Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Pentium D napisał(a):

Chwilę mnie nie było a tu wydarzyła się jakaś tragedia :o

Posty zniknęły, więc nie mam jak nadrobić najnowszej afery, ale może ktoś pokrótce tu podsumuje o co poszło i od czego się zaczęło :glodny: Skoro skończyło się wyjazdem w góry to musiało być ostro. 

Opublikowano
5 minut temu, Doamdor napisał(a):

Ale szczęściarze, mogliby u nas zrobić taką loterię. ;D

U nas nie musieliby robić loterii, tylko dać cenę $10.090.99 i by zeszło na pniu w 1 dzień, bo Polak wszystko kupi w każdej cenie. ;)

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Pentium D napisał(a):

No na pewno 800 czy 1000W po jednym kablu który lubi się wywalić na mordę przy 600W to dobry pomysł :lol2: 

Skoro tak twierdzisz :hihot: 

Masz chłopie problem z myśleniem krótko okresowe 1000W nie robi wrażenia na 12VHPWR.

Opublikowano (edytowane)

Moje UV dla 5080 GB Gaming OC to zegar rdzenia na 3000, napięcie 0,925 i memki +1000. W steel nomad bez rewelacji - ok 90kl. Po samym OC miałem ok 94, ale teraz jest chłodniej.

Edytowane przez j4z
Opublikowano
15 godzin temu, Send1N napisał(a):

Tylko że jak odpalił najpierw firestrike testowo to ta 5090'tka przy zaledwie 280-300w miała już 57c więc stawiam że jednak coś z montażem poszło nie tak za pierwszym razem albo specjalnie chciał postawić metal w jak najlepszym świetle xD:E oczywiście większość tego filmu pewnie nie oglądała tylko naspamowała o krzywej mordzie z miniaturki :hihot: 

Swoją drogą to czemu soft nie pokazuje wyższego poboru po wlutowaniu drugiego gniazda i trzeba posiłkować się watomierzem? 

To było z shunt modem

Godzinę temu, j4z napisał(a):

Moje UV dla 5080 GB Gaming OC to zegar rdzenia na 3000, napięcie 0,925 i memki +1000. W steel nomad bez rewelacji - ok 90kl. Po samym OC miałem ok 94, ale teraz jest chłodniej.

Najnowsze sterowniki wypluwaja 100-140pkt mniej w steelnomad. Jak chcesz sprawdzic wydajnosc zainstaluj 591.44. Z tymi najnowszymi cos nie teges

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Ten chłop to przede wszystkim gracz i on na tej karcie będzie grał. Wiedziałbyś to jakbyś obejrzał któryś jego film.

Gra dwie-trzy gry na krzyż tylko multika gdzie 5090 z 700W jest zbędne, ale ty jesteś naiwny.

Opublikowano (edytowane)

Sądząc tylko po miniaturkach, możnaby pomyśleć że premierę dzisiaj miały jakieś wyrafinowane, kilowatowe grzejniki, a nie karty graficzne.

Już nie epatuje się na pierwszym miejscu fps'ami, tylko ile watów zżera GPU.

W dziwną stronę poszedł marketing. %-)

Edytowane przez Paw79
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, sideband napisał(a):

A co miało być? 

Fizyki nie oszukasz :hihot:

Chodziło mi głównie o tempy bo sama wydajność była do łatwa do odgadniecia. Zresztą juz od jakiegoś czasu mamy custom'owe biosy gdzie widać jak słabo skaluje się z wydajnością dokładanie watów. 

Edit: kurde w Polsce już jest 😱

https://www.x-kom.pl/p/1485233-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-5090-lightning-z-32gb-gddr7-dlss4.html

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano

Nie ma żadnego porównania z astralem LC. Natomiast jest z Suprim'em Liquid w którym wypada w zasadzie bardzo podobnie przy stock tdp.

Materialy od Hardware Unboxed traktuje tak trochę humorystycznie, z przymrużeniem oka także czekam na więcej materiałów. Z matrixem też brak zestawienia no ale dzisiaj pewnie nda zeszło.