Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elon nie zbiednieje. Już przy zakupie Twittera się ludzie pytali po co to robi. A teraz ma wejścia w administracji Trumpa.

Ludzie będą bojkotować jego firmy na potęgę, bo z każdym dniem bardziej pokazuje, że włazi Fiutinowi w dupę. 

Ale najwyraźniej zyski z wepchania Trumpa na stołek są wielokrotnie większe i nie musi się przejmować. Zresztą jakby co to mu Trump poda rządowowę rękę z pomocą.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, kubikolos napisał(a):

Maxam po prostu myśli że te wszystkie koncerny zbrojeniowe z fantastycznymi wynikami to mają je dlatego że sprzedają ukrainie bron po kosztach

Starlink sprzedaje technologię cywilną. 

6 minut temu, crush napisał(a):

Świat się nie kończy na Ukrainie. 

Świetna odpowiedź na pytanie 'Wytłumacz co daje 10x więcej satelitów' ;)

6 minut temu, crush napisał(a):

Jakby mu się opłacało wspierać Ukrainę to by ją wspierał. Najwidoczniej już mu się nie opłaca.

Szeroki rynek mówi co innego ;) 

Opublikowano
13 minut temu, MaxaM napisał(a):

Szeroki rynek mówi co innego ;) 

Który? Europy która się boi?

13 minut temu, MaxaM napisał(a):

Świetna odpowiedź na pytanie 'Wytłumacz co daje 10x więcej satelitów' ;)

Daje mu pokrycie i dominację w tej branży.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, MaxaM napisał(a):

@adashi

Załamanie sprzedaży Tesli - 'nie przywiązuj nadmiernej wagi do kursów giełdowych'.

Dobra, wystarczy mi tych złotych myśli na dzisiaj :D

Na pożegnanie zarzuć jeszcze kilka twittow jak Ukrainu zwycięża. ;)

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Czy Tesla nie wprowadza odświeżenia modelu? 

Nie wprowadza, a już wprowadziła odświeżenie modelu Y. Pozostałe modele są bez zmian.

W Polsce od jakiegoś czasu można było zamówić refresha. W USA jakoś od stycznia.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Gnój Elon obraża Sikorskiego od małego człowieka, a oni chcą dziękowania i wdzięczności. Ego im tak urosło że w ryj to mało im dać. Niech ktoś strzela. Nie będę wcale płakał.

Strzela kto do kogo, tudzież w co?

Polska to może pierda z dupy strzelić.

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, crush napisał(a):

Strzela kto do kogo, tudzież w co?

Polska to może pierda z dupy strzelić.

No trumpowi ktoś w ucho strzelił. Kennediemu też ktoś nie tylko w ucho.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
4 godziny temu, bergercs napisał(a):

Pisałem:

Tutaj miałeś:

Ale jak zwykle, jedyne co potrafiłeś to dał swoje debilne "confused" i dalej rozpowszechnia kłamstwa. Może jeszcze mamy znaleźć wersję

cyrylicą żebyś zrozumiał.

A najgorsze, że pomimo zgłoszeń o rozpowszechnianiu kłamstw, dostarczeniu dowodów na te kłamstwa mod też udaje w takich sytuacjach, że go nie ma.

Napisałem przecież że zapoznam się z tym dokumentem który wrzucił @indexinfio a to zajmie trochę czasu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Była fajna cena 1399zł niedawno, ale nie udało mi się kupić więc może jakąś używkę da radę.
    • Bardzo podchwytliwe. Myślę, że jest, chyba ze MSI skopało sam projekt PCB to Noctua sprawi tylko ze bedzie ciszej i chłodniej Ale powiem ci ze to nie głupie nawet, kupić tanio machnąć nowy shraud i bam Premium   Ja u siebie chciałem z czystej ciekawości tak zrobić, ale stwierdziłem ze karta jest zbyt cicha żeby w to inwestować. Ale jakbym miał wyjca to na pewno bym się pobawił.
    • No i jestem rozdarty nt. o którym wcześniej była wzmianka. (https://ithardware.pl/aktualnosci/geforce_rtx_50_noctua-42747.html) Tutaj pytanie do kompetentnego kolegi @Kadajo Czy Ventus Noctua jest premium czy nie?  @Smalec A Ty jak się na to zapatrujesz?
    • Pobawiłem się trochę NANOBANANA PRO w zakresie przerabiania rysunków na kolorowe obrazy w różnym stylu, poniżej pare przykładów   oraz moich wniosków na szybko (może sie komuś przyda): - czasami wychodzą głupoty w generowanym obrazie - zdarza sie ze wynik jaki otrzymamy to poprzednia nasza praca która sie zablokowała gdzieś w kolejce wczesniej a nie ta nowa na jaką czekalismy - ilosc styli jest na oko skromniejsza niz w MJ (na razie) - tematyka rysunku moze w pewnien sposób czasami wpływać na styl lub ograniczać paletę wyboru styli (np bardziej fantastyczne rysunku trudniej jest uzyskać jako realistyczne zdjęcia, bardziej je ciągnie w kierunku pseudo renderingu 3D) - efekt realistyczny powstały ze szkicu odstaje w większym stopniu od rysunku niż efekt malarski powstały ze szkicu. - jesli pracujemu w google gemini z nanobanana to w obrębie naszego czatu po przekroczeniu pewnej ilosci wpisów czat zaczyna byc niestabilny , np nie mozemy zapisać obrazka (pomaga wtedy otworzenie nowego czatu) - zdarza sie ze nanobanana nie rozumie prostych poleceń , a innym razem dla odmiany wykonuje bardzo złożone - ten sam prompt nie zawsze da ten sam wynik, czasami da inny niz na to wskazuje prompt. Ale i tak to jest duzy krok naprzód, biorąc pod uwagę fakt ze obecne modele AI kiepsko sobie radzą z wymyslaniem ciekawych złożonych artystycznych kompozycji scen (w przypadku generowaniu obrazów od zera tylko na podstawie polecenia), a nanobanana niezle całkiem interpretuje ludzkie rysunki mozna wyeliminować te słabosc silników AI umieszczając na początku workflow szkic wykonany przez człowieka.  
    • Ja raczej ją skończę, bo podoba mi się świat i nawet fabuła, ale raczej nie będę się męczył z każdym przeciwnikiem dla jakiejś nowej fryzury czy majtek.  Nie no, gra jest akurat ciekawa, ale walki to niemal jak w Dark Souls, trzeba nauczyć się kiedy należy zrobić unik lub blok, na szczęście jak coś nie pójdzie to zapis mamy niedaleko. W grze trafiłem już kilka razy na to, że w czasie walki, kamera ustawiła się za jedną z moich postaci, gdy atakowana była inna i nie widziałem chwili ataku i nie mogłem skutecznie zrobić manewrów  W grze powinna być możliwość podejrzenia statystyk wrogów, aby skuteczniej wykorzystywać punkty akcji i tą masę umiejętności, zwłaszcza jak walczymy kolejny raz z takimi samymi, więc już powinny być widoczne słabe i mocne strony.    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...