-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Elvis79 · Opublikowano
Miałem tak z BOTW, pograłem potem olałem, zgoniłem switcha i kupiłem ponownie i w końcu jak zassało 9po chyba jeszcze dwoch próbach) to zrobiłem wszystko razem z x2 dlc a TOTK już bez żadnych przerw łynięte. -
Przez MCH93 · Opublikowano
Kuzyn ma 9800X3D z 5080, sam osobiście to sprawdzałem w przeróżnych grach, różnica między FCLK 2000 a 2200 to w granicy błędu pomiarowego (mowa o 6000Mts/) , większy profity były w postaci aż 5 FPS jak się ustawiło właśnie 6600 i FLCK 2200 i CS2, tam doszło aż 9 FPS -
Przez ShaDow_Pro · Opublikowano
@Zas Fortis 5 jest na promce akurat, można za 139zł kupić z kodem z newslettera https://www.x-kom.pl/p/1309660-chlodzenie-procesora-endorfy-fortis-5-black-140mm.html Za 159zł masz też freezera 36 https://allegro.pl/oferta/arctic-freezer-36-a-rgb-black-chlodzenie-procesora-intel-amd-led-17811997781 -
Przez MCH93 · Opublikowano
Ja już się pogodziłem że to Hynix , ulepszyłem trochę krzywą wentylatorów, karta jednak działa na -100mV i przesunięcie taktowania dałem na -375, GPU maksymalnie boostuje do 3010Mhz, średnio to 2970Mhz, napięcie 0,890-0,912mV, pobór w pikach to 285W a średnio między 180 a 250W, temperaturki GPU/HOT SPOT bardzo fajne a na pamięciach nie widziałem więcej jak 78st.C -
Który zasilacz 850W ATX 3.1? Miał być MSI MPG, miał być Seasonic GX... a zostaje Pure Prower 13M? :O
Przez Zas · Opublikowano
Najgorsze, że jak popatrzysz na testy, przynajmniej te na Tech Power Up, okazuje się, że poza specyficznymi sytuacjami, poza syntetykami po OC albo pracą w Blenderze nie ma różnicy między Ferą, PR Pro czy AK500 - AK620. Wychodzi rzekomo na to, że poza całkowitym ekstremum bardziej ogranicza nas oddawanie ciepła pzrzez czapkę/zdolność chłodzenia finów radiatora. Co więcej, powietrze, przy swojej prostocie, jest niewiele gorsze od wody. Pojawia się pytanie - po cholerę teraz wszyscy kupują AiO? Wychodzi na to że dla wyglądu i własnego zadowolenia, z podobnych powodów ja chciałem coś dużego. A teraz, to już sam nie wiem. A z drugiej strony te testy to na zestawach do benchy bez budy, bez grafiki czy pasywnej zasiłki w środku. No, nie ale znowu obudowa powinna I tak wywiewać gorące powietrze inaczej nawet Noctua nie pomoże... Chyba? Tragedią jest to, że z punktu widzenia wydajności wielkości i wyglądu to by mi najbardziej jakiś Fortis ARGB pasował, a w praktyce tylko AK400? Może jednak trzeba poszukać testów real life od graczy na YT...
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi