Lameismyname 3 943 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja 57 minut temu, ket_rab napisał(a): Slovak 9950x3d2 wykręcił mocno Widać, że posiłkował się ciekłym azbestem, bo by nic z tego nie wyszło.
Doamdor 2 823 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja (edytowane) W dniu 5.05.2026 o 18:44, Kadajo napisał(a): Podkręciłem swojego 9800x3D Mocy nigdy za wiele, a tymczasem karta graficzna. Edytowane 10 Maja przez Doamdor 8
Lameismyname 3 943 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja 3 minuty temu, Zachy napisał(a): No cieklym azbestem byloby trudno chyba
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja @MarcoSimone jasne. BCLK ustawione na 102 Screen z BF6 robiony przy PBO +100. CP +200. 1
Pan Ciastovy 124 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja 7 minut temu, Dresiq napisał(a): Są jakies nowe przecieki na temat 9600x3d ? jeszcze nie, mają dobry uzysk z wafla i raczej nie prędko zobaczymy 9600x3d
Art385 490 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja W dniu 8.05.2026 o 22:52, Krzysiak napisał(a): @Art385niebieskie trolle Ci napiszą że masz problemy o których nie wiesz...tak, ci sami trolle którzy twierdzą że kapcie arrow są szybsze lub nie gorsze niż 9800x3d w grach Po czym chcą wrócić do lga1700 bo zauważyli jakie to gónwo na 1851 wyszło i dali się nabić w butelkę kupując to Gdyby strzałka+ była na podstawkę z którą by nova śmigała, to jak bóg mi świadkiem nie kupiłbym AM5. AM4 to jest fajna platforma dla mojego starego do internetów i drukowania dokumentów z takim 5500GT + B-die sprawdza. Nie mniej ja dalej uważam, że z tą platformą (APU jak Cezanne nie biorą tutaj w ogóle pod uwagę) jest coś nie tak, nie wnikając jakie czynniki się na to składają ale powiem, że od Zena 3 moje doświadczenie z AM4 nie było zbyt cudowne, bo zawsze miało się wrażenie, że jest się na granicy stabilności w szczególnie przy długich uptime'ach. Poszukując tej stabilności miałem kilka kompletów ramu na różnych kościach w tym moduły z profilem dedykowanym dla ryzenów. 4 płyty i nawet dodatkowe 5800x i no cóż powiedzmy, że dopiero pod koniec 2025 wypuścili uefi tak naprawdę używalne z czymś innym niż def ustawienia płyty. Na AM5 cuda na kiju wsadziłem klocki. Po 3 dniach uptime'u miałem flashbacki z Zena 2 i mojego 3800x. Wszystko działa tak samo po 72h jak 1h po włączeniu i to nie zależnie czy czy popykałeś chwilę w jakąś gierkę i sprawdziłeś maila czy wykorzystywałeś w całości dostępna przepustowość platformy. Tak więc tak AM4 ma problemy a korzystanie z tej platformy może być zasadniczo różne w zależności od profilu użytkowania, ilości podłączonych peryferiów, specyfikacji podzespołów a których to działanie może być znacząco różne przy różnych wersjach softu płyty a na to wszystko jest jeszcze polewa z gówna w postaci W11 aby diagnostyka była jeszcze bardziej skomplikowana. Tak, więc ktoś może mieć problemy na AMD o których nie wiem ale z doświadczenia powiem, że AM5 to przy AM4 jest dopracowana platforma i oby nic nie namieszali z Zenem 6
Phoenix. 6 909 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja (edytowane) Ja dzis zlozylem 7800xd plus nowe mobo i tez wszystko na kopa Nie znam latwiejszej platformy w obsludze Edytowane 11 Maja przez Phoenix. 4
AMDK11 101 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Phoenix. Co Cię skłoniło do przesiadki na starszą generację?
Phoenix. 6 909 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja W tym konkretnym przypadku po pozbyciu sie intela to glownie cena jaka za niego dalem czyli 800zl 1
KATOzord 51 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Mam i ja =D Sprzedałem 5800X3D i dołożyłem do tego procesora 100zł. Łącznie po sprzedaniu starych gratów dołożyłem do imprezy 700zł. Koszt śmiesznie niski względem tego jak duży przyrost wydajności dostaję. 5
Phoenix. 6 909 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Kto mial 5800xd mogl zrobisz prawie bezkosztowy upgrade na am5 jak jeszcze ram byl w normalnej cenie No ale DDR4 tez poszly w gore wiec przy odsprzedazy tez mozna wiecej zawolac
Pentium D 1 949 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Zbroję się aby spamować i pisać jakie to AMD jest do dupy.
Krzysiak 3 141 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Tamto wymienią na gwarancji, a tego już się nie odbuduje 1 1
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 55 minut temu, Pentium D napisał(a): Zbroję się aby spamować i pisać jakie to AMD jest do dupy. The Choroszcz team has gained a new member 2 3 2
miro 1 217 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Godzinę temu, Pentium D napisał(a): Zbroję się aby spamować i pisać jakie to AMD jest do dupy. 7
lukasso1202 35 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 23 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Kto mial 5800xd mogl zrobisz prawie bezkosztowy upgrade na am5 jak jeszcze ram byl w normalnej cenie No ale DDR4 tez poszly w gore wiec przy odsprzedazy tez mozna wiecej zawolac Sprzedany 5800X3D, X570 Crosshair VIII Formula i G.Skill 2x16GB 3600MHz CL14 w to miejsce 9800X3D, X870E Aorus Master i 2x16GB Dominator Platinum 6400/CL32 wymiana kosztowała mnie dokładnie 136 PLN Zastanawiałem się trochę czy robić update czy nie ale za taką kasę nowsza platforma to chyba było warto. 4 3
Rekomendowane odpowiedzi