Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm...Asus jak zwykle napinka ma ekskluzywne wydania dla zajobów którzy nabierają się na ich "premium" produkty.

Fetysz fetysz.

Mehh...to już było i wraca jak bumerang.

Nuda.

• Upvote 1
Opublikowano

@Elderakurat Asus który jest w domu nie ma tej opcji. Nawet jakby się trafiła słaba sztuka, to w domu 4 kompy am5, zawsze jest gdzie upchnąć. Ogólnie teraz pójdzie rotacja bo na moje mobo 9800x3d, mój 7800x3d w miejsce 7600 na mobo jednego syna, jego CPU w miejsce 8400f u drugiego syna a 8400f pewnie wystawię, może ktoś kupi 😆

Opublikowano

@Krzysiak No jak masz Krzyśków w zapasie i możesz im upgrade fundować jak wpadają Tobie nowe zabawki to spox :)

Mój ancymon to twarda sztuka

ani CLC ani modding recabling design

tylko notoryczne ciapanie w gry

i powiedzenie niedaleko padło jabłko od jabłoni jakoś mi tu nie pasuje :)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

ASRock ma swój system oceny, ale chyba płyta też nie może być z niskiego tieru.

Z tego co na szybko zdążyłem zobaczyć to kupiony 8700F ma SP 105 według asusowej oceny. Czy to dobrze czy źle chgw.

54 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Kupiony 2 miesięczny ale nieużywany od kumpla za 1300 ;)

To nieźle.

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Kupiłem 9800x3d :heu:

:hihot:

Cytat

mamy se podniecić?produkt jet dostepny kilka lat,wiadomo o nim wszystko

co innego jakbyś porobił gry na bartlecie 12 rdzeniowym bez HT

To ma nikt

Opublikowano (edytowane)

@wallecja nie mam zamiaru robić żadnych testów, bo produkt jest dostępny od dawna i wiadomo o nim wszystko :hihot:

Posiadacze amd kupują i grają a nie robią testów CPU na limicie GPU żeby udowodnić że kapeć jakoś daje radę  8:E 

Ot informacyjnie rzuciłem, że jednak się złamałem i między zen4x3d a zen6x3d będzie u mnie zen5x3d :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

@wallecja nie mam zamiaru robić żadnych testów, bo produkt jest dostępny od dawna i wiadomo o nim wszystko :hihot:

Posiadacze amd kupują i grają a nie robią testów CPU na limicie GPU żeby udowodnić że kapeć jakoś daje radę  8:E 

Ot informacyjnie rzuciłem, że jednak się złamałem i między zen4x3d a zen6x3d będzie u mnie zen5x3d :E 

Wiadomka ale to tylko dla kontrastu wrzuciłem że jak napiszesz że kupiłeś intela to ci piszą to co w cytacie jak że kupiłeś tak samo starego AMD to dostaniesz masę plusików od zakręconej czerwonej armii ;)

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Wallec ale teraz jest tylko czerwona armia nie ma niebieskiej armii. Na intelu zostali tylko fanatycy jak za czasów FX'a na AMD gdzie byli fanatycy i ci co na nim siedzieli, bo dobrze śmigał pod systemem i winda na nim nie czkała jak na 4 rdzeniowym intelu. 

Edytowane przez Art385
  • Upvote 1
Opublikowano

Wiadomo i w temacie o AMD możesz napisać że twoja sztuka robi -31 na curvie a nie -29 i łapiesz plusiki od czerwonej armii a jak w intelu napiszesz że twoja sztuka robi 6GHz to ci z czerwonej armii przyjdą i napiszą że i tak jest wolniej niż 9800x3d i że bierze więcej prądu ;)

ot brak klasy i wyprane głowy 

Opublikowano

@wallecjedyną osobą z wypraną głową jesteś sam...no dobra jeszcze by się kilku ananasów znalazło :hihot:

Już nie raz mówiliśmy, że dla nas czerwone czy niebieskie nie ma żadnego znaczenia...byle było szybsze :P Niebieskie będzie szybsze, będziemy niebieską armią :hihot:

My nie jesteśmy wierni jednemu obozowi, zmieniamy je jak nam pasuje  :rotfl2:

• Like 8
Opublikowano
6 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Kupiłem 9800x3d :heu:

:hihot:

Nie będziesz żałował, szczególnie że nie siedzisz na 4k tylko 1440 ultrawide, robiłem ten sam mały przeskok na tej samej rozdziałce i przyrost 0.1% i 1% low fps mocno odczuwalny i przyjemny

5 minut temu, wallec napisał(a):

Sam fakt że pisząc posta używasz słowa „my” świadczy o tym, że coś jest nie tak ;)

Bo dobrze zakłada, że normalny człowiek kupi to co najlepsze w danej cenie i ma w dupie z jakiej to firmy jest (i takich jak on jest nas więcej) a nie będzie się bawił w prymitywny trybalizm, ustawiał loga firmy jako swój avatar i persone i swoją frustrację wylewał na forum :) 

• Upvote 4
Opublikowano
2 godziny temu, wallec napisał(a):

Wiadomo i w temacie o AMD możesz napisać że twoja sztuka robi -31 na curvie a nie -29 i łapiesz plusiki od czerwonej armii a jak w intelu napiszesz że twoja sztuka robi 6GHz to ci z czerwonej armii przyjdą i napiszą że i tak jest wolniej niż 9800x3d i że bierze więcej prądu ;)

ot brak klasy i wyprane głowy 

Moja sztuka robi curve -30 bo więcej nie próbowałem i włączyłem sobie +200 bo mi Forze Horizon 6 stutterowała trochę mi to OC cpu pomogło i myślałem, że to ten słynny AMD DIP ale okazało się że to był znowu Radeon Anti-Lag a ja jak debil kręciłem kartę, cpu, włączałem, wyłączałem HDR, zmieniałem FSR a to znowu była ta k**rwa Radeon Anti-Lag. 
Dajcie plusy za napracowanko.

• Upvote 4
Opublikowano
2 godziny temu, Art385 napisał(a):

Wallec ale teraz jest tylko czerwona armia nie ma niebieskiej armii. Na intelu zostali tylko fanatycy jak za czasów FX'a na AMD gdzie byli fanatycy i ci co na nim siedzieli, bo dobrze śmigał pod systemem i winda na nim nie czkała jak na 4 rdzeniowym intelu. 

To nie to samo bo Intel wtedy dublował FPS fxa

Opublikowano
29 minut temu, Art385 napisał(a):

Dajcie plusy za napracowanko.

Za AMD zawsze :pozdro:

Pozdro dla kumatych :D 

2 minuty temu, janek25 napisał(a):

To nie to samo bo Intel wtedy dublował FPS fxa

Szybsze to szybsze ;) 

ps. 

żeby nie było...wtedy miałem intela ;)