DżonyBi 2 225 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 33 minuty temu, Fedaykin napisał(a): Ile taki sprzecik jakby go dzisiaj chcial zlozyc ? To już nie o pieniądze się rozchodzi, tylko o zawzięcie, którego Phenixowi nie brakuje. 2
wallec 1 755 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Offtop: Ciekawe o jakim stuttering'u mowa i czy inne gry też dostaną poprawki?
Art385 490 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Gdy procesor jest tak mocarny, że gry ze strachu zaczynają stutterować. 3
tomcug 3 952 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Nic nie zrozumiałeś Valec z tego artu. Ale nie dziwi mnie to.
wallec 1 755 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Podobno używając x3d gry są masełko to po co rozwiązywać problemy stuteru, którego teoretycznie nie ma
tomcug 3 952 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Masz wyraźnie napisane, że problem nie wynikał z 3D V-Cache, tylko za wysokiego FPS, jaki potrafią generować procesory X3D. Nigdy nie grałeś w jakąś starą grę, która wariuje przy zbyt wysokim FPS?
Phoenix. 6 908 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 33 minuty temu, tomcug napisał(a): Nic nie zrozumiałeś Valec z tego artu. Ale nie dziwi mnie to. Mnie tez to nie dziwi Chyba juz nikoog...
wallec 1 755 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) Oczywiście, że jest tak napisane i wielokrotnie pisałem i nawet wklejałem screeny z gier z recenzji (np. Spiderman), że na tych prockach są przeogromne różnice pomiędzy max avg i min fps co powoduje zacięcia, których nie widać na samych wykresach w recenzjach bo wystarczy poczekać odpowiednio długo aż się „zresetuje zapis” Te procki x3d projektowo są tak samo wolne jak procki bez x3d tylko mają ten „śmieszny” bufor pamięci który raz działa i zwiększa fps w jakichś sieciówkach i 1080p low ale są dipy, o których nie można mówić O już przyszedł wyżej jeden co ma masełko a sam wkleja twity ze jednak to masełko to takie trochę nie 83% Tutaj przykład, wystarczy obejrzeć 5 sekund nagrania a sam film jest przekomiczny ponieważ gość próbuje bronić AMD a daje idealny dowód na AMDip Edytowane 6 Maja przez wallec 1
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) No i znowu się odpalił. Nie wiesz o czym piszesz to idź świrować dalej w temacie o kapciach. Historia się powtarza, były problemy z dosowymi grami na nowszych cpu, potem choć by z gta4 na nowoczesnych cepach, teraz z tytułami na prochach z x3d. Edytowane 6 Maja przez SylwesterI.
Phoenix. 6 908 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Mnie to dziwi ze jeszcze tego idioty nie dales do ignorowanych gdzie juz wiekszosc dala
Kadajo 9 791 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja @wallec ale wiesz że on na tym filmie mówi o GPU, a nie CPU ? 1
Pitt_34 568 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Ja go nie dam, bo mam bekę totalna z jego wpisów 1 1
wallec 1 755 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) 17 minut temu, SylwesterI. napisał(a): No i znowu się odpalił. Nie wiesz o czym piszesz to idź świrować dalej w temacie o kapciach. Historia się powtarza, były problemy z dosowymi grami na nowszych cpu, potem choć by z gta4 na nowoczesnych cepach, teraz z tytułami na prochach z x3d. Czyli jednak procesory x3d są problematyczne i mają stuter który należy poprawić oprogramowaniem? to dotyczy wszystkich gier czy tylko niektórych? 9 minut temu, Kadajo napisał(a): @wallec ale wiesz że on na tym filmie mówi o GPU, a nie CPU ? mówi o gpu ale ma 9800x3d i ma amdip w 5 sekundzie jak wyciąga broń @Phoenix. Edytowane 6 Maja przez wallec
Kadajo 9 791 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 2 minuty temu, wallec napisał(a): mówi o gpu ale ma 9800x3d i ma amdip w 5 sekundzie jak wyciąga broń
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 7 minut temu, Kadajo napisał(a): @wallec ale wiesz że on na tym filmie mówi o GPU, a nie CPU ? Nie ma znaczenia o czym piszą w artykule, czy mówią w materiale z yt. Problem jest w tym że ciocia Gosia w białym kitlu znowu nie przyniosła cukierków w pojemniczku. 4
Kadajo 9 791 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Tak podejrzewałem ze mu będzie chodziło o wykres, ale z tą bronią i tak udało się mnie zaskoczyć
wallec 1 755 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) Takich ścinek nie da się nie zauważyć... niestety nie zanosi się, że zostaną one wyeliminowane a szkoda bo może bym kupił wtedy. Jednak komfort rozgrywki jest najważniejszy a takie przycinanie jak wyjmujesz miecz -> amdip/stuter, rzucasz czar -> amdip/stuter... to nie dla mnie Tyle dobrze, że oficjalne kanały i developerzy gier zaczynają o tym mówić to może chociaż pare rozumnych osób się w pore zorientuje (przed zakupem). Edytowane 6 Maja przez wallec
Grolshek 1 227 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 16 minut temu, Phoenix. napisał(a): Mnie to dziwi ze jeszcze tego idioty nie dales do ignorowanych gdzie juz wiekszosc dala No i co z tego jak nadal go cytują i nadal te debilizmy się wyświetlają. A grzecznie prosiłem.
Phoenix. 6 908 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Malo kto juz cytuje, bo wiekszosc dala do ignora. Ja nie czytam tych postow i w wiekszosci nie widze wiec to zawsze na plus A im wiecej osob go doda do ignora tym mniej bedziesz widzial cytatow. 1
wallec 1 755 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) Nie rozumiem was. Sami napisaliście że w apex legenda są ściny, ja tylko zapytałem czy one naprawdę jednak są a Wy znowu się odpalacie, że jednak ich nie ma a jak są to wina gry i poczuliście że musicie stanąć w obronie braku ścin a sami napisaliście że naprawiają ściny…. o proszę, normalne pytanie Edytowane 6 Maja przez wallec
tomcug 3 952 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 1 godzinę temu, wallec napisał(a): Oczywiście, że jest tak napisane i wielokrotnie pisałem i nawet wklejałem screeny z gier z recenzji (np. Spiderman), że na tych prockach są przeogromne różnice pomiędzy max avg i min fps co powoduje zacięcia, których nie widać na samych wykresach w recenzjach bo wystarczy poczekać odpowiednio długo aż się „zresetuje zapis” Pisałem Ci wallec niedawno, że te Twoje mityczne "DIP-y" zdarzają się na każdym procku. Testując Arrow Refresh miałem ogromne zacięcia właśnie w Spider-Man i mogłem, będąc złośliwym, wstawić takie właśnie wyniki z niskimi minimalnymi wartościami oraz obniżonymi średnimi. Ale po prostu rozwiązałem problem w systemie i "DIP-y" zniknęły. 1 godzinę temu, wallec napisał(a): Te procki x3d projektowo są tak samo wolne jak procki bez x3d tylko mają ten „śmieszny” bufor pamięci który raz działa i zwiększa fps w jakichś sieciówkach i 1080p low ale są dipy, o których nie można mówić Już Ci kiedyś side pisał - to tak nie działa 18 minut temu, wallec napisał(a): Takich ścinek nie da się nie zauważyć... niestety nie zanosi się, że zostaną one wyeliminowane a szkoda bo może bym kupił wtedy. Nie ma żadnych ścinek i "DIP-ów", trochę 9800X3D poużywałem i bym zauważył. Tyle, że ja mam poprawnie skonfigurowany system bez konfliktów i innych problemów 2 2
Krzysiak 3 141 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) 35 minut temu, Pitt_34 napisał(a): Ja go nie dam, bo mam bekę totalna z jego wpisów Nie jesteś sam Edytowane 6 Maja przez Krzysiak 3 1
Rekomendowane odpowiedzi