Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Dobra kolejny temat

Coś jest nie tak w ustawieniach/sterownikach bo na szybko chciałem sprawdzić w msi afterburnerze jakieś OC i nawet bo daniu suwaków na wysokie wartości nie dzieje się kompletnie nic nawet 1 fps. (Daje zapisz/apply :E

hmm ciekawe czy to nie apka od nV, raczej powinno byc widac roznice jezeli dajesz apply. 

Na szybko sprawdzic OC...dobre sobie to jednak trwa troche dłuzej, ale od tak te 200mhz i 2000mhz na pamieciach mozna smialo dac bez sprawdzania, bo na pewno bedzie stabilnie działać

7 minut temu, tomcug napisał(a):

Różnica absolutnie nie do zauważenia i nie ma co robić prania mózgów, że jest inaczej. Co oczywiście nie zmienia faktu, że stery słabe, skoro FPS spadł :P

Tak, potem nastepne stery wyjda znowu 2fps, wiec roznica niby malo istotne ale jednak

Opublikowano
47 minut temu, tomcug napisał(a):

Różnica absolutnie nie do zauważenia i nie ma co robić prania mózgów, że jest inaczej. Co oczywiście nie zmienia faktu, że stery słabe, skoro FPS spadł :P

Rzeczywisty gameplay strata 1.2% i odpowiednio 1% i 0.7% dla FG 2x i 3x względem 581.67 ;)

Opublikowano
Teraz, RTX4090 napisał(a):

Kiedyś było prosto 

WŁ/Wył 

Teraz nie wiadomo co ustawić najlepiej ..... 

Teraz (bo już nie kumam) mam nowe biblioteki DLSS, dam DLAA/Q i wleci profil K - to używam 4.0 czy 4.5 ? 

jak nie kumasz to najlepiej nic nie zmieniaj

Opublikowano
1 minutę temu, RTX4090 napisał(a):

tylko wymuszenie W CP2077 modelu M (NV inspektor) nie przynosi żadnego efektu (może wymagana aktualizacja softu)

Bo w cyberku nie da sie zmieniac presetu jesli jest natywna implementacja ;) Jednym slowem w tej grze sie nie grzebie poza apka nvidia. 

Jak zmienilem keidys recznie pliki i wymusilem preset to wbijalo presety calkiem z tylka a nie to co sie chcialo.

Opublikowano

Moim zdaniem ostrość obrazu na nowym DLSS 4.5 jest zbyt duża. Taki Wiedźmin 3 nawet z wyłączonym wyostrzeniem obrazu ma przeostrzony obraz na krawędziach i źle to wygląda...

To samo zauważyłem w CP2077 jak wyłączymy path tracing który mocno zmiękcza obraz (tutaj akurat to wyostrzenie z PT działa na plus).

Opublikowano
13 minut temu, tomcug napisał(a):

Czyli będzie żył ten pacjent, chyba że dla kogoś nawet 1% to tragedia %-)

Niekoniecznie niektórzy palą kable w instalacjach dla kilku procent :hihot:

2 minuty temu, RTX4090 napisał(a):

tylko wymuszenie W CP2077 modelu M (NV inspektor) nie przynosi żadnego efektu (może wymagana aktualizacja softu)

Już jest nowy inspector ;)

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

No ale jak to działa, a jak zmienię w czasie gry ustawienie DLSS jak wcześniej wymusiłem najnowszy preset ?

Wbijasz preset L/M i zapominasz o wszystkim. Nic sie nie zmienilo, a to ze L jest pod ultra performacne to masz korzysci z tego na kazdym ustawiniu DLSS, na to nie patrz. Bo M preset tez jest pod performance z nazwy jak to sobie nvidia nazwala ;) 

To jest to samo co bylo z J/K ;) Wbijasz K i zapominasz. Reszta sobie glowy nie zawracaj. 

3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

@KadajoTu pisze o przeostrzeniu ;) 

6 minut temu, Kadajo napisał(a):

To samo zauważyłem w CP2077

Ja odpalilem stary god of war i jestem zachwycony jakoscia :D  Pozniej sprawdze tlou.

Ale w gow wyostrzanie na 0 ustawione.  Wiec pewnie bedzie wiele zalezne od gry.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano

Dobra mam to: 

1. Mam wrzucone DLL nowe do gry + wymuszony M z NVinspektro ---> nie działa zostają ustawienia automatyczne 
2. w NVinspektor wymuszone nadpisanie + wymuszony M ----> działa 

DLL brałem z techpowerup