Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Czyli jak dojdzie mi karta, ale stwierdzę, że jest za głośno albo coś i wystawie za 22k to będę skalperem? 

Na pewno nie biznesmenem, ale za to nie frajerem co dopłacił 100% do 30% wydajności, więc nawet na plus 

Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

A to nie problem, bo dają 3 lata gwarancji na wypalenia OLEDA. 

Warranty included: 3-Year Warranty (Including coverage for OLED burn-in) 

LG na swoje pierwsze OLEDy też miał gwarę na wypalenia, wiem jak to działało i co się działo z tymi TV na magazynach :E Podziękuję za gwarancję producenta który znajdzie byle co żeby jej się wyrzec. Jeszcze napiszę że nie używałem przez 3 dni przez 3 lata funkcji anty-wypalania, albo grałem po 20h dziennie i OLED nie został przystosowany do takiego użytkowania i w ogóle nie przeczytałem warunków gwarancji/umowy. Czekam nadal na MiniLEDy albo inną technologię. A tak to, wystarczy mi FastIPS.

Opublikowano
9 minut temu, JDM napisał(a):

Jeśli się załapię - sprzedawałem stare, zalegające graty, a to ma być bat m.in. na skalperów, co sprzedają towar nowy, nie starszy niż 6 miesięcy.

Aaa skoro przechodzone fanty to bez lipy. Myślałem, że 5090 miałeś na upłynnienie :E

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

LG na swoje pierwsze OLEDy też miał gwarę na wypalenia, wiem jak to działało i co się działo z tymi TV na magazynach :E Podziękuję za gwarancję producenta który znajdzie byle co żeby jej się wyrzec. Jeszcze napiszę że nie używałem przez 3 dni przez 3 lata funkcji anty-wypalania, albo grałem po 20h dziennie i OLED nie został przystosowany do takiego użytkowania i w ogóle nie przeczytałem warunków gwarancji/umowy. Czekam nadal na MiniLEDy albo inną technologię. A tak to, wystarczy mi FastIPS.

Dlatego kupiłem na Amazonie, bo z gwarancjami producentów różnie bywa. U nich zwroty robię średnio 2 razy na miesiąc. 

1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@Element Wojny już kupiony?

Tak, dostawa w środę. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano

Sracie tutaj żarem, że skalperzy, że boty, że 15 zakładek. Ale z Japonii i loterii się śmialiście. A to było zajebiście cywilizowane i doskonałe rozwiązanie. Sklep x mając y sztuk za jakieś grosze zorganizował loterię i wykluczył problem ruchu na stronie, boty a skalperom dał takie same szanse jak każdemu innemu kupującemu. 

• Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Powiedz mi, jakim cudem kupiłem 9800X3D i 5090 w dniu premiery? Nie użyłem bota, nie mam znajomości.

Kupić preordera :E każdy może 5090. Tu chodzi o dostanie go w łapy, fizyczne posiadanie. 

Z 9800X3d był luzik premierowo w zasadzie w porównaniu do 5090 :E, spokojnie każdy kto chciał premierowo mógł kupić i faktycznie dostać na drugi dzień proca w łapy.

• Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, Necronom napisał(a):

Wysyłają to czasami przez pomyłkę. Sam miałem taki sam przypadek. Sprawdź czy nie przekroczyłeś któregoś z limitów. Jeżeli jesteś pewny, że nie to wyślij maila do nich z wyszczególnieniem transakcji. Mnie przeprosili za nieporozumienie i sprawa zamknięta.

To nie jest wysyłane przez pomyłkę.
Platformy raportują każdego kto sprzedał więcej niż wspomniane kwoty.

Opublikowano

Ale serio nie ma co płakać tym co się nie udało.

Gdyby premiera był na jesień jak zawsze to wtedy tak bo jest masa nowości do ogrania.

A tak macie masę czasu do września bo nic wymagającego nie wyjdzie w tym półroczu.

W wakacje będzie do wyboru do koloru kart w dużo niższych cenach.

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

O, czyli Ci co kupili 5090 to już nie dzbany tylko frajerzy. Okej. 

Zacytuj cała wypowiedź, nie część to podyskutujemy. TUF był za 10200, Astral za 14000, dopłata 40% do 2% wydajności. Kupuje frajer, albo milioner, nie bardzo jest tu miejsce na 3-cia definicje, więc przypisz się do pasującej 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, michaelius33 napisał(a):

To nie jest wysyłane przez pomyłkę.
Platformy raportują każdego kto sprzedał więcej niż wspomniane kwoty.

Wysyłają przez pomyłkę, mi wysłali mimo, że od roku nic na allegro nie sprzedałem a dwa dni później przepraszali za omyłkowego maila. 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Ale serio nie ma co płakać tym co się nie udało.

Gdyby premiera był na jesień jak zawsze to wtedy tak bo jest masa nowości do ogrania.

Ja mam nowości do ogrania od 2017 roku :E 

Opublikowano
31 minut temu, TheMr. napisał(a):

Daj znać po 2 latach jak wypalenia. Zbyt drogi sprzęt, za mało czasu na amortyzację. W złotych czasach gamingu jak grałem po 8-12h to taki OLEDZik by mi starczył na mniej niż rok :E 

Co to miałeś za monitor oled, który wypaliłeś w grach po 2920-4380 godz?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Wysyłają przez pomyłkę, mi wysłali mimo, że od roku nic na allegro nie wysłałem a dwa dni później przepraszali za omyłkowego maila. 

Wystarczy, że sprzedałem 4080 za ~ 5 koła i potem parę gratów jak przecinarka plazmowa i graty do spawania i już ten śmieszny limit 2000 euro przekroczony, to 2023. A 2024 - gry na PS5 + kilka gratów i już przekroczony limit 30 transakcji.
EDIT: w 2024 samych książek sprzedałem ze 20 sztuk.

Edytowane przez JDM
  • Upvote 1