Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, wamak napisał(a):

Trudno stwierdzić, która ma lepsze chłodzenie, jak one mają zupełnie różną krzywą wentyli.

Możesz u Nitro przy 300W dać ręcznie wentyle na okolice 1743 RPM i wtedy porównać temp. z Pure 300W, gdzie 1743 RPM jest z automatu.

21st roznicy na pamieciach xD

Nitro:

obraz.png.98384c69407ab46343c7230f03167be1.png

Pure:

obraz.png.e70d6daa5a919b3caead21322fba3dd6.png

11 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Czerwony debil w wersji bialej tez spoko :)

Cena tez spoko xD

Opublikowano
16 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

21C to sporo, ale czy warto sie tym przejmowac i specjalnie wymieniac karte na taka z samsungami zeby miec inna cyferke w GPU-Z? Ja uwazam ze nie, ale kazdy ma swojego bzika na innym punkcie %-) Zdecydowanie wiekszym zmartwieniem byloby dla mnie to zlacze 12v, ale jak juz wspomnialem, kazdy ma swojego bzika xD

Mamy zastoj w sprzecie wiec czlowiek orze jak moze :hihot: A co do wtyczki uzywam juz ponad 4 lata i wole jedna niz ten peczek ;) 

Musialem ponownie wywalic sterownik, wgrac pelny pakiet bo pomimo DDU wczesniej nie moglem zmienic UV tylko pamietalo z poprzedniej karty lol krzywa tez zaczela szalec ale juz jest wporzadku. ah ten radeon :hihot:

Opublikowano
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Ta karta jest tak dla mnie brzydka ze jedyne co bym wsadzil do budy to red devila z powercolora marki ;) 

Tu się zgodzę. Pomimo, że ChlebHound jest dobrą konstrukcją to wizualnie meh, brzegi ma prawie jak bochenek. 
Ale to są gusta, jeden lubi to, drugi tamto i o tym się nie dyskutuje.

Nie myślałeś zamiast Nitrogliceryny wziąć Toffika? Masz chemię z ASUSami, a to też topowy model.

Opublikowano

Nie bo cenowo byl drozszy, a mialem go w koszyku. Zreszta tak jak pisalem za 1 razem jak mialem nitro, to dla mnie najpiekniejsza i najlepiej wykonana karta jaka mialem, ten pasek led mi sie tak podoba xD:boink:

Ten nitro na amazonie to jest jakis fenomen cenowy bo wszedzie juz kosztuje sporo drozej wiec pewnie ostatni gwizdek.

Zreszta asus nie ma podjazdu w kwesti kultury pracy wentylatorow, to co sapphire zrobilo w tym kierunku to czapki z glow :D 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Panowie, a samsungi jak sie kreca w stosunku do hynix?? Ustawilem tak jak na hynix 2650 i nie ruszalem wiecej w gore bo to zabawa o pietruszke ale chcialem chociaz zaczerpnac info oi mozliwosciach samsungow.

Lecisz w górę, powinieneś sporo wyżej skończyć.

Opublikowano
8 minut temu, militarny78 napisał(a):

Brzydka może i tak ale robotę robi:E

Tylko mam wrazenie, ze jak o tym piszecie to nie macie rozeznania co do  cen na ta chwile, skoro Nitro jest tansze od Hellhound to wybor byl oczywisty :D 

2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Lecisz w górę, powinieneś sporo wyżej skończyć.

Dam 2700 i pogram. A pozniej ew sie pomysli dalej :D 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

21st roznicy na pamieciach xD

Nitro:

obraz.png.98384c69407ab46343c7230f03167be1.png

Pure:

obraz.png.e70d6daa5a919b3caead21322fba3dd6.png

Cena tez spoko xD

Lepszy krzem gpu na pure, 200mhz więcej na tym samym pl

u mnie samsungi działają na 2800mhz bez fast timings

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Na radeonie tak to działa, niższe napięcie = wyższy zegar (oczywiście jest sporo zmiennych ale obstawiam że karty porównane w tym samym teście). 

Na mojej sztuce pamięci (Samsung) udało się ustawić 2885mhz ale na tym nastawie puściłem tylko parę razy 3dmarka, na co dzień mam ustawione 2700mhz.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Keleris napisał(a):

(oczywiście jest sporo zmiennych ale obstawiam że karty porównane w tym samym teście). 

Kontekst tych wynikow mial przedstawiac temperatury, a nie zegar wiec to nie ma znaczenia co tam pokazuje na budziku, wyzej pokazalem jak latwo mozna "zmanipulowac" odczyt zegara przy czym wyniki chlodzenia nadal beda poprawnie robione ;) No ale jak sie nie zna procedury i kontekstu to pozniej sie pisze glupoty o lepszym krzemie xD

8 minut temu, Keleris napisał(a):

na co dzień mam ustawione 2700mhz.

Tez mam 2700 i wiecej nie ruszam poki co, moze za kilka dni zobacze czy pojdzie jeszcze z 50mhz-100mhz wyzej dla testu. ;) 

Edytowane przez Phoenix.