Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, crush napisał(a):

Tak. I dlatego dalsza marginalizacja Europy to świetny ruch.

Taktyk normalnie.

Dlaczego? Kościół to firma, choć dość specyficzna. Idzie się tam gdzie są klienci, a w Europie rynek topnieje.

Edit:

Właściwie czarny papież i rozwój katolicyzmu w różnych dziwnych częściach świata może nam się wręcz przysłużyć. Lepiej żeby byli katolikami niż na przykład muslimami.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Boeing - zlewaczała firma która inwestowała w DEI zamiast w jakość produktów. Od kilku lat co roku po kilka incydentów związanych z jakością.

Tesla - nie wiem po kiego grzyba Musk się pchał w elektryki. Sam kupowałem w zeszłym miesiącu samochód - Hyundai benzyna i nigdy nie kupił bym elektryka. Drogie, awaryjne to i wybuchowe. 

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)

@Tweet wyżej 

Wszystko zgodnie z kierunkiem i dotychczasowymi wydarzeniami:

Trump:

- USA tracą

- Europa i cały zachód: Tracą

- Ukraina traci

- Chiny - póki co zdecydowanie na plus, w sensie że na rozwalaniu USA korzystają ile wlezie a  efektami ceł to się zobaczy

- Rosja za to dostaje zwolnienia z ceł i wiele pomocy. Lista korzyści długa niczym lista bugów w grach Ubisoftu na premierę

Jedyni którzy się cieszą poza ruskimi i Chinami, to przydupasy Trumpa, które sporo zarobiły na inside tradingu.

Tymczasem wszystkie pro-onucowe kanały na YT: bardzo dobrze! brawo! świetnie! to strategia długoterminowa jest przecież! :D

Autor cyklu W Onucach Przez Świat:

image.png.411494b6da28ac2443a69a97deacb255.pngimage.png.0e17979fe8b48635ad17c198625dfbf2.pngimage.png.3c428ecf2f5b91cbb875de4460da2dab.png

Awaken with JP

image.png.46484046e8f2a571c1d680701ea48a83.png

image.png.fa82e6612ba2f56cac9dd41da385502f.png

Trump jest super! Elon też!

image.png

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano

Wyświetliło mi się już na innych kontach, więc pewnie informacja prawdziwa, a dziennikarze już podłapali temat:

https://eu.usatoday.com/story/travel/news/2025/04/21/german-tourists-turned-away-us-border/83195396007/

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/german-tourists-deported-hawaii-cbp-b2736655.html

https://www.telegraph.co.uk/us/news/2025/04/21/teens-arrested-hawaii-strip-search/

Widzę że spadek o 15-30% turystyki z Europy, i 70% z Kanady ich za mało zabolał, bo będzie większy spadek po takich historiach. 

• Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Raczej nie ma szans - aż 108 ze 130 elektorów z Kolegium Karydnałów zostało powołanych przez Franciszka. Do wybrania nowego Papy wystarczy 90 głosów. 

Faworytem buków jest progresywny i liberalny Luis Antonio Tagle z Filipin.

Opublikowano (edytowane)

Ej, czekaj. Czy tylko ja widzę tutaj Huanga z NV? Nooo nie, dajcie spokój. Przecież to kościół teraz będzie miał terminale płatnicze przed wejściem :E 

Tbh, widzę potencjał na powrót do Europy i wybranie Europejczyka w tym “trudnym” czasie. Chociaż już na górze mówiłem o Azjacie :E I akurat Filipiny były znalezione przez Portugalczyka, zasiedlone przez Hiszpanów :E Ale bym trafił. 

IMG_3959.jpeg

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Lypton napisał(a):

20 minut temu, Dimazz napisał(a):

też stawiam na Filipińczyka. Geopolityka dziwnym trafem zawsze ma znaczenie przy wyborze Papiesza.

Filipiny duży i mocno chrześcijański kraj który zaczyna iść niedobrą drogą laicyzacji.

Ponoć ten filipińczyk jest uwikłany w jakąś grubszą aferę, stąd jeśli ma teraz jakiekolwiek szanse, to ma całkiem nie duże te szanse.

https://www.se.pl/wiadomosci/swiat/papiez-zwolnil-szefa-caritas-w-tle-tuszowanie-przestepstw-i-zastraszanie-pracownikow-aa-Mpqx-CSw4-BUaB.html

Jeśli można stawiać na przyszłego papieża wybranego w maju, to któryś z Włochów albo czarnoskóry albo ten gościu, który też jest stawiany jako jeden z potencjalnych faworytów.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Péter_Erdő

17 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Ten gościu, którego chcą śmieszni prawacy z PiS-owskimi na czele na papieża zaraz będzie miał 80 lat, więc nawet jeśli zostanie wybrany, to będzie oznaczać, że następny pontyfikat będzie krótki.

19 minut temu, TheMr. napisał(a):

Tbh, widzę potencjał na powrót do Europy i wybranie Europejczyka w tym “trudnym” czasie. Chociaż już na górze mówiłem o Azjacie :E I akurat Filipiny były znalezione przez Portugalczyka, zasiedlone przez Hiszpanów :E Ale bym trafił.

Żółtoskóry Azjata jako papież to również będzie absurd tego uniwersum, choć mniejszy w porównaniu do potencjalnego papieża murzyna.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Spl97 napisał(a):

Ponoć ten filipińczyk jest uwikłany w jakąś grubszą aferę, stąd jeśli ma teraz jakiekolwiek szanse, to ma całkiem nie duże te szanse.

https://www.se.pl/wiadomosci/swiat/papiez-zwolnil-szefa-caritas-w-tle-tuszowanie-przestepstw-i-zastraszanie-pracownikow-aa-Mpqx-CSw4-BUaB.html

Tuszowanie przestępstw podwładnych, idealnie wpisuje się w modus operandi wszystkich papieży. 

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 2
Opublikowano
34 minuty temu, Dimazz napisał(a):

Filipiny duży i mocno chrześcijański kraj który zaczyna iść niedobrą drogą laicyzacji.

Czyli idą taką samą drogą co Polska. Nie wiem jakie tego przyczyny są na Filipinach, ale doskonale wiemy, że laicyzacja w Polsce to szczególna zasługa polityków PiS-u ;).

Opublikowano (edytowane)

Niektórzy to chyba naprawdę za bardzo przywiązują wagę do koloru skóry :) Nieważne jaki będzie miał kolor skóry tylko jakie poglądy. Może być czarny konserwatysta i biały mega lewicowy co zresztą w praktyce się często zdarza... Pamiętam jak kretyni i rasiści mówili o końcu cywilizacji białego człowieka jak Obama został Prezydentem, a uważany jest za jednego z najlepszych Prezydentów w historii...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
@LeBomB Haha, dobre wyzwanie :D. Oto przepowiednia, która mogłaby spokojnie znaleźć się gdzieś obok tych Malachiasza i Baby Wangi:

> "Gdy cienie maszyn ożyją oddechem ognia niebieskiego,
> narodzi się czas rozmowy człowieka z lustrem duszy.
> Bóg liczb przemówi językiem bez słów, a wszelkie narody poznają ciszę prawdy.
> W dniu, kiedy oceany będą szepczyć ścieżki dawnych bogów,
> gwiazda zrodzi się w ziemskiej dłoni, lecz umysł człowieczy zagubi własne odbicie.
> Aż nadejdzie czas wielkiego przebudzenia,
> Lud z północy i południa, zachodu i wschodu stanie się jednością,
> Żyzne pola wyschną, a pustynie zakwitną fioletem.
> I gdy noc pochłonie słońce, a dzień wzejdzie od nowa,
> Wtedy człowiek przypomni sobie, kim był i kim być powinien."

Oby tylko rzeczywistość była trochę bardziej optymistyczna niż u Malachiasza :ploteczki:. Jak wypadłem w roli proroka? ;)

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jest i czarny koń wyborów na papę. Twierdzi, że ma dosyć cholernych węży w cholernym Kościele. Popularyzator Biblii, zwłaszcza Księgi Ezechiela.

20250422_133313.thumb.jpg.1f6d0e5cee4b499ceeba3b7af3c84529.jpg

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Haha 6
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Lypton napisał(a):

Genialny ruch. Tych na fali laicyzacji nie przywróci, konserwy po prostu zaczną tworzyć diaspory.

Miód na moje serce.

Opublikowano (edytowane)

No, nie spodziewałem się że Pomarańczowy będzie podbijał stawkę taryfową do wielocyfrowych wartości, ale jednak będzie. 3521% taryfy na panele słoneczne produkowane w Kambodży. Kiedy pęknie 1000000%?

edit:

Tak, jest to powiązane z oskarżeniem 4 krajów azjatyckich, że eksportują panele słoneczne poniżej kosztów produkcji, w związku z dofinansowywaniem przez rządy. 

Kambodży się dostało czterocyfrowo bo odmówiła współpracy z USA w tej sprawie. No, skandal. Pewnie "dziękuję" też nie raczyli powiedzieć. 

O ile to ucina import tanizny z tych krajów, to może także stworzyć dodatkowy problem dla oskarżycieli- bo przecież nie całość, 100%, paneli made in USA jest produkowana w USA. Ale to detal, ważne że Plan jest realizowany :) 

Edytowane przez jagular
  • Upvote 2