Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Absolutnie się nie zgodzę. 

Pozwolę się nie zgodzić z tą opinią.

Temat cewek przerabiałem od każdej strony (Elder myślę powierdzi :E ) i większość zapomina o jednak bardzo istotnej rzeczy... Każdy ma inny słuch i różną wrażliwość na dane częstotliwości. Tak samo dużo zależy od tego jakie mamy tło, bo jeśli mieszkamy na uboczu gdzie jest totalna cisza i słuch się "wyciszy", to zaczynamy słyszeć pewne dźwięki, których byśmy nie słyszeli lub nie zwracali uwagi, bo tło by je w dużej mierze zagłuszało.

Opublikowano
11 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Absolutnie się nie zgodzę. 

Może nie każda, ale większość już tak. Ofc różny stopień tego grania, czasem to współgra z konkretnym zasilaczem itd. 

39 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

5070 Ti będzie tylko w przypadku, gdy uda nam się zmusić NVIDIĘ do wycofania się z RTX 5080 16 GB. Inaczej nie ma widzę realnych szans na szybkie wydanie dopakowanych wersji. 

Sam nie wiem. Im bliżej premiery, tym gorsze przeczucia. Jeżeli to się potwierdzi z tak marną 5080, to pozamiatane niżej też będzie. Ewentualnie 60 jakaś może wyjść jakaś nieco lepsza, bo z plotek troszkę więcej papu zassie, ale mało kogo xx60 na labie obchodzi :hihot:,

Opublikowano

Mój zasilacz przykładowo nie ma natywnej wtyczki pcie gen 5 po stronie PSU, tylko kabel z wtyczką pcie gen 5 który do zasilacza łączy się na 2x 8 pin. Więc mogę sobie podłączyć 1, 2, 3 albo i 4 kable jak mam taką ochotę. W sumie spoko, bo te 8 pin siedzą w zasilaczu pewnie i nie muszę się martwić że się poluzują.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Nie sledze teraz rynku PSU. Sa juz takie z dwoma wtyczkami 12VHPWR?

Już w tamtym roku pojawiły się BQ z dwoma wtykami, w maju bodajże. 

Ja u siebię w RMx Shift 1200 też mam jak koledzy wyżej, ale ciekaw jestem czy w 2025 Corsair wypuści poprawione wersje z natywnym wtykiem tak jak to zrobił w 2024 r. ze zwykłym RMx.

Edytowane przez Godlike
Opublikowano
5 godzin temu, Kelam napisał(a):

Sam nie wiem. Im bliżej premiery, tym gorsze przeczucia.

joker-jokermovie.gif

Jest tak jak piszesz - jeżeli z RTX 5080 wyjdzie kompletny kapiszon, to nie ma co się nastawiać na killerów w niższych segmentach. 

Przyjmując dane z Techpowerup, to 4070 jest lepsza od 3070 o 22%. 

Jak dołożymy te 25% wydajności do 4070 to jaka karta nam wyjdzie? 4070 Ti (non-Super)

Opublikowano (edytowane)

Nvidiowe trolle latają od kilku miesięcy przepychająć cenę na poziomie 2k$ więc zakładam, że to nie straszenie a prawda. Oczywiście nie muszą być to opłacone trole kartelu nvidia ale jeśli nie są to by znaczyło, że w psychiatrykach w usa jest dostęp do netu po proszkach :E

Edytowane przez Art385
Powieliło mi posta
Opublikowano

Ja przewiduje 1999$ za 5090. Wszystko drożeje więc cudem byłoby gdyby mniej zawołali za zdecydowanie najwydajniejsza kartę na rynku z 32gb vramu na szynie 512bit. Entuzjaści i półprofesjonaliści bez problemu wykupią w tej cenie, zejdzie równie szybko jak 9800x3d.

Opublikowano (edytowane)

@razeks Elektronika nie drożeje, ba, potaniała nawet (ostatnie premiery Apple i innych graczy na rynku). 1900$ to i tak mniej niż spekulowane tutaj przez niektórych 2500. 1900$ również dałoby cenę podobną do 4090 bądź niższą z premiery. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, TheMr. napisał(a):

@razeks Elektronika nie drożeje, ba, potaniała nawet (ostatnie premiery Apple i innych graczy na rynku). 

Tylko jakoś płyty główne czy porządne procesory w stylu 7800x3d czy 9800x3d nie tanieją i tanieć nie będą... 

https://www.phonearena.com/news/tsmc-tests-2nm-production-while-hiking-wafer-price-to-30k_id163442

Wcale się nie zdziwię jak taki 6090 w 2/3 nm będzie kosztował z 20-25 tys.

Edytowane przez razeks