Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, kubon napisał(a):

wszystko do góry i nagle 9070gre za 2350 nie wygląda tak źle...

Niestety. Ludzie muszą zrozumieć jaka rzeczywistość jest teraz...
9070 to 2700zł+, 5070 to 2800zł+.

No i mówimy o najlepszym chłodzeniu czyli Red Devil.

Opublikowano

Napisałem cały elaborat za nim zobaczyłem "w alternatywnej rzeczywistości" Shieeeet sam dziś rzygnąłem siedem i pół stówy z amejzona na WD 850X na wszelki wypadek, bo jak zobaczyłem po ile to chodzi u nas to dostałem drgawek. Cieszę się, że zrobiłem upgrade na AM5 kiedy zrobiłem, bo dziś bym nie zapłacił niecałe 5k a 6k by trzeba było wyjąć.
Na szczęście w karty jestem obkuty na oba buty xD Poczekam jeszcze to może i się XTX uda zgonić za jakieś nienajgorsze pieniążki :E

Opublikowano
5 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

@freshcieJeżeli 4070 Ti i jej 12GB pamięci wystarcza ci do grania, to kupowanie nowej karty będzie trudno uzasadnić. Nie dajmy się zwariować i złapać w pułapkę FOMO. 

Dodatkowo za 2 miesiące wychodzi DLSS 5 i w dniu premiery będzie wpierana przez więcej gier niż FSR Redstone po roku. 

Tylko do znośnego działania dlss5 trzeba 2x rtx5090 ;D, chyba że coś się zmieniło od czasu pierwszego pokazu %-)

Opublikowano

Czy tylko u mnie w najnowszych sterownikach jest problem z zainstalowaniem gołego sterownika? Wybieram minimum, a panel amd i tak się instaluję i trzeba bawić się w ręczną instalacje - rozpakowanie i instalację przez menedżer urządzeń.