Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

Chyba na pepperze był tekst typu "W DE mają taniej bo lepiej zarabiają" lub coś w ten deseń.

Aktualnie są promocje na PKP IC.

Przejazd do Berlina i z powrotem do Warszawy to kwota 160zł.

Także można się zastanowić xD

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Maxforces napisał(a):

Jeżeli ma tą samą gwarancję a cena znacznie mniejsza to po co omijać chyba że zależy ci na ładnym opakowaniu i paru dodatkach zbędnych 

Jemu zalezy by miec racje, a nie na karcie, ktorej by i tak nie kupil.

Opublikowano
3 minuty temu, Maxforces napisał(a):

Jeżeli ma tą samą gwarancję a cena znacznie mniejsza to po co omijać chyba że zależy ci na ładnym opakowaniu i paru dodatkach zbędnych 

Wszystkie zbędne dodatki tj. adapter 12VHPWR i metalowa podpórka były przez Sferis dodane. Jedyna różnica to brak kartonu od Zotaka. 

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

A ja dałem 2800zł za 4070 w dniu premiery i też byłem zadowolony.

To jakiś konkurs kto zapłacił mniej?

No i spoko. Ja tylko podważam sens kupowania 4070ti w zawyżonej cenie leżaka magazynowego kiedy za niewiele więcej jest 4070tis obecnie.

Opublikowano (edytowane)

Moja stara gtx 1660ti msi gaming x, niestety nie ma pudełka, MSI odesłało mi ją w swoim innym pudełko z logiem MSI, w jakimś zastępczym, takie czerwone, nie oddali mi karty w oryginalnym pudle. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Teraz, Reddzik napisał(a):

Moja stara gtx 1660ti msi gaming x, niestety nie ma pudełka, MSI odesłało mi ją w swoim innym pudełko, w jakimś zastępczym, takie czerwone, nie oddali mi karty w oryginalnym pudle. 

Heh, w UK za taki numer to miałbyś prawo żądać zwrotu kasy za kartę :) 

Opublikowano
2 minuty temu, Tornado3 napisał(a):

szybciej sprzedam z pudełkiem niż bez

Bredzisz jak potluczony, kupujac karte tej klasy za 2400 to pudelko nie ma zadnego znaczenia bo odsprzedajac ta karte pozniej po minimalnie nizszej cenie to kazy sie rzuci jak reksio na szynke bo gdzie dostanie w okolicach 2k 4070ti ?? Nigdzie. Pudelko jest warte tysiaka?? Nie bardzo.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Chyba na pepperze był tekst typu "W DE mają taniej bo lepiej zarabiają" lub coś w ten deseń.

No i trochę tak to działa :E Większy rynek większe zamówienia i sprzedaż, większa konkurencja wśród sklepów.

Do tego niższy VAT.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Jemu zalezy by miec racje, a nie na karcie, ktorej by i tak nie kupil.

no jasne przecież żeby mieć racje albo się udzielać w tym temacie trzeba kupować karty :boink:

a te bez pudełka pewnie wieszasz później na choince bo masz tyle hajsu, że nie sprzedajesz

Opublikowano
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ja zawsze trzymam pudełka do GPU, bez nich karty sprzedają się gorzej. 

Pudełko? Ja zwykle przy otwieraniu robię foto WSZYSTKIEGO (aby nie uciekło ze łba, co było w pudle).
Naklejek, woreczków, drucików, książeczek i wszystkich innych pierdół czasami wręcz dokładanych do pudła = WSZYSTKIEGO!
I taki zestaw 100% oddaję kolejnemu właścicielowi.
Absolutne 100% fabrycznego zestawu. 

Opublikowano

@Reddzik Stara szkoła jest taka, aby GPU kupić w wersji BOX z całym szpejem bo łatwiej sprzedać na rynku wtórnym w przypadku upgrade ALE jak wysyłamy na gwarancję/rękojmię to chociaż byśmy posiadali cały komplet najlepiej wysłać samą kartę w pudełku zastępczym.
Wiele producentów nawet o tym pisze aby wysłać im samą kartę bo szpej może do nas nie wrócić itd.

A co do okazji BULK itd. warto rozważyć indywidualnie. Jak coś da się kupić sporo taniej, nowe, też na pełnej gwarancji - ma to sens.

Nie zapominajmy o tym, że w pudełku z kartą najważniejszym elementem jest karta i to o kartę nam chodzi ;)

Np. jeżeli chodzi o procki zawsze udaje mi się taniej kupić BULK/OEM od BOXa i nie mam z tym problemu.