Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nawet stare gry potrafią wykorzystać 8GB Vram przy 3060ti 8GB Vram.

Skoro można popykać w 4k w Borderlandsa 3  z 3060ti przy 75% "FSR" to 5060 ti musi mieć co najmniej 12 BG Vram, jeżeli wyjdzie.

Stary Borderlands 3 w 4k zajmuje ponad 8 G Vram: https://ibb.co/jyCBj2P

Są momenty, gdy gra przycina i wtedy Vram leci do maxa.

Edytowane przez leven
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.11.2024 o 17:52, lukadd napisał(a):

Mój ~12 letni Chieftec nitro 750W ciągnął jeszcze na początku 4090 i dawał radę :E

Ciągną też 3080 i wszystkie poprzednie GPU. :E

Nic złego w tym nie widzę wiek zasilacza i jego wymiana gdy jest sprawny bo ma tam ileś lat to jest jeden z większych zabobonów w świecie komputerów ;) nawet gdyby coś się miało stać to człowiek ma gwarę a nikt na serwisie nie udowodni ci że karta uszkodziła się przez twój zasilacz (nie mówię tutaj o stopionych 12vhpwr przez niedopięcie wtyczki :E)

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

:D Już niebawem wyjdą nowe rtxy 

a dokładniej seria 5000 i się właśnie zastanawiam nad ich wydajnością w 4K 

chciałbym żeby RTX 5080 miał wydajność taką aby dało się grać w 120 fpsach w gry w rozdzielczości 4K jeżeli nie będzie się dało tak grać w czystej reseteryzacji to zakupie raczej rtxa 5070 mam nadzieję, że będzie miał więcej niż 16 GB vramu. Co sądzicie o tym jaką może mieć wydajność RTX 5080 i ogólnie czy seria 5000 będzie jakimś postępem względem serii 4000 

Opublikowano

Ja myślę że możesz mieć już teraz "5080 w domu" kupując 4090 :E 5080 raczej szalenie szybsza nie będzie jeśli specyfikacja z plotek się potwierdzi. A 4K 120 Hz da radę na 4090 osiągnąć, choć wiadomo nie w każdej grze.

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Tolfu napisał(a):

chciałbym żeby RTX 5080 miał wydajność taką aby dało się grać w 120 fpsach w gry w rozdzielczości 4K jeżeli nie będzie się dało tak grać w czystej reseteryzacji to zakupie raczej rtxa 5070 mam nadzieję, że będzie miał więcej niż 16 GB vramu.

I po co to trolowanie ??

3 minuty temu, Send1N napisał(a):

Dzięki że się tym z nami podzieliłeś :E 

Post typu: Jesli Ferrari nowe bedzie kosztowac 50k to kupie, a jak nie to wezme uzywanego poloneza :lol2: 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Wracam po latach do Polski, w ktorym sklepie teraz najwieksza szansa na kupienie 5090 na premiere? Jak bylo przy 4090? Bo przy 3090 to wiadomo ze byla masakra wszedzie :D

Edytowane przez srekal34
Opublikowano

W X-kom było sporo, wystarczyło na kilka minut ;)

Trzeba też mieć na uwadze, że różne modele mają różną dostępność. Poprzednio było mało kart MSI, z Asusami też słabo, ale więcej Gigabyte, Palit, Zotac i innych. 

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, srekal34 napisał(a):

Wracam po latach do Polski, w ktorym sklepie teraz najwieksza szansa na kupienie 5090 na premiere? Jak bylo przy 4090? Bo przy 3090 to wiadomo ze byla masakra wszedzie :D

W grudniu, jak był już szał kryptowalutowy, to 3070 udało mi się kupić w KRSystem jeszcze w normalnej cenie. Jednak na 3090 nie było z początku tak dużego popytu, jak na 3070 i 3080. Stosunkowo droga była.

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, cichy45 napisał(a):

Ja myślę że możesz mieć już teraz "5080 w domu" kupując 4090 :E 5080 raczej szalenie szybsza nie będzie jeśli specyfikacja z plotek się potwierdzi. A 4K 120 Hz da radę na 4090 osiągnąć, choć wiadomo nie w każdej grze.

Słyszałem plotki na mieście, że w rasterze to 5080 może być nawet delikatnie słabsza niż 4090 :lol2:

• Sad 1
Opublikowano
21 minut temu, srekal34 napisał(a):

Wracam po latach do Polski, w ktorym sklepie teraz najwieksza szansa na kupienie 5090 na premiere?

Zostan tam gdzie jestes, kup i dopiero wracaj. W polskim januszexlandzie i dolinie mareczków ciezko bedzie o narmalny zakup.

Opublikowano
16 minut temu, srekal34 napisał(a):

Dzieki chlopaki, faktycznie przejde sie do Krsystem bo sa 3 minuty na piechote, moze mi cos zostawia spod lady ;)

Bede polowal na Zotaca, bo chyba jedyny bez plomb na chlodzeniu sie ostal.

Tylko duże sieci głównie dostają karty na premierę. Mają priorytet na hurtowniach.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Zostan tam gdzie jestes, kup i dopiero wracaj. W polskim januszexlandzie i dolinie mareczków ciezko bedzie o narmalny zakup.

Wróć dopiero po premierze. Tu już kolejka chętnych się dawno ustawiła :hihot:

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Tolfu napisał(a):

Już niebawem wyjdą nowe rtxy 

a dokładniej seria 5000 i się właśnie zastanawiam nad ich wydajnością w 4K 

chciałbym żeby RTX 5080 miał wydajność taką aby dało się grać w 120 fpsach w gry w rozdzielczości 4K jeżeli nie będzie się dało tak grać w czystej reseteryzacji to zakupie raczej rtxa 5070 mam nadzieję, że będzie miał więcej niż 16 GB vramu. Co sądzicie o tym jaką może mieć wydajność RTX 5080 i ogólnie czy seria 5000 będzie jakimś postępem względem serii 4000

TAK!

Edytowane przez Smalec
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, srekal34 napisał(a):

Bede polowal na Zotaca, bo chyba jedyny bez plomb na chlodzeniu sie ostal.

Mało masz plomb w sieci aby w razie W nakleić za grosze? ;) tylko omijaj inno bo tam dają nietypową :E 

Edytowane przez Send1N