Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Jakiego politologa weźmiesz taką prawdę Ci powie :E

A Tulsi Gabbard to akurat wywodzi się od demokratów, więc dalej szukaj czarno-białej rzeczywistości do okładania worka z wrogami politycznymi.

Ale mnie nie obchodzi kim jest ktoś kto mówi dopóki ma podstawy, aby wypowiadać swoje tezy i zbadał temat.

Nie wiem skąd u CIebie wiara w wiarygodność Tusli Gabbard, bo ona po prostu powtarza tępą russką proapgandę. Nawet powtarzała brednie o amerykańskich tajnych bio-labach, spotykała się z Al-Assadem, oskarżała (w 2022) Zełeńskiego, żę jest dyktatorem i mówiła, że wojny można było uniknąć, gdyby administracja Bidena słuchała SŁUSZNYCH obaw Rosji o bezpieczeństwo. To jest tępa russka proapganda. 

No, ale wiem - Tobie jak coś pasuje do Twojej własnej narracji to uwierzysz we wszystko nie sprawdzając wiarygodności ani trochę. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

o amerykańskich tajnych bio-labach.

Jakich? Bo choćby te z Wuhan dostały 50 milionów z USAID :E

Edit. Choć już coś kojarzę że przewijało się coś o nich na terytorium chyba Ukrainy, ale to nie od niej słyszałem.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Trump to był zielony w pierwszej kadencji oraz nie robiono audytu. 

Kremlowska propaganda nawet jeśli znajdzie coś prawdziwego to ubierze to w swoje wyolbrzymione racje, więc ciekawe jak rzeczywiście z nimi było. Może to były placówki od GMO do rolnictwa :E

Przepraszam, ale musiałbyś mi potwierdzić wiarygodność swoich źródeł, bo główne narracje z jedynego słusznego kierunku już wielokrotnie miało mnóstwo fałszu. Kiedyś to zbierałem hurtem, ale szybko zrezygnowałem dla spokoju umysłu... Obecnie do każdej narracji można sobie dobrać ludzi, a jeśli coś popierają kłamliwe media to jest jeszcze trudniej zajrzeć co rzeczywiście kryje się pod tym smrodem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Trump to był zielony w pierwszej kadencji oraz nie robiono audytu. 

Och, na pewno. To z pewnością nie może być wina Trumpa! jak coś złego to nie on!

Pewnie jakiś lewacki agent, jak zawsze.

Weź nie ośmieszaj się bardziej niż musisz. 

Kremlowska propaganda nawet jeśli znajdzie coś prawdziwego to ubierze to w swoje wyolbrzymione racje, więc ciekawe jak rzeczywiście z nimi było. Może to były placówki od GMO do rolnictwa :E

A może nie było żadnych tajnych labów?

Przepraszam, ale musiałbyś mi potwierdzić wiarygodność swoich źródeł, bo główne narracje z jedynego słusznego kierunku już wielokrotnie miało mnóstwo fałszu. Kiedyś to zbierałem hurtem, ale szybko zrezygnowałem dla spokoju umysłu... Obecnie do każdej narracji można sobie dobrać ludzi, a jeśli coś popierają kłamliwe media to jest jeszcze trudniej zajrzeć co rzeczywiście kryje się pod tym smrodem.

Czyli ja mam potwierdzać wiarygodność moich źródeł, a Ty możesz po prostu opierać się o to co "usłyszałeś kiedyś"? 

Zabawne. 

Skoro nie jesteś w stanie zweryfikować politycznych newsów to może lepiej nie komentuj? :) 

13 minut temu, huudyy napisał(a):

Aha, czyli sprawy nie ma, on nie wiedzioł, on nie chcił :E

A szefa USAID to wymienił przypadkiem :E 

I jeszcze tak ładnie go chwalił:

https://2017-2021.state.gov/on-usaid-administrator-mark-green/

Czemu prawica zawsze tak samo kłamie i zawsze wygląda to tak samo --> wszystkiemu winni są INNI, nawet jak coś zrobiliśmy to jest ich wina, jak oni nie dopilnowali to ich wina, jak my nie dopilnowaliśmy to ich wina, a w ogóle to wszędzie są lewaccy agenci :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano

Prezydent USA musi nominować jakieś ~tysiąc stanowisk..., a nie znając ludzi obsadzał tam nawet niektórych robiący rzeczy wbrew jego założeniom ;)

Poza tym to ichniejszy rząd przegłosuje różne rzeczy i nawet nie wiem jak wyglądało rozdzielenie środków na projekty w USAID. Również nie wiedziano, że system ubezpieczeń społecznych ma u nich kilka milionów "żywych" ludzi w przedziale 100-300 lat.

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Aha, czyli sprawy nie ma, on nie wiedzioł, on nie chcił :E

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Prezydent USA musi nominować jakieś ~tysiąc stanowisk..., a nie znając ludzi obsadzał tam nawet niektórych robiący rzeczy wbrew jego założeniom ;)

Klasyka. To nie jego wina, ale Obamy, który już na 100% wiedział co robi. 

Poza tym to ichniejszy rząd przegłosuje różne rzeczy i nawet nie wiem jak wyglądało rozdzielenie środków na projekty w USAID. Również nie wiedziano, że system ubezpieczeń społecznych ma u nich kilka milionów "żywych" ludzi w przedziale 100-300 lat.

Ty ogólnie kolego niewiele wiesz, oprócz tego że chcesz ślepo bronić.

A gdybyś tak weryfikował info, szczególnie od takcih kłamców jak Trump czy Musk?

https://economictimes.indiatimes.com/news/international/global-trends/twilight-is-real-why-elon-musk-said-100-to-300-year-old-vampires-are-collecting-social-security-in-us/articleshow/118384287.cms?from=mdr

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli ja mam potwierdzać wiarygodność moich źródeł, a Ty możesz po prostu opierać się o to co "usłyszałeś kiedyś"? 

Zabawne. 

Bardziej ufam tutaj takiej Tulsi Gabbard, niż losowym politologom, bo znajdzie się pewnie więcej opłacanych głupców niż mędrców...

Krzyczenie o Ruskich agentach jest przereklamowane, a jak sprawdziłem już media kręcą sieczkę o niej :E

Ja tam widzę Ukrainę jako taką nieco podobną sytuację z Kubą w czasie zimniej wojny, ale odwróconą.

• Haha 1
Opublikowano

Bardziej ufam tutaj takiej Tulsi Gabbard, niż losowym politologom, bo znajdzie się pewnie więcej opłacanych głupców niż mędrców...

Bardziej ufasz osobie, która powtarza russką propagandę niż naukowcom. Znamienne. :) 

Krzyczenie o Ruskich agentach jest przereklamowane, a jak sprawdziłem już media kręcą sieczkę o niej :E

A sprawdziłeś, że spotykała się z dupy z Al-Assadem i nigdy nie potępiła go za atak bronią chemiczną? 

Ja tam widzę Ukrainę jako taką nieco podobną sytuację z Kubą w czasie zimniej wojny, ale odwróconą.

podobno, odwróconą, byleby wyszło na Trumpowe pieprzenie. Kolego, wróć może do nauki po klimacie? Bo z tego co chłopaki pisali to masz 16 lat nauki do nadrobienia :) 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Gdybyś weryfikował co mówili, to byś wiedział że powiedziano:

"Będziemy sprawdzać ilu z nich dostawało przelewy" itd. Nie było mówione, że dostają przelewy, a oglądałem ich słowa bezpośrednio ;)

No, ale widzę że media pięknie urabiają. W tworzenie prywatnej armii Trumpa lub hailowanie Muska też wierzysz? Choć takie absurdy to już byłoby za wiele, byś nie spojrzał na nie krzywo.

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Gdybyś weryfikował co mówili, to byś wiedział że powiedziano:

"Będziemy sprawdzać ilu z nich dostawało przelewy" itd. Nie było mówione, że dostają przelewy, a oglądał ich słowa bezpośrednio ;)

No, ale widzę że media pięknie urabiają. W tworzenie prywatnej armii Trumpa lub hailowanie Muska też wierzysz? Choć takie absurdy to już byłoby za wiele, byś nie spojrzał na nie krzywo.

Skoro nie dostają przelewów to w czym problem i na czym polega afera? :) 

Opublikowano

@musichunter1x

Tak, szły miliony przelewów każdego miesiąca do nieżyjących osób i nikt o tym nie widział ani w rządzie ani w społeczeństwie. 

Ukraina porwała się z motyką na słońce i poszła w konfrontację zbrojną z 2 armią świata.

Tak spranego mózgu to dawno już nie widziałem. Żadna logika jest nieważna, grunt że Trump tak powiedział.

• Upvote 7
Opublikowano (edytowane)

Sprawdzają czy nie dostają przelewów oraz pewnie wypadałoby sprawdzić czy nie byli zarejestrowani we wyborach.

W czy problem że sprawdzają? Media zrobiły z tego stwierdzenia o przelewach, aby coś wyśmiać...

Sorry, ale nie mam zamiaru dłużej kłócić się z papką medialną, tym bardziej że to już offtop, ponieważ znów próbujesz umniejszać reputacji kogoś, poprzez rzeczy z medialnej nagonki.

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Skoro nie dostają przelewów to w czym problem i na czym polega afera? :) 

2 minuty temu, MaxaM napisał(a):

@musichunter1x

Tak, szły miliony przelewów każdego 

Czytaj ze zrozumieniem co piszę, bo znów widzę przeciąganie tego co próbuje przekazać, aby wrzucić to do wora i wyśmiać.

Meh, co media robią z ludźmi.

• Haha 2
Opublikowano

Sprawdzają czy nie dostają przelewów oraz pewnie wypadałoby sprawdzić czy nie byli zarejestrowani we wyborach.

I dlatego już teraz robią o to aferę. Nie po to, zeby słabiutkie umysły już krzyczały. 

W czy problem że sprawdzają? Media zrobiły z tego stwierdzenia o przelewach, aby coś wyśmiać...

Żadnego. Ale po co piszą o tym, jakby wydawali miliardy na przelewy dla tych osób? ;) 

Sorry, ale nie mam zamiaru dłużej kłócić się z papką medialną, tym bardziej że to już offtop, ponieważ znów próbujesz umniejszać reputacji kogoś, poprzez rzeczy z medialnej nagonki.

Sam sobie umniejszasz powtarzając bzdury.

Opublikowano

Jedyna wojna jaka ma duże prawdopodobieństwo wybuchnąć to USA - Chiny o Tajwan i to bardziej z inicjatywy USA, którym bardziej zależy żeby technologia z Tajwanu szła do USA a nie do Chin i żeby zatrzymać postęp Chin, które zagrażają hegemoni USA.

Reszta jest otoczką.

Opublikowano
11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Chiny nie zagrożą nikomu, bo demografia i budownictwo jest na kolanach. Mogą jedynie iść w ECO.

Jak na razie to Europa jest na kolanach.

Opublikowano
43 minuty temu, Winter napisał(a):

Jak na razie to Europa jest na kolanach.

W krótkiej perspektywie tylko. Problem Chin polega na tym, że trudno ściągnąć tam migrantów.

No chyba że państwo da jakiś odgórny nakaz porodów xD

Opublikowano
25 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

W krótkiej perspektywie tylko. Problem Chin polega na tym, że trudno ściągnąć tam migrantów.

No chyba że państwo da jakiś odgórny nakaz porodów xD

Jesli chodzi o Chiny to zgadzam sie w zupelnosci. Sami sobie kuku zrobia. Juz nawet Japonia ostatnio informowala, ze otworzy sie na specjalistow z Indii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...