Monitory OLED - temat zbiorczy
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez maxmaster027 · Opublikowano
" In anticipation of the exhibition CES 2026, which will take place January 6-9, new details have emerged about RTX 5080 SUPERThe company intends to introduce a model designed to close the performance gap between the base version and the flagship. Graphics card RTX GeForce 5080 SUPER will receive a chip equipped with 10 752 CUDA cores, 24 GB memory standard GDDR7 and increased to 450 W power consumption limit, which puts it on par with RTX 4090 according to the thermal package. The technical configuration of the new product will allow it to close the gap with the former flagship RTX 4090, characteristic of the base RTX 5080 (which in 4K slower than her on 10-15%). Thanks to the increase in TDP, frequencies and memory bandwidth, the version SUPER in native resolution 4K demonstrates parity with the previous-generation flagship. At the same time, architectural improvements in resource-intensive ray tracing tasks Blackwell provide the new product with an advantage in 4-5% over the "old man". Technology support will be the key factor separating generations DLSS-4 with function Multi Frame Generation (MFG). If RTX 4090 limited to generating one intermediate frame (acceleration 2x) then RTX 5080 SUPER capable of creating up to three AI frames per real one (acceleration 4x). This will lead to the fact that in games with support for the new technology, the final frame rate will be RTX 5080 SUPER will be twice as high as on RTX 4090. With the expected price of 1400 dollars The graphics card will be the primary choice for those who want to achieve performance “above flagship” without overpaying for RTX 5090." Nie ma na to szans. Juz pomijając czy to prawda czy nie. Bo jeżeli nie poprawili node, a z tego co wiem nie, to to że bardziej podkręcą karte i dadzą wyższy powerlimit i 2GT/s wiecej, jedyne co zrobi to zmniejszy potenciał karty na OC. I jeżeli ma byc 4-5% szybsza od poprzednika z racji wlasnie wiekszego power limitu i wyzszych zegarów, to oznacza, że ma w sobie mniejszy potenciał po OC. Gdzie 5080 450W OC 3.2Ghz +3k mem(36GT/s) 100%, 5080 500W 3.25Ghz +3k mem (38GT/s) 101% Jedyna istotna zmiana to +8GB vram i cena +400$. za ten to wlasnie dodatkowy vram. Wiec albo info z tyłka, albo przepudrowanie rzeczywistosci. Juz pomijajac że jeżeli jak sami twierdza 5080 jest 10-15% wolniejsze od 4090, to 5080 super bedąc 4-5% szybsza dalej nie bedzie na poziomie Ady, juz pomijajac to że 4090 jest raczej 18-20% szybsze. -
Przez VRman · Opublikowano
A takie wpisy na temat niczego, byle komuś dopierdzielić, to nie jest troling. Oferowałeś mi i DWA razy ci pisałem, dlaczego nie chcę używanego, szczególnie od osoby mi wyraźnie wrogiej. Idź się póknij o ścianę i wytrzeźwiej po sylwestrze, zanim zaczniesz srać żarem bez sensu. Na zarzuty "a czemu jeszcze nie masz Q3" też odpisywałem. Ze trzy razy. Czwarty raz się jeszcze do tego przyczep Dwóch troli się przypierdala bez sensu i jeszcze "że się wam chce z nim dyskutować" jesteście (obaj) żałośni po prostu i pokazujecie dokładnie co znaczy być wrzodem na forumowej dupie, bo przez takich jak wy się forum odechciewa momentami używać. Nie masz nic do powiedzenia na dany temat, a tylko przypierdolkę - wciskaj DEL a nie Enter -
Przez Grolshek · Opublikowano
7800X3D nie trzeba kręcić jak Intele żeby mieć wydajność. Ustawiasz raz i korzystasz. Nie musisz naprawiać tego co zepsuł producent. -
Przez Pentium D · Opublikowano
@Grolshek Jakbyś mógł kręcić tego 7800X3D to też byś grał.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi