Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Dodali FSR4 do Alana Wake 2? Piekło zamarza. Dlaczego tak drastyczny krok?? 

Chcą mnie zabić skurczybki. Ta gra to jest takie rycie dekla i oranie serducha, że od premiery jeszcze nie skończyłem ścieżki Alana. Kuszą bandyci jeszcze niech dodadzą RR. Jest FSR4 więc spoko ale naprawdę brak RR w tej konkretnej grze, to chyba jedyny moment gdzie mnie bolała dupa, że gram na RX a nie na RTX.  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dominix napisał(a):

Podwyżki nieźle ruszyły. W połowie czerwca mojego prime bralem za £580. Obecnie już jest za £700

Chyba dobry moment wybrałem na zmianę grafy. Teraz czekać do am6 na wymianę procka :E

Ceny wyskoczyły w górę ale i tak u czerwonych dużo taniej niż u zielonych których ceny to już w ogóle jakaś parodia :hihot:

Kupiłem Pulse w 11-2025 za 2693zł teraz około 1000 więcej trzeba dać. 

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano
6 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Czarną studnię :) Tam wrzucasz bilon i nie słychać jak uderza o dno.

To jak w tym kawale 

"Górnik wpadł do szybu w kopalni, przerażeni koledzy nachylają się nad czeluścią.
- Francik, żyjesz?!
- Żyja - odpowiada Francik.
- Mosz złomaną nogę?
- Nii.
- To może ręka?
- Niii.
- To dlaczego nie wychodzisz?!
- Bo jeszcze lecaaa."

:E

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Dresiq napisał(a):

Ja gigabyte ICE kupiłem za 2800. Dziś 3250 najtaniej. A było to pewnie z 2 miesiące temu.

Chwaliłeś się, że też na Power Limicie -30% masz WZROST wydajności.
Wrzuciłbyś jakieś screeny porównawcze, bo jesteś pierwszą osobą, która ma tą samą anomalię co ja na ITHardware/TechPowerUp?
Najlepiej tutaj:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Chwaliłeś się, że też na Power Limicie -30% masz WZROST wydajności.
Wrzuciłbyś jakieś screeny porównawcze, bo jesteś pierwszą osobą, która ma tą samą anomalię co ja na ITHardware/TechPowerUp?
Najlepiej tutaj:

Nie 30%, dużo mniej. Dla mnie to był szok że mam więcej fps.

Zamiast na dzień dobry -30%, zacząłem od -5%. I już wtedy gothic rremake i jedna gfra mutli pokazały więcej fps.

Edytowane przez Dresiq
Opublikowano
48 minut temu, Dresiq napisał(a):

Nie 30%, dużo mniej. Dla mnie to był szok że mam więcej fps.

Zamiast na dzień dobry -30%, zacząłem od -5%. I już wtedy gothic rremake i jedna gfra mutli pokazały więcej fps.

A jak tak to tak. Myślałem, że trafiłeś loterię krzemową jak ja.
W standardowych przypadkach daje się uzyskać pudło przy 240-250W co też jest świetne względem fabrycznych 304W.

Opublikowano

Na RDNA 3 tak bardzo nie ubija, a RDNA 2 ma taką samą wydajność przetwarzania INT8, więc nie powinno być źle. Przez brak instrukcji WMMA narzut operacji macierzowych pewno będzie lekko wyższy, ale pewnie jakoś "zoptymalizują" złożoność modelu, żeby było dobrze.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Pawcio napisał(a):

Coraz drożej, przegieli z cenami nowych kart.

.

nowych kart ? w tym problem że nie ma nowych sprzedaję starocie za kosmiczne pieniądze 

cała seria 5 to praktycznie to samo co 4 oprócz 5090 który kosztuje tyle co używany samochoód. Radeony 9 wydajnościowo to samo co 7 jedynie FSR 4 doszedł. Czyli praktycznie od 2022r w rastrze się nie zmieniło a ceny kosmiczne 

Edytowane przez zlotnik
  • Like 2
Opublikowano
22 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Wpadł RTX 5080 za 3K

Błąd cenowy w Avans 🤭

Okazało się, że to nie żaden 5080 od Palita, tylko Asus 9070 GRE Prime. Pomieszały im się kody EAN i wystawili zły produkt. Poszły anulacje godzinę temu. 

To daje mniej więcej pogląd na to, jakie ceny 9070 GRE będziemy mieli już niedługo 😉 🤭 

Opublikowano
1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a):

To daje mniej więcej pogląd na to, jakie ceny 9070 GRE będziemy mieli już niedługo 😉 🤭 

Dlatego 9070 GRE z amazona za 2444zł przy tym co się dzieje wydaje się niegłupią opcją na dzień dzisiejszy.
Kupić dzisiaj nowe GPU to jest naprawdę wyzwanie.