cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Spl97 napisał(a): Ale to będzie za mocny zawodnik do tego CPU . Panie, a od czego jest framegen x4 1
Tornado3 327 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 41 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Co dalej nie zmienia faktu że jest większy i cięższy. A co za tym idzie pewnie posiada większy radiator. kolego proponuje poczekać na te niby Fakty co jest większe z palety nowych RTxów tymczasem poprzednia gen wygląda następująco (4090) ROG OC - 2776g Aorus Master - 2550g Edytowane 7 Stycznia przez Tornado3
Gret 555 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, RTX5090 napisał(a): Na dużo nie liczę. Raczej tyle co wynika z wewnętrznej budowy. w CP2077 z PT bez magii AI - z tego co można sobie przeliczyć jest około 30 % różnicy ale 27% wiecej papu bierze to po zrównaniu W będzie z 3-5% na plus
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Wiśnia. Looknij. Tu też kawałek ściągi dla 5090. https://futurebeat.pl/newsroom/nvidia-geforce-rtx-5090-takie-modele-znanych-producentow-trafia-d/z22becf 1
RTX4090 358 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Gret napisał(a): to po zrównaniu W będzie z 3-5% na plus Ten sam proces. Poprostu dorzucili więcej SM do 4090 + jakieś tam usprawnienia. Tensory przeszły modernizacje bo obsługują teraz FP4 zamiast FP8 (temu jest taki magiczny duży wzrost AI)
Tornado3 327 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 3 minuty temu, Spl97 napisał(a): Ale to będzie za mocny zawodnik do tego CPU . lepiej będzie to chodziło jak twój Fx z 3070 1
Kadajo 7 410 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Obejrzałem materiał DF i w sumie nieźle to wygląda, artefakty dalej sypie, ale jest ich mniej, i jakoś mniej się w oczy rzucają. Ciekawe czy to kwestia poprawionego FG, czy raczej MFG.
Art385 339 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, cichy45 napisał(a): Panie, a od czego jest framegen x4 ja bym ładował nawet do zwykłego 5800x dał 2160p i fajrant 1
Waynerek 16 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia https://www.youtube.com/watch?v=Far7GJch2KA aż was kukle będą swędziały... z bólu
Art385 339 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Obejrzałem materiał DF i w sumie nieźle to wygląda, artefakty dalej sypie, ale jest ich mniej, i jakoś mniej się w oczy rzucają. Ciekawe czy to kwestia poprawionego FG, czy raczej MFG. Wygląda na to, że MFG i co gorsza te fake klatki coś za dobrze mi wyglądają. Szkoda, że w materiale gada stary shill nvidii a że nienawidzę go jak żyd Jezusa, to nie mogłem zdzierżyć. Mam nadzieje, że pełny materiał do ogarnięcia dadzą temu szwabowi w okularkach od retro albo łysemu pedałkowi oni robią zajebiste materiały. Jakby mi stary shill powiedział, że woda jest mokra, to bym nie uwierzył.
DITMD 787 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ta 5090 równie dobrze mogla wyjść jako 4090Ti. 2
userKAMIL 856 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 14 minut temu, Kadajo napisał(a): Ciekawe czy to kwestia poprawionego FG, czy raczej MFG. O co chodzi z tym MFG? Jaki to skrót?
lukadd 2 912 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Ta MFG, 50 klatków w 4k za free dodaje tylko dla elity posiadającej RTX 50xx. Edytowane 7 Stycznia przez lukadd 1
Brolly 762 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, SebastianFM napisał(a): Multi Frame-Gen. Motha fucka gangster w GPU 4
userKAMIL 856 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, SebastianFM napisał(a): Multi Frame-Gen. To jest coś nowego? Jaka różnica względem FG?
Gret 555 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, lukadd napisał(a): 2 x więcej fps w 4k. 4x
Art385 339 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, userKAMIL napisał(a): To jest coś nowego? Jaka różnica względem FG? Wincyj, lepiej, równiej. Aktualnie ja się jaram tym MFG. Choć FG nie używam nawet na lapku z 4060
userKAMIL 856 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia To będzie teraz do wyboru czy zastąpi to FG?
wamak 332 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, userKAMIL napisał(a): ...Jaka różnica względem FG? W FG masz klatki x2. W MFG x2, x3 lub x4, dlatego multi. Edytowane 7 Stycznia przez wamak 1
DITMD 787 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia MFG z 25 fps robi 250, chusteczka z tym że będziesz grał z ponad 30 ms, ghostingiem i większą ilością artefaktów niż w S.T.A.L.K.E.R.Z.E. 2 1
Brolly 762 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 36 minut temu, cichy45 napisał(a): Ja mam zamiar brać 5090 do 5800X3D i nikt mnie nie odwiedzie od tego pomysłu Edytowane 7 Stycznia przez Brolly 2
lukadd 2 912 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia I kolejny zadowolony klient wyjdzie z wątku z 5090
userKAMIL 856 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, wamak napisał(a): W FG masz klatki x2. W MFG x2, x3 lub x4, dlatego multi. W złą stronę to wszystko idzie…
Rekomendowane odpowiedzi