Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Bono_UG napisał(a):

Bo powinni lać się po mordzie :boink:

a dlaczego i po co?

POPIS od wielu wielu lat doskonale ze soba wspolpracuje

opanowali do perfekcji rozkradanie panstwa a potem udawanie ze siebie rozliczaja XD

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, LeBomB napisał(a):

A wracając do polityki, to co będzie jak się okaże, że teraz Polska2050 wyskoczy z zupełnie innym programem i postulatami, a przede wszystkim ludźmi, bo PSL nie będzie już u nich hamulcowym? Takie pytanie pod dyskusję ;) 

Szczerze? Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz aka "Ciocia Kasia" może zostać, cała reszta 👇

44fg2m.png?a485904

Jeśli o kimś wartościowym zapomniałem to przepraszam.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, LeBomB napisał(a):

@Bono_UG przede wszystkim były parkiety i mozaiki, które były klejone do podłogi, co też sprawiało że dźwięki się mniej przenosiły.

A wracając do polityki, to co będzie jak się okaże, że teraz Polska2050 wyskoczy z zupełnie innym programem i postulatami, a przede wszystkim ludźmi, bo PSL nie będzie już u nich hamulcowym? Takie pytanie pod dyskusję ;) 

Polska 2050 miała swoją szansę i ją przegrała. Inne siły się wzmocniły i swojego poparcia łatwo nie oddadzą. Hołownia zkukiział i jedyne co mu zostało, to się do kogoś przydupasić. 

• Upvote 1
Opublikowano

Dudu coś dobrego zrobił

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/zakaz-sprzedazy-nieletnim-e-papierosow-jest-decyzja-prezydenta/z0kfp4m?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg

"Zakazana będzie sprzedaż osobom do 18. roku życia wszystkich e-papierosów, czyli także niezawierających nikotyny i woreczków nikotynowych – prezydent Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy w tej sprawie. Zakaz wejdzie w życie po upływie 14 dni od ogłoszenia noweli w Dzienniku Ustaw."

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Polska przegrala, mimo polaczonych sil POPIS

Cytat

PO i PiS przegrali głosowanie w europarlamencie ws. firm transportowych z ukr

Europosłowie PO i PiS opowiedzieli się w głosowaniu przeciwko przedłużeniu umowy UE-Ukraina, która zwalnia ukraińskie firmy transportowe z części unijnych przepisów. Zdaniem europosła Dariusza Jońskiego z PO tworzy ona zagrożenie dla konkurencyjności polskich firm transportowych.

https://www.money.pl/gospodarka/politycy-po-i-pis-jednym-glosem-ws-umowy-ue-ukraina-uderza-w-polskie-firmy-7168703673408320a.html

pozniej zdziwienie ze rosnie poparcie partiom negatywnie nastawionym do ukr

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Duda gościa ściągnął, ten się w sumie zastanawia po co, z tego co się mówi chyba też nie za dużo rozumie bo ani skryptu nie ma ani Szefernakera obok :E

Alfonsa se wybrali bez żadnego dorobku więc co oczekiwać.

Opublikowano (edytowane)

Giertych z tego co widzę to się zerwał ze smyczy i nałykał psychotropów...

Jego dzisiejsze posty na X to objaw jakichś zaburzeń. Nie dość że już otwarcie pisze że Nawrocki przegrał wybory, to jeszcze pisze że ta sama Izba, która zatwierdziła zarówno wybory parlamentarne jak i prezydenckie, nie miała prawa orzekać, co oznacza że... on nie jest posłem, Tusk nie jest premierem, a obecny rząd i parlament jest nielegalny - a co za tym idzie, wszystko co ten rząd zrobił przez ostatnie 1,5 roku jest nielegalne. Na dobrą sprawę Romanowski może sobie jutro wrócić z Węgier i uja mogą mu zrobić xD

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
8 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Ja bym powiedział, że prawdopodobieństwo utrzymania obecnego ustroju demokratycznego jest mniejsze niż 50%. Coraz więcej ludzi ma dość, czują się zdradzeni i wielu na kolejne wybory nie pójdzie. PKW przyznaje wprost, że były znaczne nieprawidłowości, które mogły wpłynąć na wynik wyborów i nic, prokuratura nawet śledztwa nie wszczęła. PKW za to wysłała do ABW zapytanie z prośbą o informacje w sprawie finansowania tych reklam, które pewnie ledwo kto widział. Co z tzw. "aplikacją Mateckiego"? A kto by się przejmował...

Lol, i ktoś mi powie że po stronie KO nie ma betonu :smiech:

11 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Jego dzisiejsze posty na X to objaw jakichś zaburzeń. Nie dość że już otwarcie pisze że Nawrocki przegrał wybory, to jeszcze pisze że ta sama Izba, która zatwierdziła zarówno wybory parlamentarne jak i prezydenckie, nie miała prawa orzekać, co oznacza że... on nie jest posłem, Tusk nie jest premierem, a obecny rząd i parlament jest nielegalny - a co za tym idzie, wszystko co ten rząd zrobił przez ostatnie 1,5 roku jest nielegalne. Na dobrą sprawę Romanowski może sobie jutro wrócić z Węgier i uja mogą mu zrobić xD

Mylisz się. Ta Izba nie ma prawa orzekać tylko wtedy kiedy wydaje decyzje nie po myśli KO. Jak decyzje są im na rękę to jak najbardziej ważna. 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
25 minut temu, Kris194 napisał(a):

To nie imigranci, to nasi biali i do tego pewnie prawi katolicy 🤗

a to ok, mozemy sie cieszyc razem z krisem 🤗🤗🤗

10 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

od poczatku pisalem ze oddelegowali go do dokarmiania najtwardszego elektoratu ;)

nawet po forum widac kto jest odbiorca jego contentu

Opublikowano

Jak dobrze że dowiedziałem się tego z X a nie od rządu :E Morawiecki by już konferencję zrobił z sukcesu i wykułby już żelazo z tego “sukcesu” który nie jest przypisany im, ale tego propaganda nie potrzebuje. Kiedy ten rzecznik będzie wybrany? 

• Upvote 5
Opublikowano

Na podstawie PKB to może sobie być cokolwiek. Im więcej Ukraińców i murzynów będzie ratować naszą gospodarkę, a my więcej wydawać na zbrojenia, tym nominalne PKB będzie wyższe.

W PKB per capita pewnie notujemy mocne spadki.

Opublikowano
13 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Duda gościa ściągnął, ten się w sumie zastanawia po co, z tego co się mówi chyba też nie za dużo rozumie bo ani skryptu nie ma ani Szefernakera obok :E

Czyli zachował się jak praktycznie każdy w nowych okolicznościach :heu:

Z punktu widzenia ciągłości władzy posunięcie rozsądne, niech się otrzaska z takimi spotkaniami.

• Like 1
Opublikowano

In 2025, Poland's GDP per capita is projected to be $26,810 (nominal) and $55,190 (PPP), according to Statista and the International Monetary Fund. This translates to a ranking of 44th (nominal) and 37th (PPP). 

In 2023, Poland's GDP per capita was $22,056.7. 

Tak. Pikujemy w dół. Tylko 20% wzrostu w 2 lata. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

z czego kilkanaście % na kursie USD XD

jak nie więcej, zależy z kiedy

1 godzinę temu, Zdzisiu napisał(a):

Na podstawie PKB to 20 miejsce? Chyba za dług i koszty jego obsługi. Bo jakoś nie widzę polskich korporacji, polskich samochodów, energii, broni, procesorów ani farmaceutyków etc.

u nas inwestuje sie w beton, Polak zakredytowany na 30 lat dla dewelopera

do tego przed nami lata inwestycji w zbrojenia wiec cyferki beda sie krecic ale bogactwa z tego nie bedzie niestety

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

jak nie więcej, zależy z kiedy

ma Pan dowód?

1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

u nas inwestuje sie w beton, Polak zakredytowany na 30 lat dla dewelopera

to fakt, niesamowity rak naszego społeczeństwa.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
59 minut temu, TheMr. napisał(a):

Tak. Pikujemy w dół. Tylko 20% wzrostu w 2 lata. 

Jeżeli jesteś w stanie uwierzyć, że PKB per capita rośnie po 10% rocznie, jesteś w stanie uwierzyć chyba we wszystko.

Bo czegoś takiego nawet gigantyczne wzrosty zadłużenia jakich Polska doświadczyła nie zapewnią.

• Upvote 2