Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

bleidd

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle ze samo tankowanie I tak ma maly sens bo kompani maly dmg robia. Wiec tak czy tak poprostu walczysz parujac lub robiac uniki.

Zobacze jak to bedzie dalej bo sama ilosc skilli jest ogromna, i z tego co widzialem majac max lvl odblokujesz tylko 40% wszystkiego. Takze jest masa roznorodnosci w buildzie.

2 godziny temu, JeRRyF3D napisał:

i... pozwoliłbym mu protestować. Niech by tak wisiał/a przyklejone do ściany, czy jezdni tydzień albo dwa - skoro taką decyzję podjął/ą (!). Niech by mdlał pod ciężarem własnego ciała i gnił we własnych odchodach. Szanujmy ich decyzje. Dajmy jej akceptację.
 - postawiłbym tam kamerkę i streamował online 24 "postępy" w demonstracji. Zaprezentowałbym światu, jak po 24h mdleją i płaczą, srają pod siebie (na własne życzenie). Taka Piła 11 - serwowana sobie w akcie masochistycznej decyzji.

Najwyżej posadziłbym na taborecie jednego ochroniarza więcej, żeby szkody nie poczynili obiektowi albo dziełom sztuki. I dałbym wybrzmieć takiemu protestowi. 

Jakiś czas temu dali którymś tak protestować i chyba była kamerka :E 
Ale nie ma co ciągnąć offtopu. Myślę że forumowicze wiedzą o co chodzi. Ludzi bez celu, obowiązków i wartości łatwo nakierować na jakieś duperele, aby było poczucie misji, sygnalizując swoją cnotę - "virtue signaling"..., a już szczególnie młodych nie znających życia.

A żeby zakończyć to również memem... Protesty mają lepszą sesję RPG, niż ten nowy DA :E 

Edytowane przez musichunter1x

Jedno ludziom z Bioware muszę przyznać - z technicznego punktu widzenia, to najlepsza premiera jaką widziałem od lat. Ładnie, płynnie, żadnych przycięć, bugów, glitchy - kurde, tak powinny wyglądać gry na premierę. Jestem święcie przekonany, że gdyby za tym poszła mroczna, dorosła fabuła ala Origins, i wywalili by to całe ugrzecznienie + DEI, to mielibyśmy realnie GOTY. 

image.thumb.png.7b2b0869f8b0da0310a7f0b4e01d6077.png

A zamiast tego widzę, że gra ledwo co dobija do wczorajszego peaku, i raczej spektakularnie go nie przekroczy. 100k dziś będzie sporym sukcesem (który na nic się nie przełoży, te liczby są po prostu za małe).

image.thumb.png.6c07b018301392d17fb20cbf516d2dab.png

Edytowane przez Element Wojny

Dragon Age nigdy nie grzeszyło interaktywnością, ta seria stała fabułą, kompanami i ciekawym systemem walki. Tyle że tutaj właśnie te jej najlepsze elementy bardzo uprościli, żeby wręcz nie powiedzieć - spacyfikowali.

Magiem gra mi się lepiej, ale to naprawdę jest slasher, taktyki czy strategii tu nie ma, a za to lubiłem tą serię. 

Peak 78k w sobotę w prime time. Pany - jak cudu nie będzie i jutro jakiś z czapy wyników nie wykręcą, to się nie zdziwię jak się EA dobierze do dupy bioware. Widzę taką szansę, zwłaszcza jeśli dość dużo wydali na marketing. Liczb nie znamy - budżetu i wydatków. Co prawda transowi Corinne pewnie dobieranie się do pierdziawy spodoba:E, ale już reszcie załogi tęczowych lecących na bruk niekoniecznie:E.

https://steamdb.info/app/1845910/charts/

Ta gra była robiona 10 lat, EA zainwestowała w nią masę pieniędzy; nawet jeśli będą rozliczać ją tylko za ostatnie 4 lata pod obecną ekipą, to i tak tam są mega wysokie wymagania. Andromeda sprzedała się w 5mln egzemplarzy przez pierwsze 3 miesiące i zostało tu uznane za mega porażkę. 

A tutaj według wstępnych obliczeń mówi się o przedziale (na dziś, tylko Steam) o image.png.b44e40d14be3b77ba33eb8534c3ce34f.png

Edytowane przez Element Wojny

Jestem w szoku jak na BSN'ie jadą po tej grze, do tej pory za to szły natychmiastowe bany.

Napierdzielają się z Harding że kobieta po 40-tce zachowuje się jak 12-latka, krytykują brak jakichkolwiek odcieni szarości, jakichkolwiek konfliktów w tle (ludzie vs. elfy, magowie vs templariusze itp.), piszą że brakuje im motywów takich jak sprzedanie duszy dziecka (Connor) za seks z demonem xDxD 

• Like 1
  • Haha 1

Nie jestem ortodoksyjnym fanem RPGów. Za to wywodzę się z czasów, gdy gry RPG potrafiły być... tekstówkami! :). To historią, opowieścią, a z czasem ewolucji i dialogiem, te gry stały. Oprawa i grafika, to był późny dodatek do merytorycznej, baśniowej historii. Grała wyobraźnia stymulowana tekstem, opowieścią.

Dziś proporcje się zaburzyły.
Ładnie, efektownie a płytko i miałko. Niestety.

Odpalcie sobie dobrą grę nawet niekoniecznie RPG. Odpalcie RDR2. Odpalcie RDR1 (!!!). W tych grach dialogów nie chce się przeklikiwać. Ich budowa, składnia... one mają w sobie w coś takiego, jak u Tarantino dialog choćby o Fancie... :).
Tam rozmowa o niczym i tak ma sens. Tego chce się słuchać. To jest mistrzostwo. I są takie gry (jak rdr 1&2, W3, itd., nawet cyber IMO).

A tu... mizeria, średniactwo, mdło i do dupy.
Ale ładnie. I tylko tyle.

• Like 1
  • Upvote 1