Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

Tylko ciekawe jakie modele będą w wersji FE, a jakie nie...

To co do tej pory. 5070ti super też będzie miała msrp i będzie podobnie jak teraz. Wychodzi to 5 sztuk na krzyż wyleci a potem gadanie o wysokiej podaży itp :lol2: oj problemy pierwszego świata. 5% z samych powerlimitów będzie? Ile ponad 4xxx serie? Nie ma co przeskakiwać z czegoś nowszego niż ampre.

A ta polewka z łowców 5% jak nie świerszczy pierwsza klasa.

Opublikowano (edytowane)

Końcówka 2026 i będą wyprzedaże po 20-30% przed nową serią. Kiedy nie kupisz jak nie jest to premiera za msrp to masz po pupie. Jak nie końcówka 2026 to lato 2027 ;)

Kiedy nie kupisz i tak swoje stracisz.

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano
Godzinę temu, areczek1987 napisał(a):

To co do tej pory. 5070ti super też będzie miała msrp i będzie podobnie jak teraz. Wychodzi to 5 sztuk na krzyż wyleci a potem gadanie o wysokiej podaży itp :lol2: oj problemy pierwszego świata. 5% z samych powerlimitów będzie? Ile ponad 4xxx serie? Nie ma co przeskakiwać z czegoś nowszego niż ampre.

A ta polewka z łowców 5% jak nie świerszczy pierwsza klasa.

Ile by nie było to pobudzi sprzedaż. Sprytnie to sobie nvidia wykombinowała z superkami.

Godzinę temu, areczek1987 napisał(a):

Końcówka 2026 i będą wyprzedaże po 20-30% przed nową serią. Kiedy nie kupisz jak nie jest to premiera za msrp to masz po pupie. Jak nie końcówka 2026 to lato 2027 ;)

Kiedy nie kupisz i tak swoje stracisz.

Na premierę blackwell'i był dobry czas na upgrade w średnim segmencie- można było bezkosztowo praktycznie przeskoczyć na nowszą generację. Ludzie m.in. naczytali się na forum jakie te nowe karty złe (głównie problemy ze sterownikami) i stara generacja w absurdalnych cenach się sprzedawała. Jedni narzekali a drudzy korzystali%-)

Opublikowano

Panowie RTX 5080 czy 5090?  Zacząłem się zastanawiać nad sensem kupna 5090, gram w 3440x1440p i w jednym PC mam tego 5090 a w drugim PC taty 5080 i dziś przełożyłem sobie 5080 i daje radę w tej rozdziale nawet a parę koła jednak zostaje w portfelu ;>

Opublikowano
3 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

Szczerze to sterowniki zawsze mozna polepszyc

Jak mnie to niejednokrotnie bawi gdy widzę takie zdania... podświadomie myślę "znowu ktoś się czepia AMD", chwila namysłu "A no tak... przecież". Dożyliśmy czasów gdzie Nvidia, AMD i Intel mają skopane stery ;D Równowaga musi być hehe

Opublikowano
Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a):

Oj tam oj tam, demka, pamiętam jak mi kopara opadła jak pierwszy raz zagrałem w Colina McRae rally 2.0, ale teksty leciały "co za grafika, jaki realizm" :hihot:

W Pandemonium 2, to była grafika.

Opublikowano
3 godziny temu, belegirmo napisał(a):

Progres graficzny swoją drogą ale AI świata w grach i fizyka otoczenia to w dalszym ciągu czasy początku wieku.

Nawet gorzej. Pewnie filmik już wrzucany na tym forum w jakimś temacie:

• Sad 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Pokazałeś piękny przejaw totalnej ignorancji... Z matematyką może Tobie by pomógł chat gpt, skoro obliczenia które pokazałem są za trudne i dalej twierdzisz, że rachunek wzrośnie o 50%, a zwykłe przeliczenia to dla Ciebie polityczna propaganda.    @Badalamann Też mieszkam w bloku, w ciągu ostatnich 5 lat podwyżki ogrzewania były regularnie i w zasadzie zdrożało o prawie 300% względem taryfy z 2020 roku. 
    • Powinna. Ale powinna też być możliwość nie bycia inwigilowanym i kontrolowanym na każdym kroku.    Potrzeba wolności > potrzeba kilku osób. Trzeba rozważyć skalę i wagę wad i zalet obu rozwiązań.   Jakby to była bajka to by dałoby się to pogodzić. Ale w tym świecie się zwyczajnie nie da. Do tego błąd może okazać się nieodwracalny. Nie bez powodu w Korei Płn, Chinach i Rosji tak kochają wszelką inwigilację i kontrolę.    To jest jak wpuszczanie tabunu nachodźców bo pod płotem było przemarźnięte dziecko. No jasne, że powinno się takiemu dziecku pomóc, ale każda decyzja pociąga za sobą konsekwencje. Moim zdaniem większość społeczeństwa nie zdaje sobie sprawy z tego jakie, powtarzając kretyńskie "ja nie mam nic do ukrycia, więc nie mam nic przeciwko temu".
    • jest po prostu modne,   Europa zostawila ukraine i chce zeby wykrwawiala rosje wiec na co mozna narzekac? wina Trumpa    to mnie jeszcze rozwalilo: dadza rade wyslac wojska ale dopiero jak bedzie pokoj XD no i nie blisko frontu, maja byc schowane w miastach i tylko do szkolenia XD   innymi slowy, jak dojdzie do dogrywki to beda pilnowac schronow w Kijowie a w najgorszym razie ewakuowac instruktorow XDDDDDDDDDDDDDD   dla mnie to jasne - wina Trumpa
    • Żeby już nie zakładać dodatkowego tematu - na różnego rodzaju promocjach udało się wypatrzeć w miarę rozsądnych(?) pieniądzach:   CPU - AMD Ryzen 7 9800X3D GPU (kupione wcześniej) - PowerColor Hellhound Radeon RX 9070 XT RAM - CORSAIR VENGEANCE RGB DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 M2 - Samsung 990 Pro 2TB (+ mam jeszcze łącznie 3 dyski M2 w obecnej konfiguracji + 1 SATA + 1 HDD)   Czym to najlepiej wykończyć (płyta główna / zasilacz / chłodzenie / obudowa / dodatkowe wentylatory)? Obudowa raczej w stylu Fractala, którego mam teraz (raczej z panelem bocznym z metalu niż szkła) + bez RGB - PC i tak raczej stoi na podłodze. Z zachcianek, to żeby jak najmniej kurzu zbierała, ew. jak największą ilość filtrów tak żeby środek nie nadawał się do czyszczenia co tydzień.   USB-C + WiFi obowiązkowe
    • Nie do końca się zgodzę. Żyjemy w czasach gdzie to niekoniecznie może być jedynie obrazą, a może być pomówieniem z którego zostanie ukształtowana opinia na czyjś temat. Jak dodasz miejsce w którym zostanie to zrobione, to może to wywołać efekt w dość dużej grupie osób. Dlatego jeżeli dane działanie czy poprzez określanie kogoś jakimiś niepochlebnymi przymiotnikami, czy próba działania w celu dyskredytacji w jakiejś grupie społecznej jest celowe, to jak najbardziej powinna być możliwość interwencji prawnej.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...