Suchy211 1 429 Opublikowano Czwartek o 22:50 Opublikowano Czwartek o 22:50 (edytowane) Artysta który nie zarabia dość jako artysta aby opłacić składki powinien po porostu iść do innej pracy. Tak tak każdy inny człowiek. Niech się jeszcze youtubowi artyści odpalą. To będzie studnia bez dna. Edytowane Czwartek o 22:50 przez Suchy211
AndrzejTrg Opublikowano Czwartek o 23:01 Opublikowano Czwartek o 23:01 (edytowane) Taka Rodowiczka płacze że ma małą emeryturę... a bierze za koncert min. 50 tyś zł... i gra rocznie od 30-60 koncertów. Mój kraj taki piękny. Edytowane Czwartek o 23:01 przez AndrzejTrg
Suchy211 Opublikowano Czwartek o 23:10 Opublikowano Czwartek o 23:10 (edytowane) Tłumaczenie minister było takie, że to dla podwykonawców, którzy takim Rodowiczkom piszą tekstu, robią choreografię, stroje i tak dalej. Z tym że to nic nie zmienia. Nawet gdyby faktycznie tak było co ludzie albo powinni domagać się wystarczającego wynagrodzenia, albo szukać innego zajęcia. Do tego jeśli jest komisja która będzie bla bla bla... . To już widzę listę tych lewych artystów pociotków z dopłatą do emerytury. Edytowane Czwartek o 23:12 przez Suchy211
JeRRyF3D Opublikowano Piątek o 00:16 Opublikowano Piątek o 00:16 (edytowane) Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a): Taka Rodowiczka płacze że ma małą emeryturę... a bierze za koncert min. 50 tyś zł... i gra rocznie od 30-60 koncertów. Mój kraj taki piękny. Wybacz, ale to jest klikbajtowe pierd...nie. Po pierwsze pokaż mi wywiad lub cokolwiek z samą rodowiczką, która płacze na emerytutę. To baba co ma powekowaną kasę i ma wywalone na to, ile to jej ZUS naliczył. To jakiś pismak z doopy podłapał, opublikował "w jej imieniu" dla klików "rodowicz przerwała milczenie". Po drugie. Kwoty za koncert szokują, to prawda (siedzę w eventach, sam zamawiam wiele takich person), ale oni... przyjeżdżają z arnią ludzi (!). 50K... spoko, ale z nią jest kilku muzyków, technik dźwięku, technik światła, baba od strojów i mekapu. Jak te 50K podzielisz na 10 czy naście osób i... jeszcze uciwie odliczysz podatki. Gruba kasa, OK< ale nie takie miliony, jak się lekką ręką liczy. A że koncertują w uj często - fakt. Też byś tak robił, gdyby chcieli Cię oglądąć. Kolejna rzecz. Tak wyglada rynek i wszyscy rodowiczka, górniak czy inna bartosiewicz, ale to sa gwiazdy, które robiły markę całe życie. Ale wyskakuje jakiś bubek, i po wygranej w jakimś voice coś, wypadł kozie z d00py i on też woła dziesiąt tysięcy. Kasa w tej branży tak wygląda. Kto w niej robi odkłada w skarpete i ma na zus wyebane. Tylko pismaki sapią, bo się fajnie klika. Godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Do tego jeśli jest komisja która będzie bla bla bla... . To już widzę listę tych lewych artystów pociotków z dopłatą do emerytury. TU JEST PIES POGRZEBANY! UZNANIOWOŚĆ! Zamysł był taki, że taka babina, co robi krasznki, koronki czy inne podłaźniczki w regionalnym bieszczadzie i ichnim kole gospodyń, to jest ona po cześsci kawałkiem kultury. Jak nie będzie takiej babiny, to za 20 lat ludzie nie będą wiedzieć, co to haft, kraszanka czy palma świąteczna. To kultura i tradycja i należy ją pielęgnować, bo zdechnie z głodu. Pytanie podstawowe, czy to nie efekt ewolucji (?). Niech zdycha IMO, ale to tylko moje zdanie. Więc założeniem było - nie utrzymywać rodowiczkę (!) - a takie pierdolenie wszędzie syłchać, o tych największych - co jest bzdetem z dupy wyssanym - tylko takiej babinie od kraszanek dawać im najniższą emeryturę. Taki był zamysł. Tyle, że teraz - I TU JEST CLUE (!) - zakręci się jakieś dziewcze, co to całuje kamienie i robi sztukę nowoczesną, zrobi komuś wpływowemu gałę, i stanie się w wieku lat 25 artystką z naliczanym zusem z mojej kasy. I tu jest padaka! I Brak zgody. Edytowane Piątek o 00:25 przez JeRRyF3D
AndrzejTrg Opublikowano Piątek o 00:43 Opublikowano Piątek o 00:43 (edytowane) 53 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Wybacz, ale to jest klikbajtowe pierd...nie. Po pierwsze pokaż mi wywiad lub cokolwiek z samą rodowiczką, która płacze na emerytutę. Choćby "To jest smutny temat. W tej chwili mam więcej, ponad dwójkę. Moje koty więcej przejadają - przyznała z żalem" "Ja od ładnych paru lat nie robiłam żadnych zakupów, ponieważ myślę głównie o rachunkach. Nie kupowałam ciuchów [...]. Chciałabym na takie wypasione wakacje pojechać" "Pracuję dużo dlatego, że muszę opłacić rachunki. A jednak ten duży dom generuje codziennie duże koszty. Niestety, rachunki to rachunki i trzeba je płacić. W dodatku straciłam samochód, więc musiałam wynająć inny." Więcej lamentów nie chce mi się szukać, a to wszystko jej słowa odnośnie tego jak "wysoką" emeryturę dostaje. Dobra jeszcze to "78-letnia gwiazda często podkreśla, że z takiej emerytury nie da się utrzymać i aby żyć na godnym poziomie, będzie musiała pracować "do końca życia". Do tego "szacunkowo" zarabia do siebie od 20-40% także licząc jest to jakieś 10000-20000 zł więc niech w wywiadach nie żali się na wysokość emerytury, bo dostaje tyle ile odprowadziła. A czy robi to w formie żartu czy czegokolwiek innego jest żałosne... jeszcze za sam letni sezon chwali się ok. 30 koncertami. Ale co wywiad to podkreśla jaką to ma niską emeryturę i tak jest to płacz/żal/lamet na jedno wychodzi. Edytowane Piątek o 01:08 przez AndrzejTrg
Klakier1984 Opublikowano Piątek o 02:42 Opublikowano Piątek o 02:42 (edytowane) 3 godziny temu, Suchy211 napisał(a): Artysta który nie zarabia dość jako artysta aby opłacić składki powinien po porostu iść do innej pracy. Tak tak każdy inny człowiek. Niech się jeszcze youtubowi artyści odpalą. To będzie studnia bez dna. No właśnie dlaczego mieli by się nie odpalić?? Artysta to artysta , a przepraszam, kto artysta, a kto nie będzie wybierać banda samozwańczych ekspertów. Edytowane Piątek o 02:42 przez Klakier1984
AndrzejTrg Opublikowano Piątek o 03:16 Opublikowano Piątek o 03:16 Tutaj też mamy "artystów" którym może pomóc też grono ekspertów tylko że ten najlepszy, uwielbia Bieszczady
voltq Opublikowano Piątek o 06:14 Opublikowano Piątek o 06:14 (edytowane) Donald Tusk łączy gaming z atakami w szkołach. Gry znów na celowniku polityków Jedna wypowiedź premiera Donalda Tuska wystarczyła, by gaming ponownie znalazł się w centrum dyskusji o przemocy wśród młodych ludzi. Szef polskiego rządu, komentując ostatnie dramatyczne wydarzenia w szkołach, wymienił gry obok internetowych wyzwań, freak fightów i innych treści promujących przemoc. Guru połowy tego forum Edytowane Piątek o 06:14 przez voltq
blabla123 Opublikowano Piątek o 06:20 Opublikowano Piątek o 06:20 16 godzin temu, TheMr. napisał(a): Ta „stacja” powinna być zaorana. 3 lata temu. 9 godzin temu, Klakier1984 napisał(a): Ooo wszyscy mówią o nożownikach to przepchniemy jakieś gówno w międzyczasie. Nic tylko trzeba jakiś kanał na YT otworzyć, a potem pozywać państwo, że jakaś śmieszna komisja mnie akurat za artystę godnego dofinansowania nie uznała. Banda idiotów. I jeszcze najlepsze żeby wszystkich uspokoić "Środki mają pochodzić z budżetu państwa, a nie ze składek innych ubezpieczonych ani z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych." jak to tylko z budżetu to niech miliard dorzucą. https://www.money.pl/finanse/doplaty-do-emerytur-artystow-sejm-zdecydowal-7337934493092320a.html Spokojnie. Pikaczu będzie przy urnach. 7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Wuja powinni Ci "artyści" dostawać... nie odprowadzałeś składek to dziękuję i zapraszam wypierdzielać. Krocie za koncerty czy programy dostawali ale odłożyć już nie potrafili... Ci co to przyklepali powinni z własnej kieszeni fundować dopłaty artystom gdzie tak można nazwać ze 5% z tych "artystów" Nie zapominaj jeszcze o kasie co dostali za covida XD
voltq Opublikowano Piątek o 06:29 Opublikowano Piątek o 06:29 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rzad-reaguje-po-atakach-nozownikow-nowe-przepisy-jeszcze-dzis-w-sejmie/jl4nc2z,79cfc278 Gratuluję wyborca PiSu i PO to kiedy między innymi to forum stanie się nielegalne ?
Cappucino Opublikowano Piątek o 06:50 Opublikowano Piątek o 06:50 35 minut temu, voltq napisał(a): Donald Tusk łączy gaming z atakami w szkołach. Gry znów na celowniku polityków Jedna wypowiedź premiera Donalda Tuska wystarczyła, by gaming ponownie znalazł się w centrum dyskusji o przemocy wśród młodych ludzi. Szef polskiego rządu, komentując ostatnie dramatyczne wydarzenia w szkołach, wymienił gry obok internetowych wyzwań, freak fightów i innych treści promujących przemoc. Guru połowy tego forum Strach odpalać Warzone żeby mi na chatę nie wjechali...
oldfashioned Opublikowano Piątek o 06:58 Opublikowano Piątek o 06:58 Strzelają z armaty w kaczki znowu. Zero zrozumienia tematu.
Badalamann Opublikowano Piątek o 06:59 Opublikowano Piątek o 06:59 Gry zawsze były na celowniku, gdy dochodziło do przemocy wśród młodzieży. Było tak juz kilka dekad temu. Wśród pogadanek o zagrożeniach jak alkohol i narkotyki, mieliśmy też w podstawie o grach. Na pewno mówili o bijatykach na automatach(flipperach) w tym Mortal Kombat, ale były też w domach amigi czy prostsze atari i commodore i też gry "z rzemocą". P.S. Fakt że mortal bywał inspiracją przy agresywnych wygłupach w szkole i po niej
Klakier1984 Opublikowano Piątek o 07:02 Opublikowano Piątek o 07:02 Ja sądzę, że to "symulator farmy" do takich nerwów młodzież doprowadza
oldfashioned Opublikowano Piątek o 07:03 Opublikowano Piątek o 07:03 Tylko kiedys, zeby zobaczyc gre musiales miec hardware i software. Teraz wystarczy wpisac "cyberleek" i masz przemoc i parowy na wyciagniecie reki. Teraz ba, masz AI w ktorym wpiszesz Tomek z 3b bije Anie z 2a, wrzucisz ich zdjecia i w 30s masz filmik. Inne czasy - a brak zrozumienia problemu na tym samym etapie u naszych 'tegich glow' na wiejskiej.
Badalamann Opublikowano Piątek o 07:08 Opublikowano Piątek o 07:08 @oldfashioned Nie musiałes nic mieć. Grało się i oglądało grę innych na automatach. Albo u kogoś. A potem nastapiło upowszechnienie amigi a parę lat później PC.
oldfashioned Opublikowano Piątek o 07:12 Opublikowano Piątek o 07:12 No czyli mogles to robic albo w salonie gier (ktorych za mojego mlodu bylo 2 w miescie) - na basenie i nad zalewem. Bylo ograniczone miejsce - nie siedzialo tam 1000 dzieciakow jednoczesnie, a gralo 5-10. Ewentualnie ktos mial to na amidze czy innym TV tworze - ale to nadal potrzebowal "to miec". Teraz 84% dzieci w wieku 5-7 korzysta z ekranow, a jak sie przesunie lekko widelki na 7-14, to juz 83% MA wlasny telefon = dostep nieograniczony.
skypan Opublikowano Piątek o 07:36 Opublikowano Piątek o 07:36 Ustawa o artystach, alkoholu i mowie nienawiści. Ja tu widzę 3xWeto
voltq Opublikowano Piątek o 07:52 Opublikowano Piątek o 07:52 (edytowane) 17 minut temu, skypan napisał(a): Ustawa o artystach, alkoholu i mowie nienawiści. Ja tu widzę 3xWeto Oby tak się stało , Tusk zwariował kiedyś to był normalny gość jeszcze z czasów kryzysu jego racjonalne podejście i kompletnie odwrotne działania niż reszty Europy doprowadziło do tego że w Polsce nie było w ogóle kryzysu a potem wystrzeliliamy do góry w 2011 roku zarabiałem 4 najniższe krajowe i żyło mi się mega dobrze pod względem finansowym , dziś jest tragedia człowiek rozważa czy nie opuścić Polski razem z rodziną Edytowane Piątek o 07:54 przez voltq
Badalamann Opublikowano Piątek o 08:00 Opublikowano Piątek o 08:00 Wątpie by w obecnej sytuacji Batyr odważył się zawetować ustawę o mowie nienawiści. Ale zobaczymy.
Cappucino Opublikowano Piątek o 08:01 Opublikowano Piątek o 08:01 8 minut temu, voltq napisał(a): Oby tak się stało , Tusk zwariowa On czy te baby wokół niego? 11 minut temu, voltq napisał(a): Tusk zwariował Jakaś zaraza, najpierw kaczor teraz ten..., ruskie czego nie rozpylają na wiejskiej?
trepek Opublikowano Piątek o 08:04 Opublikowano Piątek o 08:04 (edytowane) 9 godzin temu, Suchy211 napisał(a): Artysta który nie zarabia dość jako artysta aby opłacić składki powinien po porostu iść do innej pracy. Tak tak każdy inny człowiek. Niech się jeszcze youtubowi artyści odpalą. To będzie studnia bez dna. Programista, który straci pracę na rzecz AI również ma dostawać pieniądze! 6 minut temu, Badalamann napisał(a): Wątpie by w obecnej sytuacji Batyr odważył się zawetować ustawę o mowie nienawiści. Ale zobaczymy. Jak zabronią ustawek kibolskich to zawetuje Edytowane Piątek o 08:07 przez trepek
voltq Opublikowano Piątek o 08:36 Opublikowano Piątek o 08:36 35 minut temu, Badalamann napisał(a): Wątpie by w obecnej sytuacji Batyr odważył się zawetować ustawę o mowie nienawiści. Ale zobaczymy. Kto to jest batyr ?
TheMr. Opublikowano Piątek o 11:09 Opublikowano Piątek o 11:09 Dzieci ustawki w szkołach miały a dorośli zrobili „sprawdzam”. Pobite gary.
Rekomendowane odpowiedzi