Lameismyname 2 968 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Ok, PNIak przyszedł. Nówka sztuka - plomby, folie itd. wszystko się zgadza. Wygląda tak (zdarłem folie bo nienawidzę :P): Na szybko. 1. Kawał karty 2. Ciche wentylatory, nie trafił się żaden terkotający z fabryki. Na plus bazowe RPM wentylatorów niskie bo startuje z pułapu 700 RPM. 3. Cewki niestety gorsze od Inno3d, minimalnie coś tam słychać jak się ucho wysili ale ogólnie spoko. W dniu 22.02.2026 o 13:56, Tornado3 napisał(a): daj znać czy karta przyjmuje podniesiony PL Tak, karta przyjmuje podniesiony PL. Z tego co widzę w MSI Afterburner, to suwak max 110% No nic. Pobawię się i coś więcej napiszę. A na marginesie odpisali mi z PNY z Francji odnośnie kodu na residenta. Prosili podać kraj z jakiego jestem. Trochę późno im odpisałem więc pewnie jutro dopiero dalej coś odpiszą. Edytowane 3 godziny temu przez Lameismyname 1 1
Tornado3 389 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 8 minut temu, Lameismyname napisał(a): Z tego co widzę w MSI Afterburner, to suwak max 110% zobacz w realu jaki pobór po podniesieniu PL 1
lukadd 3 374 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 10 minut temu, Lameismyname napisał(a): Na plus bazowe RPM wentylatorów niskie bo startuje z pułapu 700 RPM. No to się ceni jak karciocha jest w stanie startować z niskich rpmów. Po kij ma to kręcić 1000+ czy o zgrozo 1400rpm jak sobie pykasz w jakiegoś indora co bierze 50 czy 100W z GPU Przy 700-800rpm dalej gpu będzie chłodne i cisza prawie, że totalna z kompa. Edytowane 3 godziny temu przez lukadd 1
Lameismyname 2 968 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 13 minut temu, Tornado3 napisał(a): zobacz w realu jaki pobór po podniesieniu PL Sprawdzę ale później bo dzisiaj trochę mam gonitwę. 12 minut temu, lukadd napisał(a): No to się ceni jak karciocha jest w stanie startować z niskich rpmów. Po kij ma to kręcić 1000+ czy o zgrozo 1400rpm jak sobie pykasz w jakiegoś indora co bierze 50 czy 100W z GPU Przy 700-800rpm dalej gpu będzie chłodne i cisza prawie, że totalna z kompa. Co racja to racja. Chłodzenie to kawał kloca. A teraz co ciekawe - chłodzenie wygląda dokładnie tak: To jest dokładnie to samo co u mnie czyli wersja OC ale non-PLUS. Po czym poznać? Logo PNY nie jest w białej otoczce jak w PLUS, shroud nie ma nad logiem PNY takiego podłużnego wcięcia na wylot, napis obok loga to "Geforce RTX" (w wersjach PLUS to "Geforce RTX 5070ti"). Dla przypomnienia: Rzut od góry modelu "PLUS OC" Rzut "non-PLUS OC" (takiego jak ja mam) Teraz zdjęcie autorskie które wyciąłem ze swojego filmiku "unboxingowego" No nie wiem, może myślenie życzeniowe ale wygląda mi to na KOMORĘ PAROWĄ Czyli wychodziłoby, że na amazonie się nie pomylili i ta karta ma komorę 1
Pentium D 1 598 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Fajna karta od MSI. Zgapili i nawet poprawili to co zrobił Sapphire w 9070 XT. https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5070-ti-ventus-3x-pz/
Lameismyname 2 968 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 14 minut temu, Pentium D napisał(a): Fajna karta od MSI. Zgapili i nawet poprawili to co zrobił Sapphire w 9070 XT. https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5070-ti-ventus-3x-pz/ MSI RTX 5070 Ti Ventus OC45°C Fan Stop 68°C 70°C 40.9 dBA 2430 RPM MSI RTX 5070 Ti Ventus PZ 42°C Fan Stop 67°C 70°C 33.4 dBA 1967 RPM Nie powiedziałbym, że jakoś różowo wygląda. Bez UV nie podchodź.
Radio Tirana 1 257 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Zjazd z 2500 na 2000 RPM to kolosalna różnica. Taką kartę da się używać nawet bez UV, o ile komputer nie stoi jakoś bardzo blisko użytkownika. 1 godzinę temu, Lameismyname napisał(a): Kawał karty A teraz zobacz sobie, jak ten PNY bez plusa wygląda na tle modelu z Plusem
Lameismyname 2 968 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Radio Tirana napisał(a): Zjazd z 2500 na 2000 RPM to kolosalna różnica. Taką kartę da się używać nawet bez UV, o ile komputer nie stoi jakoś bardzo blisko użytkownika. Jeden powie tak, drugi nie. Jak wrzucałem zrzut GPU-Z z Inno3d po UV po godzinie Quake 2 RTX gdzie doszło do 1750RPM to niektórzy pisali, że głośny helikopter, a tak naprawdę to demko Quake bym postawił po sąsiedzku obok furmarka, bo jest parę na krzyż tytułów co mogą wypałować tak GPU. 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): A teraz zobacz sobie, jak ten PNY bez plusa wygląda na tle modelu z Plusem Niezły dzik ten z plusem Co nie zmienia faktu, że obaliłem mit krążący w internetach jakoby non-PLUS nie miał komory parowej (pewnie ludzie sugerują się ubogim renderem). No i patrząc na gabaryt non-PLUS to wydaje się, że PNY daje "najwięcej" chłodzenia patrząc na różne podstawowe modele.
Johny72 18 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu moja PNY RTX 5070 Ti wersja podstawowa bez OC
Lameismyname 2 968 Opublikowano 29 minut temu Opublikowano 29 minut temu 26 minut temu, Johny72 napisał(a): moja PNY RTX 5070 Ti wersja podstawowa bez OC Czyli komora parowa jest. Dla mnie pozytywne zaskoczenie, bo nie spodziewałem się.
Rekomendowane odpowiedzi