Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@crush

1. Dla zasady

2. Sa grupy spoleczne, ktore byly wiele lat maltretowane kazdego miesiaca utrudnieniami w ruchu (schody, pod krzyzem, krakow)

Imho, jakby po roku odpuscili sobie te miesiecznice i odbywalo sie to tylko raz do roku w kwietniu, to tej imby by nie bylo. A jak widac, sa ludzie ktorych propaganda PiSu irytuje bardziej niz Ciebie.

Edytowane przez ryba
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, ryba napisał(a):

@crush

1. Dla zasady

2. Sa grupy spoleczne, ktore byly wiele lat maltretowane kazdego miesiaca utrudnieniami w ruchu (schody, pod krzyzem, krakow)

Imho, jakby po roku odpuscili sobie te miesiecznice i odbywalo sie to tylko raz do roku w kwietniu, to tej imby by nie bylo. A jak widac, sa ludzie ktorych propaganda PiSu irytuje bardziej niz Ciebie.

Aha. Czyli mam twoje przyzwolenie żeby dla zasady ingerować w marsze, w tym te LGBT. Przyjąłem.

Propaganda była za ich rządów. W telewizji, na banerach, etc. Teraz stoją pod śmierdzącym pomnikiem.

Jakby blokowali ulice jak te śmieci przyklejające się do jezdni to jak najbardziej spryskać gazem łzawiącym i zapakować do suki.

Banda debili przyszła zaatakować bandę debili. Tyle w temacie.

Opublikowano

Ale ja nikomu nie daje przyzwolen :) Nie mam uprawnien do tego moja skromna osoba. Ocenilem jedynie zachowanie jednej grupy, ktora jest poirytowana poprzednia wladza. Rob co chcesz w wolnym czasie, tylko pamietaj o konsekwencjach swoich wyborow i nie zwalaj pozniej, ze dostales pozwolenie od randomka na forumiku :E

Opublikowano
23 minuty temu, crush napisał(a):

Fascynują mnie te miesięcznice.

Oczywiście ten smoleński kutafon od parówek powinien odpowiadać za zaatakowanie kogokolwiek... Ale po jaki wuj ci "protestujący" tam przychodzą robić dym?

Rozumiem za rządów tych nieudaczników, bo cała oprawa szła z podatków. Ale teraz? Niech łażą, niech palą sobie te znicze. Sram na nich i na ich obrządki.

Dla mnie to są starcia jednej grupy idiotów ze zbyt dużą ilością wolnego czasu, z drugą grupą znudzonych idiotów.

Tam głównie chodzą samotni i chorzy ludzie, którzy dają się manipulować (nie mówię o politykach). Myślą, że spełniają jakąś ważna rolę. Kaczyński robi z siebie męczennika a protestujący swoim zachowaniem tylko umacniają betonowy elektorat PiS. Media powinny sobie odpuścić relacjonowanie tego cyrku, jak nikt nie przyjdzie protestować to impreza sama wygaśnie.

• Upvote 3
Opublikowano
10 minut temu, crush napisał(a):

Banda debili przyszła zaatakować bandę debili. Tyle w temacie.

A mogli ci z Ostatniego Pokolenia wesprzeć tych, którzy już walczą z PiS-iorami oraz pójść pod schody smoleńskie na ustawkę z PiS-iorami zamiast blokować ulice 8:E. Byłoby to przyjemne z pożytecznym.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Tam głównie chodzą samotni i chorzy ludzie, którzy dają się manipulować (nie mówię o politykach). Myślą, że spełniają jakąś ważna rolę. Kaczyński robi z siebie męczennika a protestujący swoim zachowaniem tylko umacniają betonowy elektorat PiS. Media powinny sobie odpuścić relacjonowanie tego cyrku, jak nikt nie przyjdzie protestować to impreza sama wygaśnie.

Najzabawniejsze jest to, że te jełopy przychodzące tam zabierać znicze albo dokładać kąśliwe wieńce nikogo tam nie przekonają, a tylko ich umocnią w zindoktrynowanych poglądach.

Dokładnie tak. Nie pokazywać, nie przychodzić, nie mówić.

Niech sobie tam stoją i czezną w mrozach i upałach.

• Upvote 2
Opublikowano
40 minut temu, crush napisał(a):

Fascynują mnie te miesięcznice.

Oczywiście ten smoleński kutafon od parówek powinien odpowiadać za zaatakowanie kogokolwiek... Ale po jaki wuj ci "protestujący" tam przychodzą robić dym?

Rozumiem za rządów tych nieudaczników, bo cała oprawa szła z podatków. Ale teraz? Niech łażą, niech palą sobie te znicze. Sram na nich i na ich obrządki.

Dla mnie to są starcia jednej grupy idiotów ze zbyt dużą ilością wolnego czasu, z drugą grupą znudzonych idiotów.

Prosze bardzo, masz cale dlugie wypowiedzi ludzi z dzisiaj, ktorzy biora w tym udzial. Czy zrozumiesz ich argumentacje nie wiem, ale z cala pewnoscia tez nie bede zmuszal do ich akceptacji.

Opublikowano

To jest wręcz fascynujące w jakie dyrdymały jest wstanie uwierzyć człowiek z IQ ze środka rozkładu normalnego. Zresztą nie tylko Polacy. Nadal nie mogę przestać się śmiać z Rumunów, którzy w zasadzie wybrali sobie na prezydenta szura. Sąd im to skasował, ale coś czuję, że ta kasacja bokiem wyjdzie.

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

To jest wręcz fascynujące w jakie dyrdymały jest wstanie uwierzyć człowiek z IQ ze środka rozkładu normalnego. Zresztą nie tylko Polacy. Nadal nie mogę przestać się śmiać z Rumunów, którzy w zasadzie wybrali sobie na prezydenta szura. Sąd im to skasował, ale coś czuję, że ta kasacja bokiem wyjdzie.

Z jednej strony ingerencja służb lub innych państw w wybory jest czymś co można uznać za złamanie reguł, z drugiej jak wyborcy są głupi i dają sobą manipulować to nie powinno być to powodem do anulowania wyborów. Równie dobrze można pozbawić ludzi z niskim ilorazem inteligencji praw wyborczych.

19 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Smolensk kurla , zamach , bomba , slychac strzaly. Zdradzieckie mordy !!! :E

Najbardziej szkoda rodzin personelu pokładowego. Co miesiąc muszą słuchać o tym cyrku. Jak stary dziadyga robi sobie permanentną kampanie wyborczą. Jakoś sobie nie przypominam aby śmieszkowano sobie z innych katastrof. Tylko w PL można obrzydzić i ośmieszyć taki ludzki dramat.

• Upvote 2
Opublikowano

Kraj się sypie, grozi nam wojna , budżet z największym deficytem w historii , znika etos pracy , większość ludzi zaczyna żyć na koszt garstki która jeszcze pracuje lub prowadzi biznes ale największy problem to miesięcznica smoleńska...

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, voltq napisał(a):

Kraj się sypie, grozi nam wojna , budżet z największym deficytem w historii , znika etos pracy , większość ludzi zaczyna żyć na koszt garstki która jeszcze pracuje

Zapomniales dopisac. Jarku wroc! Polske zbaw!

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
7 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

Polska.

Ameryka: wyślemy ludzi na marsa

Polska: walka o wieniec!!! :konik:

Nie wiem, która strona jest żałośniejsza w tym co się tam działo. PIS czy PO. A nie czekaj wiem - wyborcy którzy głosują na jednych albo drugich i dają się podburzać i toczyć wojenki później. Macierewicz typowy podburzacz tłumu, przelew od putina doszedł

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

Kraj się sypie, grozi nam wojna , budżet z największym deficytem w historii , znika etos pracy , większość ludzi zaczyna żyć na koszt garstki która jeszcze pracuje lub prowadzi biznes ale największy problem to miesięcznica smoleńska...

Deficyt jest przez nadmierne wydatki na wojsko i obietnice wyborcze. To się nazywa podązanie scieżką Włoch.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

Największy w historii deficyt to my chyba mamy co roku. Przy wydatkach na wojsko nie ejst to dziwne.

Znika etos pracy? Raczej kult tępego zapier***u znika. 

Nikt nie napisał, że największy problem to miesięcznica smoleńska - tylko Ty. A to bzdura.

Większość osób jest zmęczona tym tematem i moim zdaniem jedni i drudzy to idioci. 

45 minut temu, Fatality napisał(a):

. A nie czekaj wiem - wyborcy którzy głosują na jednych albo drugich i dają się podburzać i toczyć wojenki później. 

Lepiej zagłosować na rzekomo nową partię, która ma oczywisty romans z jedną ze stron? :)

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
53 minuty temu, łukasz850 napisał(a):

Deficyt jest przez nadmierne wydatki na wojsko i obietnice wyborcze. To się nazywa podązanie scieżką Włoch.

Wysoki deficyt jest spowodowany przez działania PiS-iorów. Gdybyś obciął wydatki na armię, wydatki społeczne 800+, 13 i 14 emerytury itd. oraz inne wydatki, których większość luda jest na tak, to miałbyś już mocny społeczny bunt połączony z politycznym samobójstwem. Trzeba jechać dalej na zasadzie, że "to, co zostało dane, nie zostanie zabrane" pomimo tego, że sporo długów trzeba będzie brać i wpadniemy na przekroczenie progu 60% PKB. PiS cały czas bardzo mocno liczy na to, że Tusk i ekipa będzie pewnego dnia w ramach oszczędności zabierać ludziom te pieniądze, ale chwała temu, że Tusk ze świtą nie planują wciągnąć się w tą grę PiS-iorów.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, łukasz850 napisał(a):

Deficyt jest przez urealnienie go, i zapisanie pochowanych po różnych spółkach "minusów" w budżecie państwowym. Jednym słowem, wyciągnięcie kreatywnej księgowości PiSu do budżetu. Odpisy COVDIowe które dziwnym trafem zostały przesunięte na 2024 rok :E 

Wojsko tylko dołożyło kolejną cegiełkę. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano

To też tak w sumie, już za PiS-u groziło przekroczenie progu 60% PKB, lecz ich "uratowało" kreatywna księgowość Vateusza wraz z ukrywaniem nadmiarowych długów po wszelakich funduszach tak, że takie długi znalazły się poza kontrolą parlamentu. W ten sposób dalej mogli ludziom kłamać w żywe oczy, co zresztą czynią to do dnia dzisiejszego, nawet po utracie władzy rok temu.

Przyszłoroczny budżet zawiera częściową spłatę takowych długów, ma być na to jakieś kilkadziesiąt mld zł. Co robią PiS-iory? Oni tego, co narobili absolutnie nie przyjmują na klatę, a dalej na spółę z Konfederatami obwiniają Tuska, że ten rekordowy deficyt, to Tusk zrobił 8:E.

• Upvote 1
Opublikowano

Wydatki na wojsko czy szerzej obronność będą rosły. Szykujemy się do wojny. Może uda się jej uniknąć poprzez samo odstraszanie coraz większym potencjałem wojskowym, a może nie i trzeba będzie tego użyć. Stąd obronność ma teraz priorytet, niezależnie od sytuacji budżetowej i nadchodzącego, już zaczynającego się, kryzysu gospodarczego.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Czy za to, co Obajtek zrobił z Olefinami, to nie powinien mieć zarzutów i szybciutko wniosek o uchyelnie immunitetu?
Nie mieści mi się to w głowie. I jak pomyślę, że są ludzie, którzy na niego głosowali do PE eh... Co za naród.

Edytowane przez different
  • Like 1
Opublikowano

Z jednej strony fiasko ze strony służb, z drugiej taki uciekinier przez najbliższe 3 lata nie będzie miał jak wpływać na politykę w państwie, a każda normalna osoba będzie wiedziała że takie kroki podejmują tylko osoby które się boją o pakę. Jakby nie miałby nic do ukrycia to by został, prawda? Więc z jednej strony... To niech szczury uciekają. Ale żeby zarzuty się nie przedawniały.

• Upvote 1