu-komornik-odebral-traktor-za-cudze-dlugi,111253.html Rolnikowi zwróci wartość ciągnika, dostał odszkodowanie za straty w uprawach i zadośćuczynienie. A asesor dostał wyrok karny i stracił uprawnienia.
Fatality Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Czemu jak ktoś jest prawakiem to musi kłamać? Wyjaśnisz mi fenomen tego że wy zawsze musicie coś nakłamać? przeczytaj artykuł: https://www.farmer.pl/finanse/wyrok-ws-rolnika-ktoremu-komornik-odebral-traktor-za-cudze-dlugi,111253.html Rolnikowi zwróci wartość ciągnika, dostał odszkodowanie za straty w uprawach i zadośćuczynienie. A asesor dostał wyrok karny i stracił uprawnienia. Ale dlaczego kłamać? Gdzie skłamałem? Zabrali? Zabrali. Czysta patologia. Widziałem to sytaucję w programie i na tym się skończyło. Miałem śledzić tamtą sprawę latami? ,Jak widać po 6 latach zapadł korzystny wyrok. Czy tak by się stało jakby sytuacja nie została aż tak nagłośniona w tamtym czasie? Nie wiem choć się domyślam. Edytowane 13 Czerwca przez Fatality
ptys Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Czemu jak ktoś jest prawakiem to musi kłamać? Wyjaśnisz mi fenomen tego że wy zawsze musicie coś nakłamać? przeczytaj artykuł: https://www.farmer.pl/finanse/wyrok-ws-rolnika-ktoremu-komornik-odebral-traktor-za-cudze-dlugi,111253.html Rolnikowi zwróci wartość ciągnika, dostał odszkodowanie za straty w uprawach i zadośćuczynienie. A asesor dostał wyrok karny i stracił uprawnienia. zapomniałeś wspomnieć że po 6 latach choć sprawa była oczywista
GordonLameman Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 3 minuty temu, Fatality napisał(a): Ale dlaczego kłamać? Gdzie skłamałem? Zabrali? Zabrali. Czysta patologia. Widziałem to sytaucję w programie i na tym się skończyło. Miałem śledzić tamtą sprawę latami? ,Jak widać po 6 latach zapadł korzystny wyrok. Czy tak by się stało jakby sytuacja nie została aż tak nagłośniona w tamtym czasie? Nie wiem choć się domyślam. Tam gdzie napisałeś: ”oczywiście poszkodowany nie przyznał żadnej rekompensaty, a sąsiad dalej ma swój ciągnik”. to są tępe kłamstwa. do sprawdzenia w 5 sekund. Poprosilbym, abyś nie pisał o rzeczach o których nie mas pojęcia, ale jak na prawaka przystało, musiałbyś nie pisać już nic 3 minuty temu, ptys napisał(a): zapomniałeś wspomnieć że po 6 latach choć sprawa była oczywista Oczywista jest tylko wasza niewiedza. Może poszkodowany wniósł pozew dopiero po 3-4 latach? Albo postanowił oczekiwać na sprawę karną jako prekluzję? W każdym razie - dostał odszkodowanie i zadośćuczynienie. O różnicę między nimi możecie sobie pytać lokalnego bota. Ale i tak pewnie nie zrozumiecie.
Rekomendowane odpowiedzi