Phoenix. 6 909 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Ale to nadal sprowadza sie do vid i szutki procesora glownie, a nie konkretnej plyty
Grolshek 1 227 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Ale to nadal sprowadza sie do vid i szutki procesora glownie, a nie konkretnej plyty No właśnie jakoś tak MSI na razie walą najniżej bez względu na procek. Ale aż tyle mi AM5 nie przechodzi przez ręce żeby potwierdzić więc spamuję użytkowników ITH... Edytowane 18 Maja przez Grolshek
bourne2008 1 792 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja AMD Chipset Drivers : Package : 8.05.04.516 WHQL [04/05/2026] https://mega.nz/file/4ddlQYbR#nRF6C88c21HfcXOYmyriI4yD8V2y2LgqtNq8aEoIwvU
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 5 godzin temu, lukasso1202 napisał(a): Dzięki wielkie. Zostawić curve negativ na -30 i i próbować z tym co podałeś? Jak chcesz wycisnąć absolutnie wszystko z cepa przy zachowaniu pełnej stabilności to najlepszą metodą jest CO per core + CS pod stabilność. Wymaga to jednak dłuższego testowania. Najlepiej się sprawdza CoreCyckler - 4-5 cykli na rdzeń, OCCT i y-cruncher. 1
Phoenix. 6 909 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) 6 godzin temu, Grolshek napisał(a): Możesz odpalić ten stress test z HWInfo? Ten test ma różne momenty w trakcie testu i w zależności jakie instrukcje leci to takie będzie napięcie, druga sprawa wrzuć napięcie, nie vid. Jak zamontuje i odpalę to pokaże. Dla równego porównania możesz odpalić cb23 na normalnym priorytecie bez grzebania i pokazać napicie podczas testu żeby nie zacinało jak na wyższym priorytecie hwinfo i porównamy bo tam masz stałe obciążenie. I jak robisz test AIDA to wylacz test pamieci, tylko 3 pierwsze zakładki zostawiasz Innaczej nie dociska max cpu. Edytowane 18 Maja przez Phoenix. 1
Phoenix. 6 909 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) Płyta zamontowana, bardzo fajny ten asus, ostatnio mocno się lubuje w tej marce. Tutaj z gorącymi podziękowaniami dla @kaTus za wymianę płyt, ja mu wysłałem swoją Z890 TUF PRO, która w mojej ocenie jest bardziej odpakowaną płytą niż TUF pod AMD i do tego biała ale bez inicjatywy kolegi bujalbym się z tą płytą pewnie 2 lata żeby ją sprzedać bo kto dziś kupuje pod Arrow Lake płyty, a tak ja mu wysłałem płytę pod intela, a kolega mi wysłał nówkę TUF pod AMD prosto z hurtowni. I każdy zadowolony 😀 Zen6 ready! 😎 Edytowane 18 Maja przez Phoenix. 2
Lameismyname 3 943 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): kto dziś kupuje pod Arrow Lake płyty Chyba się pomyliłeś w tym zdaniu. Pozwól, że poprawię 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): kto dziś kupuje Arrow Lake A co do płyty, zacnie wygląda... gratki 1
Phoenix. 6 909 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Tutaj był komp do pracy więc 250k idealnie się nadawał ale no wiemy jak jest i to jest promil sprzedaży tych cpu 😉 Kolega trafił wysokie SP jak ja przy 250kf 😎 6 godzin temu, Grolshek napisał(a): Panie do bani ta Aida.
kaTus 45 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 33 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Tutaj był komp do pracy więc 250k idealnie się nadawał ale no wiemy jak jest i to jest promil sprzedaży tych cpu 😉 Kolega trafił wysokie SP jak ja przy 250kf 😎 SP88, a na mojej 14600K - SP66... komp dla partnerki, a mówią, że kobiety mają ciężej w życiu 1
QuBBa22 9 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 8 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Tutaj był komp do pracy więc 250k idealnie się nadawał ale no wiemy jak jest i to jest promil sprzedaży tych cpu 😉 Kolega trafił wysokie SP jak ja przy 250kf 😎 U mnie tak to wygląda przy -30. VID waha się od około .874 do tych .920 max mniej więcej. Ty mówisz masz ustawione -40 tak?
Phoenix. 6 909 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Tak ale podczas tego testu napiecie pływa więc jest to taka ciekawostka, tak -40. Napięcie zawsze jest wyższe niż Vid. 1
Krzysiak 3 141 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja (edytowane) Swojego wstępnie testuję, curva -30 dla najlepszych rdzeni, -32 dla reszty przechodzi y-crunchera, ciasne memki 6200 przechodzą antę przy ~1.14V na v-soc (tu może jeszcze się da niżej, ale ju mi się nie chce sprawdzać), jeszcze occt z avx2 mu rzuciłem na koniec i chyba zostawiam. Co do boostu dałem mu +175MHz, żeby do równego 5400 w grach wbijał. Jak za 1300 zeta jestem usatysfakcjonowany Edytowane 19 Maja przez Krzysiak 2
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja U mnie co -40 na wszystich rdzeniach, pbo+175mhz: temperatury wysokie, bo cep chłodzony: 1
Krzysiak 3 141 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Godzinkę zrobił bez błędów, także zostawiam jak jest
Art385 490 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): Swojego wstępnie testuję, curva -30 dla najlepszych rdzeni, -32 dla reszty przechodzi y-crunchera, ciasne memki 6200 przechodzą antę przy ~1.14V na v-soc (tu może jeszcze się da niżej, ale ju mi się nie chce sprawdzać), jeszcze occt z avx2 mu rzuciłem na koniec i chyba zostawiam. Co do boostu dałem mu +175MHz, żeby do równego 5400 w grach wbijał. Jak za 1300 zeta jestem usatysfakcjonowany Ja zjechałem na -25MHz aby wbijał 5200 MHz. Pobawiłem się na z wyższymi CO i testy mi przechodzi, grać można i 10h bez lipy ale YouTube i wszystko streamowane będzie czekało Heh no ale na 5200 i co -30 to napięcia sią poniżej 1.1v. Teraz wystarczy poczekać na ZEN6 w komfortowych warunkach.
MarcoSimone 1 313 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 3 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Swojego wstępnie testuję, curva -30 dla najlepszych rdzeni, -32 dla reszty przechodzi y-crunchera, ciasne memki 6200 przechodzą antę przy ~1.14V na v-soc (tu może jeszcze się da niżej, ale ju mi się nie chce sprawdzać), jeszcze occt z avx2 mu rzuciłem na koniec i chyba zostawiam. Co do boostu dałem mu +175MHz, żeby do równego 5400 w grach wbijał. Jak za 1300 zeta jestem usatysfakcjonowany TM5 Anta nędznie testuje kontroler. Jeśli VT3 przechodzi ram i procek to jest git. Wychodzi, ze niezła sztuka. 1
Krzysiak 3 141 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja (edytowane) @MarcoSimone VT3 przechodzi bez problemu Szybki cinebench bez żadnych sztuczek w systemie etc poprawiających wynik. Także koniec szukania pasujących mi nastaw, teraz grać zostało Edytowane 19 Maja przez Krzysiak 1 1
Phoenix. 6 909 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja (edytowane) 33 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): TM5 Anta nędznie testuje kontroler. Bo to nie jest test kontrolera pomimo ze testuje "pamiec" Edytowane 19 Maja przez Phoenix. 2
MarcoSimone 1 313 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 9 minut temu, Krzysiak napisał(a): @MarcoSimone VT3 przechodzi bez problemu Szybki cinebench bez żadnych sztuczek w systemie etc poprawiających wynik. Także koniec szukania pasujących mi nastaw, teraz grać zostało to masz b. dobry procek 1
Krzysiak 3 141 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Teraz, MarcoSimone napisał(a): to masz b. dobry procek
Art385 490 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Shieeet to chyba nie Curve Optimizer tylko YT się dziwnie zachowuje nawet na stock. Oj chyba pierwsze co trzeba zrobić to wrócić się na adrenaline 26.3.1 bo coś mi śmierdzi
Pentium D 1 949 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 1500 złotych za 9950X dobra cena? Ewentualnie 1000 złotych za 9900X.
Krzysiak 3 141 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja @Pentium Dgrasz w cinebencha to bym nawet nie patrzył na 9900X
Krzysiak 3 141 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja @LameismynamePanie za 1300 grzechem było nie brać
Rekomendowane odpowiedzi