bourne2008 1 891 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Pewnie masz dobrze ekranowany tor audio i zasilacz nie sieje zakłóceniami. Impedancja słuchawek też ma spore znaczenie. Sporo czynników ma na to wpływ. Edytowane 5 Czerwca przez bourne2008
wallec 1 904 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Ja tu mówię o kolumnach a wy o jakichś pierdziawkach słuchawkach podpiętych pod DAC bo macie alc 897. karta od Asus i jeszcze ta alc 1200 z b860 live mixer asrocka robi taki pogrom jak wypuści się ją do wzmacniacza że na mocy wzmacniacza 9 już jest oddech i przestrzeń i moc i pompuje klatkę piersiową a na alc 897 muszę dać na 14 na wzmacniaczu a i tak jest tylko głośniej bez tej głębi i powera z alc asusa 2
tomcug 4 145 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Tylko, że to nie ma żadnego związku z tym parametrem, który zakreśliłeś w tabeli, Choroszczaku
wallec 1 904 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) @Pentium D Dokładnie, gra identycznie jakbym wsadził płytę CD do odtwarzacza i z bass refleksów płynie powietrze a membrany wibrują 6 minut temu, tomcug napisał(a): Tylko, że to nie ma żadnego związku z tym parametrem, który zakreśliłeś w tabeli, Choroszczaku Możliwe, wkleiłem tylko żeby zobrazować jaka jest przepaść pomiędzy tymi układami w postaci różnicy głośności właściwej a szumów… cała reszta też będzie lepsza. Na 897 czuję się jakbym włączył dźwięk z głośników Bluetooth. nie umiem tego opisać technicznym językiem bo się nie znam ale gra dużo lepiej Asus Edytowane 5 Czerwca przez wallec
bourne2008 1 891 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Wzmacniacz to sobie możesz optykiem podłączyć i masz w doopie jakość kodeka. Chyba, że to jakiś stary vintage. Edytowane 5 Czerwca przez bourne2008
Krzysiak 3 317 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca To na pewno lepiej gra tylko i wyłącznie dlatego, że w sockecie siedzi intel 1 1
wallec 1 904 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 14 minut temu, Krzysiak napisał(a): To na pewno lepiej gra tylko i wyłącznie dlatego, że w sockecie siedzi intel Jeżeli alc 897 gra lepiej na Intelu (skoro tak twierdzisz) to na AMD musi być mega tragedia coś w stylu przejścia z mono do stereo? bo ja to testuję na intelu i na intelu alc897 to kał Edytowane 5 Czerwca przez wallec 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Znając twoje podejście wcale bym się nie zdziwił gdybyś taki wniosek wysnuł...jak z tym mitycznym szybszym działaniem okienek na intelu 2
tomcug 4 145 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 39 minut temu, wallec napisał(a): Jeżeli alc 897 gra lepiej na Intelu (skoro tak twierdzisz) to na AMD musi być mega tragedia coś w stylu przejścia z mono do stereo? bo ja to testuję na intelu i na intelu alc897 to kał Krzysiak Cię pięknie strollował, a Ty podjąłeś temat 5
Grolshek 1 367 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 1 godzinę temu, bourne2008 napisał(a): Wzmacniacz to sobie możesz optykiem podłączyć i masz w doopie jakość kodeka. Chyba, że to jakiś stary vintage. Zaraz zaraz. Czy ty chcesz powiedzieć że jak mam soundbar podłączony optykiem to nieważne jaką mam dźwiękówkę na płycie?
Pentium D 2 045 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Ja się dziwię, że wallec nie słyszy pogorszenia audio po przejściu z 14900 na 13700 1 4 1
Zachy 882 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 15 minut temu, Grolshek napisał(a): Zaraz zaraz. Czy ty chcesz powiedzieć że jak mam soundbar podłączony optykiem to nieważne jaką mam dźwiękówkę na płycie? No pewnie, to Ty o tym nie wiedziales?
Grolshek 1 367 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 2 minuty temu, Zachy napisał(a): No pewnie, to Ty o tym nie wiedziales? Pierwsze słyszę. Bekę sobie ze mnie robicie czy to tak jest naprawdę???
Grolshek 1 367 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, Zachy napisał(a): Serio Dlaczego TERAZ się dowiedziałem? Tyle tanich płyt z kiepską dźwiękówką mnie ominęło... No i brak trzasków na alc 4080 ZOSTAŁ WYJAŚNIONY Edytowane 5 Czerwca przez Grolshek
Zachy 882 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Ano, to nie jest odkrycie tego roku, ze tak to dokladnie wyglada Po co mialbym sobie beke krecic? 1
Grolshek 1 367 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 1 minutę temu, Zachy napisał(a): Ano, to nie jest odkrycie tego roku Dla mnie jest bo jak będę wymieniał kiedyś płytkę to wezmę z najtańszą dźwiękówką. Z tym że te najtańsze zwykle optyka nie mają i koło się zamknie...
Zachy 882 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca No to wezmiesz najtansza z optykiem i po klopocie 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca @Grolshek mają, mój giguś ma optyka przy alc897.
Grolshek 1 367 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 4 minuty temu, Krzysiak napisał(a): @Grolshek mają, mój giguś ma optyka przy alc897. Bardziej mnie ciekawią płyty na których można kręcić 7800X3D. 9800X3D to norma a kręcony 7800X3D to rzadkość.
Kadajo 10 733 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca A wiedziałeś ze mając RTX'a masz kartę dźwiękową? Nie potrzebujesz ani dedykowanej, ani nawet na płycie. No ale Geforce nie ma wyjścia optycznego ani żadnego inne typowo audio 1
sideband 3 386 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Żadna karta tylko przetwornik cyfrowo-cyfrowy.
Lameismyname 4 305 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Ech, ~50 postów offa o kartach dźwiękowych w temacie o Zen 5, którego z resztą sam zacząłem z @Pentium D 2
SylwesterI. 1 448 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 2 godziny temu, tomcug napisał(a): Krzysiak Cię pięknie strollował, a Ty podjąłeś temat Teraz to będzie puszczał z tego swojego wzmaka i kolumn i w całym szpitalu party 4
Rekomendowane odpowiedzi