Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten TUF 4090 którego teraz mam piszczy trochę chociaż w niektórych scenariuszach jest okej. 3080 Strix bardziej mi grało. Zupełnie za to nie było słychać cewek na Strix 3080Ti LC z Aio. Dlatego karty z AiO będą priorytetem. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Elder napisał(a):

Jeszcze pytanie czy 5090 Strix/TUF dostaną w gratisie jak to u Asusa stado cykad zaimplementowane do cewek.

Dwa Stixy i jeden Tuf 4090 i to samo...won,wymiana na INNO3D 4090 z standardowym PL w którym cykad nie dodali więc został w PC.

Każda obarczona czymś. Albo kozak wydajność, ale piska, albo tempy super, ale suszara, itd.
Ja miałem TUF 3080 i to była sztos konstrukcja (choć mi trafiła się przekoszona wizualnie! - ale działała ok).
4090 to Inno3D iCHILL i jest dosyć kulturalna, ale też nie grzeszy chłodem bez UV.

15 minut temu, Spychcio napisał(a):

Serio tak źle ze strixem i tufem? Bo sam o nich myślałem:E

8 minut temu, Spychcio napisał(a):

Uuu...:E no to czas się wczytać w recenzje i zobaczyć, które wersje mają najmniejsze problemy.

Nie wolno iść "za przyzwyczajeniami", bo wiele konstrukcji rewelacyjnych w wersja 30xx, wypadło słabo w 40xx i odwrotnie.
Wychodzi karta, testy, recenzje i dopiero ocena, bo poleganie na "rympał", bo robią dobre karty / słabe karty nie sprawdza się od dwóch edycji IMO.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano

TUF 4090 w oversized CLC gdzie komp jest bardzo cichy na low rpm fans nawet zamknięty w dwustronnym bloku wodnym EKWB

ćwiekał tak że go w drugim pomieszczeniu słyszałem...nie wiem,mam pecha do Asusa produktów czy jak

bo nawet Asus 1080Ti mi się tak zachowywał (ale zdechł po dwu tygodniach i po sprawie,odesłali drugą nową sztukę to won na sell bez rozpakowania)

20230709-191222.thumb.jpg.0e88246ba5f3a1b40a921c41bf5fdfb3.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Spychcio napisał(a):

Uuu...:E no to czas się wczytać w recenzje i zobaczyć, które wersje mają najmniejsze problemy.

Cewki oprócz strixa to jest loteria bo w strixie masz pewność że będzie cykanie :E 

Opublikowano

Jak będą testy większej ilości GPU (a to na pewno nie zaraz po premierze) to będzie obraz sytuacji

i wybór wersji która jest dopracowana...to wszystko wymaga czasu.

Chcesz mieć szybko bez analizy rynku to jaka jest szansa że trafisz dobrze?

Opublikowano (edytowane)

Ja wiem jedno od pewnego czasu. Nie celuję konkretną markę, a konkretny model, a i to z pewną dozą niedowierzania / ryzyka (zawsze rolę może odegrać egzemplarz).
W kilku już przypadkach mocarze zaczęli dziadować (ASUS), a przeciętniaki i słabeusze robili całkiem spoko konstrukcje (Inno3D, Palit).

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Elder napisał(a):

Jeszcze pytanie czy 5090 Strix/TUF dostaną w gratisie jak to u Asusa stado cykad zaimplementowane do cewek.

Jak karta od Asusa (w szczególności Strix) siedzi cicho to możesz zacząć się zastanawiać, czy przypadkiem nie dostałeś podróbki 😁

Opublikowano
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Asusy wiodą prym. Syf straszny w serii 40x0.

Jak pytałem kilka stron wcześniej o najbardziej udane modele na przestrzeni trzech ostatnich generacji kart NV to Tuf był wychwalany.
To jak to jest?

Opublikowano
Godzinę temu, Elder napisał(a):

Dwa Stixy i jeden Tuf 4090 i to samo...won,wymiana na INNO3D 4090 z standardowym PL w którym cykad nie dodali więc został w PC.

Nie za dużo tych gratisow. Ja np kupujac referenta od nVidii 5090 chciałbym w gratisie taka sama kurtke jak ma Jensen (tego samego producenta) :) w koncu tyle siana za karte kurtke mógłby dorzucić.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Umpero napisał(a):

Jak pytałem kilka stron wcześniej o najbardziej udane modele na przestrzeni trzech ostatnich generacji kart NV to Tuf był wychwalany.
To jak to jest?

W kontekscie cewek to syf, ale pomijajac ten fakt, to TUF nie wyróznia sie jakos pod wzgledem kultury pracy i temperatur. Czesto w tych kartach wystepuje wysoka delta. Bylem sam napalony na ktoregos Asusa, skonczylem finalnie na MSI Liquid X.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano

Z tego wszystkiego wynika to, że trzeba czekać z budową PC bo z zasilaczami jest cyrk a wersje nowych GPU to totalna niewiadoma.

W dodatku nawet nie pewnych info, że w lutym będzie 5070Ti... i może go nie być:E

Opublikowano
11 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

5070 Ti będzie tylko w przypadku, gdy uda nam się zmusić NVIDIĘ do wycofania się z RTX 5080 16 GB. Inaczej nie ma widzę realnych szans na szybkie wydanie dopakowanych wersji. 

Bez kitu, ten 5080 16GB to właśnie 5070Ti tylko znów w przebraniu...masakra. I tym razem to przejdzie bo Nvidia wyda tylko jedną wersję 5080... tyle, że właśnie tą która powinna być 5070Ti.

Opublikowano
2 godziny temu, Elder napisał(a):

Każda jedna karta gra cewkami, a im mocniejsza sekcja i więcej prądu idzie tym gorzej. Kwestia tego jak dobrze te cewki są odizolowane, bo czasem termopady, czy samo chłodzenie potrafi być dodatkową barierą dla dźwięku i jest lepiej.

Przykładowo przy PNY 4090 jak jest duże obciążenie karty, to jakby szerszeń po pokoju popierdalał.

PNY 4070 Ti też z tym samym chłodzeniem jest ciszej, ale słabsza sekcja i dużo mniej W ciągnie.

Opublikowano

Każda gra, ale trafiają się takie sztuki, że musisz ucho przyłożyć na 30cm i mieć dobry słuch, a trafiają się takie co faktycznie z 10m będzie słychać w całym pokoju gdzie GPU w zamkniętej budzie :E

• Upvote 1