Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Przecież i tak byś nie kupił, bo gry są gówniane :)

Większość gier jest kałecznikiem teraz. Mało jest fajnych tytułów. No chyba że jedyną rozrywką poza pracą jest nie wychodzenie z domu i ogranie 51 tytułów %-)

Ja to czekam na ceny 5060. Do StarCrafta 1 , q3 i ut nie potrzebuje 5080 %-) 

Czy to będzie droższe czy tańsze średnio mnie interesuje. Ważne żeby było lepsze w jakimś stopniu 

Edytowane przez PepePanDziobak
  • Haha 1
Opublikowano

Plus jeszcze januszowy "podatek od nowości" i zobaczymy 8k jak świnia niebo. A za dokokszone strixy, suprimy albo nawet tufy to będzie grubo powyżej 12k. 

Mnie najbardziej ciekawy, czy faktycznie odchudzą chłodzenia, tym bardziej na takim 5090. Jeśli tak, to ja blackwella odpuszczam, bo będzie głośno i gorąco, co jest faktem patrząc na ilośc CUDA itp i ten sam proces technologiczny.

Opublikowano
49 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Zajebista zmiana narracji. Groziło 15k, więc 10k już jest tanie :D

To się nazywa marketing i gotowanie żaby.

Jakbyś dał 10k to by ludzie narzekali, a tak to puszczasz przecieki, że będzie 15k, to ludzie narzekają. Jak nagle się okaże, że 10k na premierę, to nagle będą mówić jaka ta nvidia jest dobra.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, DyndaS napisał(a):

To się nazywa marketing i gotowanie żaby.

Jakbyś dał 10k to by ludzie narzekali, a tak to puszczasz przecieki, że będzie 15k, to ludzie narzekają. Jak nagle się okaże, że 10k na premierę, to nagle będą mówić jaka ta nvidia jest dobra.

Jensen: 15 koła i super duper uber RTX jest twój

Ja: Ło panie spierdalaj pan z tą kurtką na jakiś bazar

Jensen: No dobra niech będzie 10k

Ja: Ło panie. Ucałowanie rączek. Bierz kurtak hajs i idź mi robić kolejne śmixy rtxy

• Haha 3
Opublikowano
9 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Czyli co, będzie tak jak przed premierą RTX 4090? Trzeba teraz sprzedać używaną żeby wziąć za nią jeszcze godziwe pieniądze? 😥😀 Pamiętam wysyp 3090 za 3-3,5k na olxach 😀

Przy Ampere robotę zrobił wysyp kart od górników ;)

Opublikowano
37 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Czyli co, będzie tak jak przed premierą RTX 4090? Trzeba teraz sprzedać używaną żeby wziąć za nią jeszcze godziwe pieniądze? 😥😀 Pamiętam wysyp 3090 za 3-3,5k na olxach 😀

Lepiej sprzedać jak już się kupi nową. Nigdy nic nie wiadomo jak będzie z dostępnością.

• Upvote 2