Radio Tirana 1 052 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 19 minut temu, cichy45 napisał(a): Patrząc po zegarach bazowych Blackwella to te OC 3.3 GHz to pobożne życzenia To jest swoją drogą ciekawe, że Ada wykręca lepsze zegary od teoretycznie ulepszonego Blackwella. Na co poszło zwiększone TDP?
Reddzik 2 777 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): Na co poszło zwiększone TDP? Fejkowe klatki!
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): Na co poszło zwiększone TDP? Ejaj bo na pewno nie raster czy rt performes
Gret 558 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Reddzik napisał(a): Fejkowe klatki! To jak nie będziemy tego włączać to TDP spadnie o połowę? 2
TheMr. 2 606 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): To jest swoją drogą ciekawe, że Ada wykręca lepsze zegary od teoretycznie ulepszonego Blackwella. Na co poszło zwiększone TDP? Większa ilość wszystkich “cores”. Większa ilość tranzystorów. I to nie jest tak że Blackwell to przejście na nowy proces, to dalej ten sam ulepszony 5nm. Boję się plotek 2nm od Samsunga w 6xxx.
X360 84 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 31 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Ależ oczywiście! Ukryj zawartość To balon oddaję tobie,a lafiryndę biorę 1
areczek1987 911 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia No już tylko chyba inno3d może zaskoczyć z aio 280/240... https://en.colorful.cn/en/home/product?mid=102&id=4d731c5d-db5c-40b4-b34e-9dd03aed8768
samsung70 210 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): A ludzie maja coraz mniej pieniedzy, gospodarka w UK kuleje, a tyle osob ktore stracily prace w zeszlym roku juz dawno nie bylo. Ludzie oszczedzaja, to widac. no nie wiem, jak ktos gra w gry na PC to musi sie liczyc z takimi wydatkami, a jak widac po tym forum kazdy jest gotow wydac 5000PLN na karte wiec mysle ze w UK bedzie podobnie, obawiam sie tylko ze problemem, moze byc sztuczne ograniczanie liczby kart,
Devils1100 29 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Witam Na pewno zastanowię się w niedalekiej przyszłosci nad 5070, ti raczej odpada ze względu na cene;/ co zwróciło moją uwagę – niższe zużycie VRAM-u z FrameGenem. Może się okaże, że te 12 GB będzie OK i nie zapcha sie tak🤨🤔 Zobaczymy 🙂 Edytowane 7 Stycznia przez Devils1100 1
Gret 558 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Jakoś specjalnie nie urosły te chłodzenia w porównaniu do 4090. Oj będzie głośno i ciepło.
King Arthas 97 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, ODIN85 napisał(a): Nie da się tego słuchać.
maxmaster027 892 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 6 minut temu, cichy45 napisał(a): Ejaj bo na pewno nie raster czy rt performes Napewno warto kupic wersje z zwiekszonym limitem TDP i dobrym chlodzeniem. OC moze byc naprawde niezle o ile nie jest zablokowane do 1V, ale jezli nv zostawila mozliwosc 1.1V to moze ładnie poszybowac w gore. Niemniej jednak oficjalnie seria 4000 to leci 2620, a w grach boostuje 2860~. Wiec tutaj ten boost moze byc jeszcze wiekszy
Reddzik 2 777 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Devils1100 napisał(a): Na pewno zastanowię się później nad 5070 To co idziesz w 5070? Tylko, że nie wiadomo co będzie z ta ilością vram, na jak długo to starczy, pewnie maks 2 lata i kolejne 3tyś w plecy.
ODIN85 3 503 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Kurde, ładny ten Asus Astral 5090. Ale pewnie cena 14k jak nic No fajny ale mam obawy co do cewek
Radio Tirana 1 052 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Warto teraz przypomnieć jakie ceny prognozował mitoman z YouTube czyli Moore’s Law Is Dead
samsung70 210 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): Warto teraz przypomnieć jakie ceny prognozował mitoman z YouTube czyli Moore’s Law Is Dead przeciez takie beda ceny wszystkich innych poza FE...
vache 0 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Jak bedzie 11k za jakiegos Gigusa, to 5090 jest git. Jestem mega ciekaw tych temp...
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Ja bym się decydował na coś innego niż FE (bo najtańsza i pewnie będzie dobra) tylko pod warunkiem że będą AIB z 2x wtyczkami i jakimś limitem typu 800 watów. Oczywiście w sytuacji jak testy 21 stycznia pokażą że 5090 FE wali w power limit i ma ograniczenia wydajności z tego powodu. Od czasów RTX 2000 to FE bardzo mi się podobają i niewiele jest kart które mogą z nim u mnie konkurować. Jedynie to klocki pokroju ROG czy Matrix (ale matrix to będzie kosmos cenowy więc nawet nie ma co mówić). Edytowane 7 Stycznia przez cichy45 1
maras2574 891 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Kurde, ładny ten Asus Astral 5090. Ale pewnie cena 14k jak nic I jest pad zamiast pasty
tgolik 548 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ciągle nie ma przecieków z nielegalnych testów nowych kart?
dawidoxx 976 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ładny ten Asus i w końcu zamiast pasty dają tpada, ale cena to pewnie będzie lekko 13-15k 😁 32 minuty temu, Umpero napisał(a): A jak MSI ma się z cewkami w serii 4x00? Loteria jak prawie wszędzie choć u mnie najwięcej problemow z cewkami to miały asusy 1
ronaldo864 122 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia More fake frames , more AI, more marketing BS . Szkoda, że na rynku Gpu jest taki monopol i Nvidia rozdaje karty. Amd całkowicie olało Hi-end . Jedyny pozytyw to ceny zbliżone do seri RTX 40 .
Rekomendowane odpowiedzi