Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, jagular napisał(a):

Są oczywiście też wady takiego luźnego podejścia: osobiście uważam brytyjskich kierowców za naprawdę kiepskich.

I wątpię że to wynika z procedury uzyskania prawa jazdy.

Większość wypadków nie jest wynikiem nieznajomości przepisów czy braku umiejętności a przez celowe łamanie przepisów. Głównie przekroczenie prędkości lub zwykłe chamstwo.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Umpero napisał(a):

Ja tylko parafrazuję urojenia zacytowanych użytkowników.
Jakoś do ich wypowiedzi się nie odnosisz, że wszystko co złe to druga strona...

Nie widziałem, widziałem obrazek i oczywistą obronę prawaków przez prawaka, więc co ja mogę.

Opublikowano
8 godzin temu, Dimazz napisał(a):

Zmiany w egzaminach na PJ.

Z artykułu wnika że bubel. Polska ma i tak jedne z najtrudniejszych egzaminów na PJ a teraz będzie jeszcze trudniej. 

PSL już otwarcie sabotuje Koalicję

https://www.onet.pl/motoryzacja/brd24pl/od-1-lipca-kazde-najechanie-zakonczy-egzamin-na-prawo-jazdy/30r48jg,30bc1058

I dlatego KO na długie lata za 2 lata trafi do śmietnika historii, a na jej zgliszczach wyrośnie jakieś nowe ugrupowanie bliższe obywatelom. 

Szkoda słów po prostu... Ja też uważam, że kierowca po egzaminie powinien być super przygotowany, ale robienie trudności byle ktoś nie zdał, żeby musiał płacić drugi raz to jest chore... 

Dla mnie tzw lobbing powinien być prawnie zakazany bo to zakamuflowana korupcja. Z jednej strony są różne korporacje przekonujące do swoich pomysłów, a z drugiej pazerni politykierzy na dorobku...

Jak już lobbing to powinna być powołana jakaś komisja złożona z LOSOWO wybranych obywateli, rotacyjna co np. pół roku, która by musiała ustosunkować się do postulatów lobbystów.

No, ale oczywiście rządzą nami korporacje i jak pisałem wielokrotnie - już tylko rewolucja to zmieni. 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

I wątpię że to wynika z procedury uzyskania prawa jazdy.

Większość wypadków nie jest wynikiem nieznajomości przepisów czy braku umiejętności a przez celowe łamanie przepisów. Głównie przekroczenie prędkości lub zwykłe chamstwo.

Ja zaś nie wątpię patrząc na kierowców, którzy mają problem ze zrobieniem zakrętu, utrzymywanie rozsądnej odległości to dla nich abstrakcja, itd :) Nie wierzę żeby tacy ludzie przeszli sito polskiego egzaminu. Sam też pamiętam, jak "trudny" miałem egzamin praktyczny (prawko robiłem w UK).

Chamstwo i brawura: ależ oczywiście, chyba zwłaszcza ostatnie lata. Jeżeli komuś by przyszło do głowy, że my, Polacy, jesteśmy tacy wyjątkowo w gorącej wodzie kąpani, więc często "odpalamy" na drogach - to nie, Brytyjczycy (ta popaprana część społeczeństwa) też odpala. Może nawet czasami bardziej egzotycznie, w końcu trochę więcej kasy, mniej konsekwencji, duże przeświadczenie o "entitlemencie" swoje robią...

Podsumowując: osobiście uważam Polaków za lepszych kierowców pod względem techniki jazdy.

Edytowane przez jagular
Opublikowano
29 minut temu, hubio napisał(a):

I dlatego KO na długie lata za 2 lata trafi do śmietnika historii, a na jej zgliszczach wyrośnie jakieś nowe ugrupowanie bliższe obywatelom. 

Szkoda słów po prostu... Ja też uważam, że kierowca po egzaminie powinien być super przygotowany, ale robienie trudności byle ktoś nie zdał, żeby musiał płacić drugi raz to jest chore... 

Dla mnie tzw lobbing powinien być prawnie zakazany bo to zakamuflowana korupcja. Z jednej strony są różne korporacje przekonujące do swoich pomysłów, a z drugiej pazerni politykierzy na dorobku...

Jak już lobbing to powinna być powołana jakaś komisja złożona z LOSOWO wybranych obywateli, rotacyjna co np. pół roku, która by musiała ustosunkować się do postulatów lobbystów.

No, ale oczywiście rządzą nami korporacje i jak pisałem wielokrotnie - już tylko rewolucja to zmieni. 

Chciałbym zrobić inne kategorie bo podobno warto na przyszłość. Na starość mieć bo im później tym ciężej ale widzę że to będzie droga przez mękę masa czasu, nerwów i pieniędzy.
Teraz prawko na B kosztuje 5000 zł ze zdaniem wszystkiego za 1 razem. Jak wszystko podsumujesz. Kurs, lekarz, opłaty.

Sam egzamin praktyczny poprawkowy na B to 225zł.

Opublikowano (edytowane)

Słyszeliście o tych zakłóceniach GPS rozumiem? Wszystko wskazuje na Królewiec i służby jak i rząd o tym  wiedzą i g*wno robią. Ja bym w p*zdu posłał tam jakąś rakietę pieprzonym ruskim.   

Przykre, że u nas takie piczki rządzą. 

Ogólnie jak to jest, że tam jeszcze te ruskie oddychają skoro graniczą też z litwą i łotwą a są szlaki pozamykane? 

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 3
Opublikowano

Po pierwsze - my nic nie możemy poradzić poza notą protestacyjną. Po drugie - rakieta będzie oznaczała odwet rakietowy na polskie miasta. I NATO nam by nie pomogło bo to my zaczęliśmy, a NATO to sojusz obronny. Po trzecie - Królewiec jakoś przędzie bo po pierwsze chyba nie ma embarga na rzeczy typu leki, a po drugie jest stale zaopatrywany drogą morską i powietrzną.

• Upvote 3
Opublikowano
17 godzin temu, Digger napisał(a):

W następnych wyborach na pewno uda się wygrać!

Nie ma już dla nich szans, ja nie idę na następne wybory, i z tego co gadam z ludźmi którzy głosowali na KO też ich już olewają i bardzo dobrze niech giną.  

Opublikowano
3 godziny temu, kalderon napisał(a):

Tylko że wtedy nie dostaniesz pozytywnego wyniku egzaminu bo do tego potrzebne jest wykonanie zadań egzaminacyjnych.

No tu mnie właśnie zastanawia, bo z drugiej strony masz ograniczony czas egzaminu i co wtedy? Masz oblany egzamin, ale nie ze swojej winy? :D No bubel prawny jak nic :P

Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Ja myślę, że po prostu jakiś kretyn nie zwrócił na to uwagi i poszło do korekty jak poszło. Poza tym się zgadzam. 

2 godziny temu, hubio napisał(a):

Lobbing nie zostanie zakazany, bo istnieje lobbing który jest temu przeciwny. Między innymi dlatego mieszkania będą drogie, bo "właściciele mieszkań chcą, aby były drogie". Z tego samego powodu Polska potrafi być w swoich przepisach bardziej papieska niż Unia Europejska. 

Opublikowano
4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Ja myślę, że po prostu jakiś kretyn nie zwrócił na to uwagi i poszło do korekty jak poszło. Poza tym się zgadzam. 

A ja myślę że to nie był żaden kretyn, poprawki zostały napisane przez działający przy ministerstwie zespół składający się z przedstawicieli WORDów, egzaminatorów i szkół jazdy w których interesie jest jak najwięcej powtórek (a więc jak najwięcej kasy) przy jak najmniejszej pracy i odpowiedzialności z ich strony.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jagular napisał(a):

Ja zaś nie wątpię patrząc na kierowców, którzy mają problem ze zrobieniem zakrętu, utrzymywanie rozsądnej odległości to dla nich abstrakcja, itd :) Nie wierzę żeby tacy ludzie przeszli sito polskiego egzaminu. Sam też pamiętam, jak "trudny" miałem egzamin praktyczny (prawko robiłem w UK).

Chamstwo i brawura: ależ oczywiście, chyba zwłaszcza ostatnie lata. Jeżeli komuś by przyszło do głowy, że my, Polacy, jesteśmy tacy wyjątkowo w gorącej wodzie kąpani, więc często "odpalamy" na drogach - to nie, Brytyjczycy (ta popaprana część społeczeństwa) też odpala. Może nawet czasami bardziej egzotycznie, w końcu trochę więcej kasy, mniej konsekwencji, duże przeświadczenie o "entitlemencie" swoje robią...

Podsumowując: osobiście uważam Polaków za lepszych kierowców pod względem techniki jazdy.

Można zastosować rozwiązanie hybrydowe. egzaminy na zasadach jak w UK. Ale te 30ha praktyki niech jednak będzie obowiązkowo do wykupienia.

@kalderon Jeśli tak to wygląda, to faktycznie ktoś zasługuje na karnego kaktusa prosto w anusa. 

36 minut temu, Camis napisał(a):

Nie ma już dla nich szans, ja nie idę na następne wybory, i z tego co gadam z ludźmi którzy głosowali na KO też ich już olewają i bardzo dobrze niech giną.  

Ja myślę, że za 2 lata żegnamy się z demokracją na co najmniej 16 lat. PiS domknie system w taki sposób, że po prostu będą "wygrywać wybory", bo potrafią sprawić, aby wystarczająco dużo obywateli szczerze pokochało wielkiego brata i dało im ta wymaganą większość. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kalderon napisał(a):

Po pierwsze - my nic nie możemy poradzić poza notą protestacyjną. Po drugie - rakieta będzie oznaczała odwet rakietowy na polskie miasta. I NATO nam by nie pomogło bo to my zaczęliśmy, a NATO to sojusz obronny. Po trzecie - Królewiec jakoś przędzie bo po pierwsze chyba nie ma embarga na rzeczy typu leki, a po drugie jest stale zaopatrywany drogą morską i powietrzną.

Tiaa wiadomo ale ja i tak uważam, że jak Ruskie do nas wjadą to NATO gówno zrobi.

NATO to jest fikcja na dokumencie i nic więcej. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
9 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Tiaa wiadomo ale ja i tak uważam, że jak Ruskie do nas wjadą to NATO gówno zrobi.

NATO to jest fikcja na dokumencie i nic więcej. 

NATO to jest taka fikcja że żaden jego członek nie został jeszcze zaatakowany. I właśnie o to chodzi.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, kalderon napisał(a):

NATO to jest taka fikcja że żaden jego członek nie został jeszcze zaatakowany. I właśnie o to chodzi.

No patrz do niedawna Finlandia która nie była  w NATO nie została zaatakowana przez lata....

2 WŚ też mieliśmy niby zapewnione wsparcie i nas wydymali.... 

Jak myślisz dlaczego ruscy ciągle naruszają przestrzeń powietrzną Polski/NATO ? Bo wiedzą, że mogą i nic im nie zrobią.

A wiesz co jest problemem? Że rządy sprawują miękiszony bez jaj. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
30 minut temu, Crew 900 napisał(a):

No patrz do niedawna Finlandia która nie była  w NATO nie została zaatakowana przez lata....

A jednak do NATO wstąpiła...

31 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Jak myślisz dlaczego ruscy ciągle naruszają przestrzeń powietrzną Polski/NATO ? Bo wiedzą, że mogą i nic im nie zrobią.

Ruscy naruszają przestrzeń powietrzną każdego sąsiadującego kraju z którym nie mają sztamy. Każdego. Oni po prostu tacy są.

Opublikowano
Godzinę temu, kalderon napisał(a):

A ja myślę że to nie był żaden kretyn, poprawki zostały napisane przez działający przy ministerstwie zespół składający się z przedstawicieli WORDów, egzaminatorów i szkół jazdy w których interesie jest jak najwięcej powtórek (a więc jak najwięcej kasy) przy jak najmniejszej pracy i odpowiedzialności z ich strony.

No cóż jak to wejdzie to Mentzen już może drukować ulotki na okres za 2 lata z hasłem: prostsze egzaminy na prawo jazdy....

A może by tak zamiast coraz bardziej stawiać poprzeczkę nowym kierowcom zająć się tymi co zdawali prawko: 20 lat temu, 40 lat temu i 60 lat temu i może wprowadzić zasadę egzaminowania co 20 lat. Wtedy

Wordy swoje zarobią, a jednocześnie poprawi się bezpieczeństwo. 

No, ale ile % wyborców to dzieci chcące zrobić prawko, a ile% wyborców to już kierowcy. Komu się lepiej narazić, a przy okazji dostać co się należy do Wordów? 

To tylko przykład, ale całe to państwo to jest obecnie chory twór. Politycy już jedynie co patrzą to jak zarobić i nie wkurzyć większej części społeczeństwa stąd mamy 800+, stąd przedsiębiorcy są dojeżdżani bo etatowców jest 80%, stąd to wszystko, że człowiek idzie do wyborów i ma już tak tego dość, że głosuje na Mentzena... Każdy z innej przyczyny, ale wszystko składa się na coraz większe wkur....nie bo państwo i generalnie państwa są na pasku korporacji. A korporacje tak już się okopały, że nawet taki Zanberg choćby chciał niewiele zrobi. Mamy przykład z 2008 r. kiedy to pazerne banki zarobiły na ludziach, nie odlożyli rezerw, a potem powiedzieli albo nas uratujecie albo nastanie takie tsunami, że zmiecie pół świata... I frajerzy - zwykli ludzie - podatnicy zostali zmuszeni, żeby dotować banki.... :rotfl:

Zandebrg jeszcze tego nie wie, ale szybko się dowie, że metodami prawno-politycznymi to już nic nie da się zrobić.

I skoro politycy ulegają tzn dostają kasę - mówmy wprost - przecież tak słabej korpo jak jakieś środowiska wordów to wyobraźcie sobie co muszą wymuszać giganci typu banki, sieci handlowe, dostawcy usług cyfrowych... :) Państwo które nic nie może, a z wyjątkiem paru ludzi, którym zależy rzeczywiście i mają sami kasę stado głodnych partjniaków ze wszystkich stron idących do władzy wyłącznie po kasę i wpływy... Przypomina się już stary dialog z Alternatyw do ciecia Anioła kto pod kim wisi :) Ja wierzę, ze Tusk a nawet taki Morawiecki mają sami tyle kasy, że nie szli do polityki po kasę, ale ci wszyscy partyjniacy i urzędnicy o których nigdy nawet nie usłyszymy (albo usłyszymy jak media coś znajdą) to idą tylko po kasę... Przykład Kołodziejczyka... Facet miał pełno kredytów, zrobił ruch niezadowolenia. PO go przekupiła. Na stanowisku wiceministra przez 1,5 roku zarobił wystarczająco dużo, a przede wszystkim dostał mnóstwo kontaktów i wpływów i cyk - już jest ustawiony... Z takim CV to za chwilę go zatrudni nie jedna szkoła wyższa, choć sam podobno ma jakieś problemy z Kolegium Humanum :) albo w Polsce lub za granicą ma już takie kontakty i wpływy, że ma resztę życia na plus. To tylko przykład o którym słyszymy, a są tysiące takich Kołodziejczaków po obu stronach....

Kompletnie nie dziwię się, że coraz więcej ludzi albo głosuje na brauna czy Mentzena albo w ogóle nie idzie do wyborów... Kraj dla cwaniaków i ludzi którzy kogoś "znają" a zwykły człowiek jest na dnie... I z przykrością muszę napisać kolejny raz, że jedyna partia, która zadbała o ludzi to PiS z 500+, podwyższaniem minimalnej i innymi sprawami.

Ja wiem, że tu na forum i w tym temacie są ludzie z Warszawy i zagranicy - głównie ludzie z IT, którym się wiedzie i same pracują dla lub w korporacjach, ale was moi kochani jest może z 5% i generalnie ludzi w Polsce zarabiających pow. 10000zł netto to jest może z 5%. Nie chce mi się szukać źródeł, ale można sprawdzić w medianach z GUS. Jakieś 70% Polaków zarabia minimalną lub w jej okolicach za harówkę po biedronkach i zakładach. I tych niezadowolonych będzie przybywać i przybywać.

Opublikowano (edytowane)

Z tym liczeniem głosów to tak tylko w jedną stronę? Rzeczywiście zaczyna to wyglądać coraz poważniej. Robota dla prokuratora. Ale nie warto nawet rozpoczynać, bo pis za 2 lata po umarza.

200 k głosów z tego nie będzie. Nie będzie 100k. Nawrocki jest prezydentem, ale ktoś za fałszerstwa powinien dostać wyrok. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, kalderon napisał(a):

A jednak do NATO wstąpiła...

Ruscy naruszają przestrzeń powietrzną każdego sąsiadującego kraju z którym nie mają sztamy. Każdego. Oni po prostu tacy są.

Tak wstąpili po latach w których nie zostali atakowani.

1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Z tym liczeniem głosów to tak tylko w jedną stronę? Rzeczywiście zaczyna to wyglądać coraz poważniej. Robota dla prokuratora. Ale nie warto nawet rozpoczynać, bo pis za 2 lata po umarza.

A ty co przepowiednie z fusów  :E

Cała ta sytuacja śmierdzi bo gdzie były przypadki to wyniki zostały słaszowane na korzyść alfonsa. 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, hubio napisał(a):

A może by tak zamiast coraz bardziej stawiać poprzeczkę nowym kierowcom zająć się tymi co zdawali prawko: 20 lat temu, 40 lat temu i 60 lat temu i może wprowadzić zasadę egzaminowania co 20 lat. Wtedy

Wordy swoje zarobią, a jednocześnie poprawi się bezpieczeństwo. 

To jest zły pomysł. Z tego co kojarzę nie jesteś kierowcą, więc nawet nie masz szans zrozumieć dlaczego. 

Ale cykliczne szkolenia przypominające z nowości i po prostu odświeżające, czemu nie, jak najbardziej.