Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że czerwoni najbardziej lubią porównywać wydajność w nierealistycznych scenariuszach. Dlaczego nie w nowszych, bardziej wymagających grach, czerpiących korzyści z więcej niż 8 równoległych wątków, bardziej obciążających CPU? A może dlatego, że wtedy już dodatkowy duży cache nie daje takiej przewagi? We wbudowanym teście Cyberpunk 2077 jest 3 razy więcej FPS niż w wymagającej lokacji w mieście. Dlaczego tam nie sprawdzacie? @tomcug wiele razy podawał, gdzie jest jego miejsce testowe. Zaletą jest to, że wyniki można porównać z testem. PurePC też od niedawna testuje w tym miejscu, tylko że po wyjściu na ulicę.

23_test_procesora_intel_core_ultra_5_250

• Upvote 2
Opublikowano

@SebastianFMczerwoni się dopasowali do robionych tu testów, sami niebiescy stwierdzili że benchmark będzie ok, bo jest mniej zmiennych wpływających na rozrzut wyników...choćby wypominane przez @SylwesterI. @wallecowi ruszanie kamerą :E 

Więc nie zganiaj na czerwonych, gdy to niebiescy tak testują :hihot:

My im od początku mówiliśmy, że źle to robią ;) Zresztą nie pierwszy raz :) 

• Upvote 2
Opublikowano

To wy tylko wykorzystujecie okazję, żeby sobie porównać i się dowartościować. @ju-rek ty to nie przepuścisz żadnej okazji, żeby wkleić swój dopieszczony wynik. A może się pochwalisz, ile % wzrostu wydajności ci się udało uzyskać w porządnym miejscu testowym?

Opublikowano

@SebastianFMdobrze prawi, dlatego ja nie wrzucam zadnych wynikow bo po pierwsze fapanie do wyniku na systemie, ktory wypluwa od razu wiecej lub mniej fps dyskwalifikuje u mnie jakiekolwiek porownania. A nie od dzis wiemy ze najnowsze buildy z pelnym kompletem aktualizacji daje duzo gorsze wyniki w tych benchmarkach przy maksymalnych wynikach fps na limicie cpu. 

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, SebastianFM napisał(a):

Okropnie generalizujesz przez co mijasz się z prawdą.

Ty też generalizujesz i mijasz się z prawdą ;) 

7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

@SebastianFMdobrze prawi, dlatego ja nie wrzucam zadnych wynikow bo po pierwsze fapanie do wyniku na systemie, ktory wypluwa od razu wiecej lub mniej fps dyskwalifikuje u mnie jakiekolwiek porownania. A nie od dzis wiemy ze najnowsze buildy z pelnym kompletem aktualizacji daje duzo gorsze wyniki w tych benchmarkach przy maksymalnych wynikach fps na limicie cpu. 

Oczywiście, co sam udowodniłem gdy podałem walcusiowi 3 różne wyniki na trzech różnych systemach przy tym samym sprzęcie i jego ustawieniu :D 

Gdzie sama zmiana windy spowodowała przyrosty o kilkadziesiąt fps :D 

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, wallec napisał(a):

Tutaj są: 

Najlepszy wynik z tego postu:

image.jpeg.71be8c050b40597aba97f7db05b8914f.jpeg

kupiłem z bo chce dobić do 410 avg  i 320 avg 95% -> gdyby nie testy zachego i innych ludzi nie wiedziałbym że można ugrać 15% średniego i 20% w najniższych 95% co jest mega różnica 

Który to Tomb?

Opublikowano
7 godzin temu, wallec napisał(a):

Tutaj są: 

Najlepszy wynik z tego postu:

image.jpeg.71be8c050b40597aba97f7db05b8914f.jpeg

kupiłem z bo chce dobić do 410 avg  i 320 avg 95% -> gdyby nie testy zachego i innych ludzi nie wiedziałbym że można ugrać 15% średniego i 20% w najniższych 95% co jest mega różnica 

Zrzut ekranu (149).png

• Like 1