Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, łukasz850 napisał(a):

Atak ATCMS na obwód Briański sugeruje, że ukraina otrzymała pełną zgodę na użycie ATCMS a nie tylko na obwód Kurski.

Otrzymała pełną wczoraj USA potwierdziło. 

6 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

Nie dość że i po angielskiemu trochę to i nawet po ukraińsku potrafi.

Ale konfedoruskie się tam zesrali w komentarzach :E

• Upvote 3
Opublikowano
13 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Co do tego trudno mieć wątpliwości, jeśli będą chcieli to i tak zaatakują NATO, możemy się jedynie uzbroić po zęby i liczyć na to, że stwierdzą, że im się to nie opłaca albo Putin będzie miał wcześniej jakiś wypadek/czymś się zatruje i już z z tego nie wyjdzie. Szwecja i Finlandia bez powodu nie dołączyły do sojuszu.

NATO nie będzie będzie zajmować ich terytoriów w wojnie obronnej. To oznacza, że atakując NATO Rosja nie ryzykuje absolutnie niczym, co by miało dla nich wartość. W razie czego po prostu się wycofają i już. Tymczasem nadal rozkręcają produkcję broni. Nie bardzo im w smak wracać do normalności. Czyli tak czy siak jakiś konflikt toczyć będą. 

Opublikowano

Jak milo czasem dla odroznienia posluchac kogos inteligentnego

Donald Tusk

"1000 dni rosyjskiej agresji, 1000 dni ukraińskiego bohaterstwa i cierpienia, 1000 dni polskiej pomocy i solidarności. Wspierając Ukrainę oddalamy wojnę od naszych granic. Pamiętajmy o tym każdego dnia"

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Bardzo duzo informacji skalujacych konflikt. Jak dla mnie zbyt duzo. Ukraina nei ma wystarczajacej ilosci ATCMS aby im realnie zaszkodzic wiec to blef. Do tego Trump czeka za rogiem wiec nic nie zrobia do jego nominacji.

To co ciekawi bardziej to mocne i wyrazne stanowiska europejskie jak Polski czy Finlandii.

Nie wiem czy europa przypadkiem nie przechodzi do kolejnego punktu planu. Czyli po gotowaniu zaby czas ta zabe zaczac jesc.

Rosja wytracila sie ze sprzetu i leci po bandzie do zimy, wiec teraz jest dobry moment.

Patrzac na zdjecia populacji Rosji to w sumie jak by Moskwe porazic to ich juz nie ma. Kraj zostanie calkowicie sparalizowany.

Sila Polski Niemiec i wiekszosci krajow europejskich jest rownomierne rozmieszczenie spoleczenskta. Jak by np. dostala Warszawa to w miare szybko odbudowalibysmy struktury wladzy.

Opublikowano
7 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

@areczek1987 akcentowanie... ze co? :)

Słowa nie rozumiesz czy tego że jedna strona drugiej daje znać że nie ma zamiaru odpuścić i ma coś z jakimiś zdolnościami. Czy to cel znaczący to ciekawe jak poleciało tam kilkanaście rakiet(brak opl?). Pewnie koszary armi "zaprzyjaźnionej". 

Nie wiem czemu dalej nie poleciały ale może coś jeszcze wyjdzie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• https://youtu.be/8yahLbdPdUY?si=wjY_Vw6gzBI68adv
    • Czuję się oszukany X-kom dał na Black tylko jednego 9070xt a 29 szt. rtx
    • Kolego mamy 2025 rok, gdzie nawet smartfony mają wyższą rozdzielczość, a Ty cieszysz się z 1080p   
    • Ram kupiłem w lutym w wcześniejszych grach nie było problemu dopiero z bf6 cyrki  Stery najnowsze ddu robiłem karta zero uv. Memtest5 nie pokazuje błędu. Ale pamiętam z czasów Oc Ddr4 memtest5 bez błędów a bfv się zawieszał. Składam komputery ponad 20lat i takich cyrków z PC jeszcze nie miałem gra się wiesza a dokładnie nie wiadomo od czego. Te venomy mają tragiczne opinie duzo wpisów właśnie że Expo nie działa na nich. Kupiłem pamięci bez czytania opini ponieważ wcześniej miałem patrioty 4400cl19 i chodziły jak złoto a tutaj wypuścili takie dziadostwo  Żeby było śmiesznie gra się tylko wywala w trybie gry podbój i najczęściej na nowej mapie to już jest w ogóle szaleństwo. Przez to wydaje mi się że GPU odpada że jest coś z nim nietak
    • Cześć, Myślę nad upgrade mojego PC, chciałbym podzielić to na 2 etapy: teraz kupić CPU i MOBO, a GPU oraz PSU wymienić po premierze RTX 50 Super lub jeszcze później. Mój obecny zestaw z końca 2020r. :  CPU: AMD Ryzen 5 3600 MOBO: MSI B450-A PRO MAX GPU: Gigabyte GAMING OC GeForce RTX 3060 Ti 8 GB RAM: Corsair Vengeance DDR4 LPX 8 GB x4 PSU: Seasonic Focus GX 650W 80 Plus Gold Dyski: 2x Crucial MX500 500 Gb + Lexar NM620 1 TB M.2 + Seagate BarraCuda 1 TB 3.5" 7200 Chłodzenie: SilentiumPC Fera 3 120mm Obudowa: SilentiumPC Regnum RG6V TG ATX Do tej pory kupiłem: RAM: Patriot DDR5 Viper Venom 32GB/6000 (2x16GB) CL30 CPU: AMD Ryzen 5 9600X Mój największy problem to wybór MOBO, chciałbym żeby przyszły zestaw wystarczył na minimum kolejne 5-6 lat. Planowany budżet na płytę to około 600-700pln. Jakiego producenta i jaki konkretnie model (najlepiej ATX) polecacie?  Moją drugą niewiadomą jest czy zmiana procesora, płyty i ramu nie zwiększy zapotrzebowania na moc i czy obecny zasilacz wystarczy? 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...