Phoenix. 6 909 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja https://videocardz.com/newz/msi-releases-agesa-1-3-0-1-bios-updates-with-fix-for-older-gpu-compatibility
Pentium D 1 949 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja (edytowane) W dniu 20.05.2026 o 06:01, Pentium D napisał(a): Kupiłem 9950X z Aliexpress za ~1460 zł Anulowałem zakup bo przez ponad 50 godzin żadnego ruchu nie było po opłaceniu zamówienia a ja nie mam zamiaru czekać dwóch tygodni aż mi łaskawie DHL paczkę dostarczy. Za 2 tygodnie to ja mogę nie żyć albo gorzej, mieć biegunkę Wystarczy, że wczoraj zamówiona paczka z allegro nie jest jeszcze włożona do automatu a jest prawie 11. Jebańce. DPD było o 8 rano. Edytowane 22 Maja przez Pentium D
Art385 490 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) Zaczynam bardzo lubić ten procesor. Po dziabnięciu go na 5 GHz z CO w Cb24 wciąga ~92W, test cpu+ram w OCCT ~82W a w gierkach tak będzie ze ~65W. Znalazłem też kolejny bug w biosie MSi co z płytą przyszedł nie działa cięcie poboru prądu ustawione przez nas. Ekstra zestaw na lato 9800X3D w kagańcu i do tego 9070XT z -30% na PL i UV i mamy całkiem mocną maszynkę do grania która wciąga mniej niż karta na standardowym PL Edit: Nie doceniłem ile łoi buda z wentylami i AIO oraz płyta na 870E. Po podpięciu miernika, cała skrzynka ciągnie tyle co karta z maksymalnym PL ~334W Edytowane 26 Maja przez Art385
Krzysiak 3 141 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja @Pitt_34pewnie będzie grał w jakże ekscytującego cinebencha 1
Pentium D 1 949 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 15 minut temu, Pitt_34 napisał(a): @Pentium D a po co Ci to cudo ? Nie wiem. Tanio było jak za ten model to wziąłem. Czy zostanie? Nie wiem. 2 minuty temu, Krzysiak napisał(a): @Pitt_34pewnie będzie grał w jakże ekscytującego cinebencha No raczej.
AMDK11 101 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) Ja tam na R7 9700X przeczekam na Zen6 12 rdzeni na jednym CCD 🙂 Jeszcze nie wiem na 100% czy będzie to wersja X3D. Edytowane 27 Maja przez AMDK11
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 10 godzin temu, Art385 napisał(a): Tylko go w tym cinebenchu nie upal Dziwną rzecz zauważyłem podczas Cinebenchu r23 i tych nowszych testów w CPUz. Jak klikam start w Cinebenchu r23 i scena się ładuje to w słuchawkach słychać szumy, bzyczenie. Jak już lecą kafelki to jest cicho i dopiero jak render się kończy jest jedno bzykniecie i znowu cisza. Jak lecą te nowsze testy z avxami w CPUz na wszystkich watkach to bzyczy i syczy podczas całego testu. Jak mierzy jeden rdzeń to cisza jest. W każdym teście jest trochę inne natężenie tego dźwięku. Myślałem, że może to kwestia napięcia soc, ale dałem z auto=900 mV na 970 mV i nic się nie zmieniło. Wrzuciłem nowy driver audio i od chipsetu. W OCCT zrobiłem każdy test CPU czyli SSE, AVX, AVX2 po minimum 5 minut i AVX512 15 minut i nic nie bzyczy i nie syczy. W Cinebenchu r23 nadal tak samo bzyczy w słuchawkach.
Krzysiak 3 141 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 8 godzin temu, AMDK11 napisał(a): Ja tam na R7 9700X przeczekam na Zen6 12 rdzeni na jednym CCD 🙂 Jeszcze nie wiem na 100% czy będzie to wersja X3D. Też tak pisałem co do 7800x3d 5
bourne2008 1 792 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja (edytowane) 29 minut temu, Pentium D napisał(a): Dziwną rzecz zauważyłem podczas Cinebenchu r23 i tych nowszych testów w CPUz. Jak klikam start w Cinebenchu r23 i scena się ładuje to w słuchawkach słychać szumy, bzyczenie. Jak już lecą kafelki to jest cicho i dopiero jak render się kończy jest jedno bzykniecie i znowu cisza. Jak lecą te nowsze testy z avxami w CPUz na wszystkich watkach to bzyczy i syczy podczas całego testu. Jak mierzy jeden rdzeń to cisza jest. W każdym teście jest trochę inne natężenie tego dźwięku. Myślałem, że może to kwestia napięcia soc, ale dałem z auto=900 mV na 970 mV i nic się nie zmieniło. Wrzuciłem nowy driver audio i od chipsetu. W OCCT zrobiłem każdy test CPU czyli SSE, AVX, AVX2 po minimum 5 minut i AVX512 15 minut i nic nie bzyczy i nie syczy. W Cinebenchu r23 nadal tak samo bzyczy w słuchawkach. Edytowane 28 Maja przez bourne2008
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja (edytowane) Co to ma do bzyczenia/syczenia w słuchawkach i tylko w paru przypadkach? Logiki to nie ma bo i w Cinebenchu i OCCT idzie pod 200W a w OCCT nie ma tych dźwięków. W CPUz słychać to cały czas a w Cinebenchu tylko na początku i pod koniec a w OCCT nic nie słychać. Proca poprawiłem w sockecie i jest jakby lepiej, wyciszyło się o 50%. Dodam tylko, że w sockecie brakuje tylko 4 lub 5 pinów i róg płyty jest lekko nadłamany Wsadziłem 8700F i nie ma takich objawów dźwiękowych. Edytowane 28 Maja przez Pentium D 1
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja (edytowane) @bourne2008 Edytowane 28 Maja przez Pentium D
AMDK11 101 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 2 godziny temu, Pentium D napisał(a): Co to ma do bzyczenia/syczenia w słuchawkach i tylko w paru przypadkach? Logiki to nie ma bo i w Cinebenchu i OCCT idzie pod 200W a w OCCT nie ma tych dźwięków. W CPUz słychać to cały czas a w Cinebenchu tylko na początku i pod koniec a w OCCT nic nie słychać. Proca poprawiłem w sockecie i jest jakby lepiej, wyciszyło się o 50%. Dodam tylko, że w sockecie brakuje tylko 4 lub 5 pinów i róg płyty jest lekko nadłamany Wsadziłem 8700F i nie ma takich objawów dźwiękowych. Biedronka Airlines: Proszę pana, coś się pali! — Spokojnie, palą się tylko dwa kabelki. — Jakie dwa kabelki?! — Nikt nie wie od czego są. — Ale iskrzy! — Tam jest tyle kabli, że dwóch nikt nie zauważy.
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Śmieszki heheszki, ale piorun tak walnął w płytę że na szczęście to tylko piny od vcc i vss, więc da się bez kilku żyć. Procek taki sobie, nie ma efektu wow mimo iż w Cinebenchu 45,5k, ale za 4 stówki ujdzie w tłoku.
Art385 490 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 2 godziny temu, Pentium D napisał(a): Co to ma do bzyczenia/syczenia w słuchawkach i tylko w paru przypadkach? Logiki to nie ma bo i w Cinebenchu i OCCT idzie pod 200W a w OCCT nie ma tych dźwięków. W CPUz słychać to cały czas a w Cinebenchu tylko na początku i pod koniec a w OCCT nic nie słychać. Proca poprawiłem w sockecie i jest jakby lepiej, wyciszyło się o 50%. Dodam tylko, że w sockecie brakuje tylko 4 lub 5 pinów i róg płyty jest lekko nadłamany Wsadziłem 8700F i nie ma takich objawów dźwiękowych. Hmmm syf na wyjściu audio to najczęściej gówno obudowa i gdzieś tam idzie jakieś przebicie. Shiet od lat nie słyszałem na Integrze szumu z kompa ale w sumie od pewnie ponad dekadę nie widziałem gówno kodeka i najgorszy miał tomahawki b550, bo pod haswellem miałem Creativa zintegrowanego.
wamak 363 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 7 minut temu, Pentium D napisał(a): Procek taki sobie, nie ma efektu wow mimo iż w Cinebenchu 45,5k, ale za 4 stówki ujdzie w tłoku. Za 400zł? Dobrze czytam?
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 14 minut temu, Art385 napisał(a): Hmmm syf na wyjściu audio to najczęściej gówno obudowa i gdzieś tam idzie jakieś przebicie. Shiet od lat nie słyszałem na Integrze szumu z kompa ale w sumie od pewnie ponad dekadę nie widziałem gówno kodeka i najgorszy miał tomahawki b550, bo pod haswellem miałem Creativa zintegrowanego. Ja to na pudełku mam obecnie, ale kodek faktycznie bida bo alc 897. 2
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 33 minuty temu, wamak napisał(a): Za 400zł? Dobrze czytam? Różnica w cenie. Zakup obecnego procka minus sprzedaż poprzedniego procka = 400 pln. Tak obstawiam.
Lameismyname 3 943 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Nie lepiej jakiś interface audio na USB szanującej się nie-komputerowej marki specjalizującej się w audio? Coś pokroju Tascam, Steinberg, Focusrite, M-Audio, Mackie Te wszystkie Realteki to przy tym zabawki pierdziawki.
bourne2008 1 792 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja (edytowane) Jak się zakłócenia EMI przenoszą na tor audio to masz goownianą płytę i nie ma się co doktoryzować z teorii obwodów elektrycznych. Ostatni raz coś takiego spotkałem lata temu i też na ALC897. Edytowane 28 Maja przez bourne2008
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Godzinę temu, wamak napisał(a): Za 400zł? Dobrze czytam? 33 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Różnica w cenie. Zakup obecnego procka minus sprzedaż poprzedniego procka = 400 pln. Tak obstawiam. 400 Euro. 1700 zł więc cena jak za nowego 9850/00X3D. Zwykłe 9950X chodzą po 1400 - 1500 zł więc nieduża dopłata za kaszę. Dodatkowo trafiła się wersja z pudełka więc jest jakaś gwarancja. Jakbym miał go zostawić to najpewniej zmiana płyty by się przydała na jakieś b850 z lepszym audio i PCB. 1
Rekomendowane odpowiedzi